Ti 23.04.2013 @ 13:50Minna-Mari Parkkinen, Päällikkö, Yle Kulttuuri ja Viihde

Tarjolla: kulttuuri-ihmisen unelmatyö

Osastollani on parhaillaan avoinna tehtävä, joka on täysverisen kulttuuri-ihmisen unelmatyö.

Etsin kulttuuriohjelmien toimitukselle esimiestä, jonka tehtävänimike on genretuottaja. Toimituksen esimiehenä hän johtaa ohjelmatyötä kulttuuritoimituksessa ja sen vuoksi vahva sisältöosaaminen sekä sähköisen median ja kulttuurikentän tuntemus ovat suureksi avuksi.

Toimitus tekee pääasiassa ohjelmasarjoja ja dokumentteja televisioon sekä viikoittaisia kulttuuriohjelmia radioon. Tällä hetkellä ohjelmistossa ovat mm. Tekijänä Yle Teemalla ja kesän korvalla TV1:ssä alkaa jälleen Kymmenen kirjaa, jonka aiheena on tänä kesänä rikos. Tuorein tulokas Radio 1:n kulttuuritarjonnassa on keväällä alkanut leffaohjelma Filmiryhmä. Kaikki kulttuuriohjelmat löytyvät myös Yle Areenasta.

Genretuottaja vastaa myös sisältöjen ja ohjelmistojen uudistamisesta. Tässä työssä hänellä on apunaan seitsemän taitavaa tuottajaa, jotka ideoivat ja kehittävät konsepteja ja käytännössä toteuttavat ohjelmat ja sisällöt tuotantotiimien kanssa. Kulttuuriohjelmien toimituksessa on kaikkiaan kolmekymmentä henkilöä ja genretuottaja on siis koko joukon eli näiden toimittajien, toimitussihteereiden, ohjaajien ja tuottajien esimies. Toimituksen työtilat ovat Pasilassa Ison pajan ja toimitustalon kolmannessa kerroksessa.

Kulttuuriohjelmien toimitus on yksi kulttuuri- ja viihdeosastomme seitsemästä toimituksesta ja genretuottajat ovat osaston johtotiimin jäseniä. Tapaan genretuottajat joka torstai kokouksessa, jossa päivitämme ajankohtaisia asioita, teemme tärkeimmät sisältö- ja tuotantopäätökset, arvioimme ohjelmistojemme onnistumista, valmistelemme tuotantosuunnitelmia, seuraamme budjetteja, ideoimme ja etsimme yhdessä ratkaisua erilaisiin ongelmiin. Teemme töitä kunnianhimoisesti ja tehokkaasti, vaikka puhumme ja nauramme paljon. Hyvä ja erityisesti huono huumori on aivan mahtava luontaisetu työpaikalla!

Oma tehtäväni osastopäällikkönä on tukea ja sparrata genretuottajia heidän vaativassa tehtävässään ja varmistaa, että kukin tietää vastuunsa, tehtävänsä ja tavoitteensa. Jokainen genretuottaja saa kuitenkin johtaa omaa toimitustaan ja sen ammattilaisia omalla persoonallisella tavallaan. Kulttuuri, viihde, tapahtumat ja musiikin kaikki genret ovat laajoja sisältökokonaisuuksia, joiden sullominen yhteen muottiin olisi järjetöntä.

Luovaan toimintaan pitää mahtua muunnelmia, variaatioita, vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Minulle esimiehenä riittää mainiosti, kun asialliset asiat hoidetaan hyvin, niin muuten voidaan ottaa rennosti ja olla kuin Ellun kanat!

Jos sinulla on näkemystä ja halua vaikuttaa siihen, mikä on Ylen kulttuuritehtävä ja millaista kulttuurisisältöä Yle tarjoaa, olet ehkä etsimäni ihminen. Genretuottajana opit pian tuntemaan koko Ylen, koska toimimme monimediaisesti ja verkostoituneesti ja tässä tehtävässä pääset tekemään yhteistyötä alan parhaiden ammattilaisten kanssa.

Klikkaa hakemus auki, aikaa 5.5.2013 saakka

 

 

0 kommenttia