Ma 10.02.2014 @ 10:45Marjo Ahonen, Kehittämisen päällikkö, Uutis- ja ajankohtaistoiminta

Tule mukaan uudistamaan Ylen ulkomaantoimintaa

Kirjoitan tätä työmatkalla Luxemburgissa. Ympärillä kuohuu Eurooppa, mutta tänne pikkuvaltioon kuohut eivät tunnu juurikaan ylettyvän. Luxemburg on vauras, siisti ja sen poliitikot pärjäävät hyvin EU:n herrahississä. Olisi kuitenkin mielenkiintoista päästä hieman syvemmälle. Miten luxemburgilaiset elävät? Entäs se veroparatiisipuhe? Mikä painoarvo maalla on Suomen näkökulmasta?

Näiden tarinoiden esiin kaivaminen on Ylen ulkomaantoimituksen pelikenttää. Haluamme kertoa aina vain monimutkaisemmalta tuntuvasta maailmasta yleisöllemme. Haluamme uutisoida asiat nopeasti mutta myös taustoittaa tapahtumat huolellisesti. Haluamme, että suomalaisilla olisi tieto mutta myös ymmärrys maailman tapahtumista.

Ylen uutis-ja ajankohtaistoiminta on vahvistamassa ulkomaantoimintaansa merkittävästi. Haemme vahvoja osaajia niin maailmalle kuin kotitoimitukseen Helsinkiin. Uusilla lyhytaikaisilla kirjeenvaihtajapesteillä pyrimme joustavuuteen, olemaan läsnä maailman "hot spoteissa".

Nyt etsimme määräaikaista kirjeenvaihtajaa Rio de Janeiroon välittämään tunnelmia jalkapallon MM-kisoihin valmistautuvasta Brasiliasta sekä kirjeenvaihtajaa Brysseliin vahvistamaan Ylen EU-tiimiä eurovaalien lähestyessä. Kotitoimituksessa vahvistaminen kykyämme lähteä nopeasti liikkeelle äkillisen uutisen iskiessä.

Ja kaikkea tätä johtamaan haemme ulkomaantoimituksen päällikköä ja kirjeenvaihtajaverkon työtä koordinoivaa osaajaa.

Palvelemme jatkossa ulkomaan tapahtumista kiinnostunutta verkkoyleisöämme entistä paremmin. Toimittajiemme matkapäiväkirjoista tai blogeista saa tietää asioita, joita ei esimerkiksi perinteiseen uutisjuttuun mahdu. Lisäämme kaikissa välineissä suoria osuuksia maailmalta niin uutis- kuin ajankohtaisohjelmissa.

Edessä on paljon työtä ja paljon mahdollisuuksia. Jos innostuit, niin ota yhteyttä!

Kaikki Ulkomaantoiminnan avoimet tehtävät löydät täältä. Hakuaika päättyy tehtävästä riippuen 21.2.2014 tai 2.3.2014.

0 kommenttia