Ma 02.12.2013 @ 10:56Sari Veikkolainen

Kesätoimittajaksi uutismaisemaan, urheilukisoihin tai laiturinnokkaan

Ylellä tehdään töitä monenlaisissa työtiloissa. Osa toimittajista istuu maisemassa, joillain saattaa olla oma huone ja joissain tehtävissä samaa työpistettä käyttää useampikin henkilö. Aina ei toimittajaa työpisteellään juuri näy kun taas toisissa töissä tulee vietettyä paljonkin aikaa ruudun, tai jopa ruutujen, ääressä. Kesätoimittajia tarvitaan kaikenlaisiin työpisteisiin ja tehtäviin.

Krista Taubertin huone

A-studion keskiviikon toimitussihteerin ja toimittajan Krista Taubertin työhuone sijaitsee Pasilassa Toimitustalossa. Kristan kanssa samassa huoneessa työskentelee toinenkin toimittaja. Kristan mielestä parasta Ylessä on laajasti elämästä, ilmiöistä ja maailmanmenosta kiinnostuneet innostavat työkaverit. Hyvä kesätoimittajaa Krista kuvailee visuaalisesti ajattelevaksi ja verbaalisesti lahjakkaaksi tarinankertojaksi.

Tässä työskentelee Yle Etelä-Savon juontaja-reportteri Tarja Nyyssönen.

- Juonnan siis niin aamu-keskipäivä- kuin iltapäivälähetyksiäkin. Reportterina kiertelen eri puolilla maakuntaa. Teen myös online-vuoroja, jolloin kirjoitan nettijuttuja. Teen myös tarvittaessa uutisia niin radioon, nettiin kuin Itä-Suomen uutisiinkin (aiemmin olen työskennellyt säännöllisesti uutispuolella). Eli oikea maakuntaradion sekatyöläinen.

Parasta työssä on Tarjan mielestä monipuolisuus.
- Voin tehdä juttuja eri välineisiin (netti, radio, tv) ja juttuaiheiisiin voi itse vaikuttaa hyvin paljon. Kahta samanlaista työpäivää ei ole.

- Kesätoimittajalla tulisi olla rohkeutta heittäytyä radiojuttuihin mukaan niin tekijänä kuin kokijanakin. Avoimuus uusille asioille ja ideoille on myös tärkeä ominaisuus, sillä työkenttämme on koko maakunta; aiheet käsittelevät ihmisten arkea, juhlaa, politiikkaa ja päätöksentekoa ja kaikkea siltä väliltä.

Kalle Pirhosen työpiste

Yle Uutisten Nyt -deskin tuottajalla Kalle Pirhosella on käytössään 4 monitoria ja yksi tv. Työhön kuuluukin netin uutisvirran aktiivinen seuranta.

Parasta Ylessä on Kallen mielestä valtava ammattitaito, hyvä henki ja tunne siitä, että yleläisenä on osa saumattomasti toimivaa uutiskonetta. Kesätoimittajilta Kalle odottaa rohkeutta, luovuutta ja tietysti omia skuuppeja!

Uutisfriikeille vielä vinkiksi: kannattaa  katsoa Twitteristä Yle Uutisten tili  ja erityisesti keitä Yle Uutiset seuraa. Seuraamalla samoja tilejä pysyy aika hyvin ajanhermolla.

Yle Urheilun toimittajan Mikko Hannulan työpisteellä roikkuu vaikuttava kokoelma urheilutapahtumien akkreditointipasseja. Urheilun kesätoimittajalla onkin oiva mahdollisuus aloittaa oman kokoelman keräily kesän urheilutapahtumissa. Yle Urheiluun etsitään uutisnälkäistä kesätoimittajaa, jolla on kokemusta monimediatoimituksesta.

Piia Pasasen työpiste

Tällä kiertävällä työpisteellä istuu vuorossa oleva illan pääuutislähetyksen juontaja. Yksi heistä on uutisankkuri ja toimittaja Piia Pasanen, joka kuvanottohetkellä on Tampereella valmistautumassa itsenäisyyspäivän vastaanottoon.

Piia iloitsee Ylen tarjoamasta mahdollisuudesta tehdä journalistista työta laajalla skaalalla. Piia odottaa saavansa työkaverikseen innostuneen, reippaan ja tiedonhaluisen kesätoimittajan.


Atte Jääskeläisen huone

Uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtajan ja vastaavan päätoimittajan Atte Jääskeläisen työhuone sijaitsee Pasilassa Radiotalossa. Samassa huoneessa on myös Aten assistentin työpiste.

Aten tehtävänä on pitää huolta siitä, että Yle kertoo ja avaa luotettavasti Suomen ja maailman tapahtumat suomalaisille. Parasta Aten mukaan työssä on sen tärkeys ja mielekkyys ja se, että hän kokee muidenkin Uutis- ja ajankohtaistoiminnassa ajattelevan samoin.

Hyvä kesätoimittaja on Aten mukaan utelias, ennakkoluuloton ja rohkea.

 

Teemo Tebest työskentelee omien sanojensa mukaan atk-toimittajana osana PlusDesk-toimitusta. Teemo vastaakaikenlaisten nettisisältöjen teknisestä toteutuksesta oli kyseessä sitten interaktiivinen kartta, testi osaatko liikennesäännöt tai veropäivän järjestettävä sekä haettava kateuslista suurituloisimmista suomalaisista. Teemon työ on yhteistyötä muiden toimittajien ja graafikon kanssa

Hienointa Teemosta on tilaisuus joka päivä työskennellä itseään etevempien ihmisten kanssa. Näin pystyy itsekin kehittymään omassa osaamisessa

Teemo haluaa tehdä töitä sellaisten ihmisten parissa, jotka tuntevat paloa työhönsä.
 - Ihmisten jotka kysyvät vielä sen tarkentavan kysymyksen ja kääntävät viimeisenkin kiven juttunsa eteen. Ihmisten joille työaika jatkuu kunnes juttu on valmis. Ja tottakai omalta kannaltani on kiva jos nämä ihmiset näkisivät netin mahdollisuudet journalistisessa tarinnankerronnassa.-

- Uskon, että kesätoimittajista on tähän, kunhan olette rohkeita ja uskotte omaan juttuunne.

Kirsi Matson-Mäkelä juttukeikalla

Kesällä aluetoimittajan työympäristö voi olla näinkin idyllinen. Kuva on otettu juttukeikalta Näsijärven rannalla. Toimittajana oli Yle Tampereen uutistoimittaja Kirsi Matson-Mäkelä.

Kirsin mielestä parasta Ylessä on oppia uutta ja Ylen koko tuo mahdollisuuksia vaihteluun. Ja mikä tärkeintä, työkaverit ovat mahdottoman mukavia!Kesät

Kesätoimittajan ei Kirsin mukaan tarvitse osata kaikkea valmiiksi, mutta oppimisintoa ja raikkaita tuulia saisi kesätoimittaja tuoda mukanaan Tampereen Vuolteenkadulla sijaitsevaan toimitukseen.  

Kesätoimittajahaku jatkuu 13.12.2013 saakka. Hae #ylelle nyt!

0 kommenttia