Ke 05.06.2013 @ 14:01Päivi Leino

Oy Perhe Ab

 

Kesäloman sanotaan olevan pariskunnille raskasta aikaa. Sen päättyessä lähetetään muuta vuotta enemmän avioerohakemuksia. Lomalla on ollut aikaa olla samassa paikassa samaan aikaan enemmän kuin arkena, ja havainnot kumppanista eivät ole olleet pelkästään positiivisia.

 

Niko Jokinen kummastelee yhteisen ajan tuhoisaa vaikutusta. Hän lähti kotitilalta maatalouskouluun ja toi siltä reissulta mukanaan opiskelukaveri Saara Kässin, josta tuli Jokinen. Nikon puoliso, mutta myös työtoveri ja kumppani yhteiseen yritykseen.

 

Saara ja Niko ovat yhdessä miltei aina. Kumpikaan ei lähde tilan ulkopuolelle töihin, vaan tekemistä riittää aamusta iltaan molemmille. Työpaikka on myös koti, ja koti on myös työpaikka. Ns. tavalliset parit miettivät, mitä syödään tänään iltapalalla tai mitä tehdään viikonloppuna, mutta maatalousalan yrittäjillä on yhteistä pähkäiltävää myös isoissa työelämän ratkaisuissa.

 

Vetäytyvätkö he ammatillisen kaavun taakse? Vai ovatko samoja Nikoja ja Saaroja niin arkena kuin pyhänä? Valitsivatko he ensisijaisesti puolison vai työkaverin vai yrittäjän? Vai osaavatko maatilalla kasvaneet moisia erikseen toisistaan erottaakaan?

0 kommenttia

Kylillä

Kylillä-kesäsarja ravistelee ennakkoluuloja kuihtuvista kylistä, joista pakenee jokainen siihen suinkin kykenevä. Kaikki työt eivät olekaan siirtyneet kaupunkiin kymmenien kilometrien päähän, eikä työ maalla enää tarkoita pelkästään maanviljelystä ja karjanhoitoa. Kyläkauppiaana, opettajana, lossikuskina, riistalintutarhurina tai vaikkapa pontikkaa laillisesti tiputtamalla elätetään perhettä. 

Blogissa toimittaja Päivi Leinon tuumailuja kyläreissuilta.