Pe 08.03.2013 @ 08:37Annika Ruoranen, Yle Julkaisujen yleisötutkija, tuleva Yle Uutis- ja ajankohtaistoiminnan asiakkuuspäällikkö

Kahden kodin loukku

Olo on odottava, hieman ehkä jännittynytkin ja huomaan pohtivani, että onko minulla varmasti tarpeeksi osaamista uusiin saappaisiin Uutis- ja ajankohtaistoiminnan asiakkuuspäällikkönä.

Mutta kyllä minulla on. Hyvän pohjan takaavat reilut kaksi vuotta Julkaisujen asiakkuus- ja mediakehitystiimissä. Tiedän, että ihan varmasti klaaraan sekä laadulliset että määrälliset tutkimushankkeet. Kohderyhmien mediankäytöstä on jo varsin hyvä tuntuma, ja tv:n, radion ja netinkin mittarit ovat jo tuttuja juttuja.

Eniten olen kuitenkin aina innostunut tiimityöstä, innovoinnista ja tutkimustiedon jalkauttamisesta. Onneksi juuri tälle puolelle tutkijan työtä on tilausta uudessakin asemapaikassa. Siirtyminen uutisten maailmaan tuntuu myös askeleelta kotiin.

Olen hetkittäin tutkijan työssä ehtinyt ikävöidä toimituksen hektistä ja yhtyeenhitsattua tunnelmaa, joihin ehdin tottua työskennellessäni toimittajana. On se vain mahtavaa, kun suuren uutistapahtuman hetkellä koneisto pyörähtää täydellä teholla käyntiin ja kaikki toimii kuin rasvattu.

Aionkin soluttautua asiakkuustietoni kanssa arjen keskelle. Eikä tarvitse pelätä. En tule esittelemään teille vain pylväitä ja käppyröitä.

Samaan aikaan, kun jo visioin kiivaasti tulevaa ja pohdin näkökulmia uutis- ja ajankohtaisohjelmia käsitteleville tutkimuksille, olo on haikea. Ison pajan viidennen kerroksen käytävälle jäävät huipputyyppien lisäksi diskopallo, tasan kello yhdentoista lounastiimi ja varsin usein kovaääniseen nauruun päättyvät ideointisessiot.

Pitää kuitenkin ajatella, että jatkossa minulla on Pasilassa yhden sijasta kaksi kotia ja sehän on vain rikkaus.

Ehkä juuri sinä haluaisit mukaan Julkaisujen asiakkuus- ja mediakehitystiimiin? Huipputiimissä olisi nyt yleisötutkijan paikka avoinna. Klikkaa siis hakemus auki ja ota yhteyttä Eija Moisalaan!

 

0 kommenttia