Ke 05.06.2013 @ 14:06Päivi Leino

Sienihulluus pakottaa metsään

 

Seija Korhosen sienestyskausi alkaa jo keväällä korvasienillä ja päättyy vasta kun lumi peittää suppilovahverot. Sienivehkeet kulkevat Seija mukana kaikkialle. Töistä tullessaankin hän pysähtyy metsän laitaan ja heittää huolet metsään sieniä poimimalla. Työmatkoilla Pohjois-Savosta Helsinkiin Seijalla on taukopaikat sienimetsissä.   

Seijan sieniretkiltä saalista voi karttua jopa tuhat kiloa vuodessa. Ja enemmänkin karttuisi, jos joku tekisi Seijan mielestä tylsät jälkityöt ja käsittelisi sienet. Se on tarkkaa puuhaa, varsinkin kun Seijan sieniä menee myös ravintoloille. Onpa niitä syöty joskus jopa itsenäisyyspäivän vastaanotolla presidentinlinnassa.

Sienimetsään Seijaa vetävät monet seikat. Metsän hiljaisuus ja kauneus rauhoittavat mieltä. Sienet ovat kauniita ja uskomattoman värisiä. Ulkonäön perusteella Seijan suosikkisieni taitaa olla nokirousku. Maultaan eniten tällä hetkellä häntä miellyttää mustavahakas. Sen pähkinäinen maku sointuu kalan kanssa. Seijaa kiehtovat kaikki ihanan ruuat, joita sienistä voi valmistaa. Ja niistä riittää talvenkin varalle. Jos Seija ei pääse metsään, hän ei kerta kaikkiaan saa nukuttua.

0 kommenttia

Kylillä

Kylillä-kesäsarja ravistelee ennakkoluuloja kuihtuvista kylistä, joista pakenee jokainen siihen suinkin kykenevä. Kaikki työt eivät olekaan siirtyneet kaupunkiin kymmenien kilometrien päähän, eikä työ maalla enää tarkoita pelkästään maanviljelystä ja karjanhoitoa. Kyläkauppiaana, opettajana, lossikuskina, riistalintutarhurina tai vaikkapa pontikkaa laillisesti tiputtamalla elätetään perhettä. 

Blogissa toimittaja Päivi Leinon tuumailuja kyläreissuilta.