Markuksen päiväkirja

Satu ja Markus

12.9.2008
Kesä meni nopeasti ja sitten jo Peuramaa kutsui. Aamulla heti myöhästyin, mutta loppujen lopuksi pääsin perille. Tilat ja ratsastusalueet ovat tosi hienot ja kaikki on ollut hienoa ja mukavaa.
Sitten tuli julkkikset mukaan ja päästiin ”tositoimiin”. Satu on nopea oppimaan ja fiilikset on erittäin hyvät. Pienet vastoinkäymisetkään eivät meitä ole haitannut. Finaaliin mennään! Minut yllätti se, että miten hyvin julkkikset ovat mukana tässä jutussa.

20.9.2008
Viikko alkoi ihan hyvin. Satu osoitti reipasta oppimista ja hyvää asennetta Minnan estetunnilla. Vaikka Satua pelotti, niin silti hän ratsasti ja teki kaiken mitä pyydettiin. Vähän välillä jopa laukkaa tuli vahingossa ja siinä vaiheessa Satu vain tuumasi , että ”mä ajattelinkin että kylläpä se laukka muutti rytmiään”. Eli hyvillä fiiliksillä mentiin kohti keskiviikkoa.
Keskiviikko valkeni ja aamu harjoitukset Dalinan kanssa meni todella hyvin. Tarkkuus tehtävät sujuivat hyvin ja vauhtiakin alkoi löytyä. Olivat opit menneet kohtuullisen hyvin perille ja olin ylpeä Sadusta! Kisatilanne tuli todella nopeasti eteen ja kaikkia jännitti. Harmiksemme Dalina kuumui kisatilanteessa hurjasti, ja jouduimme vaihtamaan hevosta hieman laiskempaan Vesaan.
Nopea hevosen vaihto sai Sadun ajatukset hieman sekaisin. Onhan aivan erilaista ratsastaa eteenpäin pyrkivää hevosta, kuin hevosta jota täytyy muistutella koko ajan, että se liikkuisi eteenpäin. Tarkkuutta vaativat tehtävät menivät edelleen hienosti, mutta vauhtia ei oikein tahtonut löytyä. No pudotusuhkaanhan siitä sitten jouduttiin.
Tallinkäytävällä seistessämme yhdessä Emmin, Sadun ja Matin kanssa tunnelma oli melko haikea ja vaikea. Kun tuomaristo kertoi päätöksensä tuli, tunteenpurkaus väkisin esiin. Tavarat olin pakannut jo varmuuden vuoksi edellisenä iltana. Tyttöjen hyvästely, erityisesti Annin, oli raskasta. Olisi ollut paljon kivempi jatkaa porukassa mukana ja viettää aikaa tyttöjen kanssa. Mutta jonkun oli lähdettävä ja nyt se oli minun ja Sadun vuoro.
Matille ja Emmille toivoisin voittoa, että tippumiselleni tulisi jotain ”arvoa”. ;) Lähtö tuli aivan liian aikaisessa vaiheessa, olisimme pystyneet kehittymään vielä hurjasti! Tosin aika missä pitää oppia on lyhyt ja lyhyessä ajassa monien vaikeiden asioiden sisäistäminen on erittäin vaikeaa.

Lähetä linkki

Esitysaika

Ohjelma on päättynyt. Tallitähdet esitettiin YLE TV2:lla syksyllä 2008.

YLE Areena

YLE Areena

YLE Areena
Sarjan jaksot ovat nähtävissä Areenassa 7 päivän ajan tv-esityksen jälkeen.
> Areenaan