Su 07.04.2013 @ 20:29Jyri Kataja-Rahko, Ohjelmapäällikkö , YleX

Musiikkituottajan metsästys jatkuu...

YleX etsii tuottajaa

YleX etsii musiikkituottajaa. Klikkaa hakemus auki, aikaa 28.4. saakka.

Uusi musiikki on yksi YleX- kanavan avainasioista. Uuden musiikin aamu- ja iltavuoro ovat avainasemassa, kun esitellään uutta musiikkia  radioyleisölle Suomessa. Ohjelmien juontajat ovat lajinsa valioyksilöitä. Ohjelmien tuottaja pitää langat käsissään ja paketin kasassa. Kaava on siis loppujen lopuksi melko simppeli. Kaikki palaset ovat kohdallaan, resepti ja aineksetolemassa - vain tuottaja puuttuu.

Etsimme alkuvuonna uutta tuottajaa ja haun ensimmäinen erä olikin tiukka. Mutta urakka jatkuu, eli vielä emme löytäneet sopivaa tyyppiä. Siis nimenomaan sopivaa tyyppiä. Hakijoita oli paljon ja hakemukset lupaavia, mutta papereiden lisäksi homman pitää toimia myös käytännössä ja persoonatasolla.

Kun miettii YleX:n musiikkiohjelmien tasoa, menestystä ja arvostusta, niin voisi kuvitella, että hommaan vaaditaan yli-ihminen. Mutta ei, kyllä meille riittää ihan normaali ihminen, joka innostuu uudesta ja ymmärtää lähetysvirtaradion tekemisen ydintä.

Tarjolla on aitiopaikka populaarimusiikin ja -kulttuurin areenalle. Kokonaisuus saattaa kuulostaa isolta haasteelta ja vastuulliselta tontilta - sitä se onkin, mutta emme edes haaveile löytävämme tyyppiä, joka osaa ja tietää jo kaiken...tuskin sellaista on olemassakaan, koska tällä alalla mikään ei ole koskaan valmista ja kukaan ei ole täydellinen. Luvassa on siis loputon, mutta erittäin mielenkiintoinen ja innostava maraton. Nykyinen tuottaja Jani Kortti kertoo videolla, mitä homma pitää sisällään.

Jos musiikkiohjelmien tuottajan pesti on juuri se, jota olet aina halunnut ja josta olet salaa haaveillut, niin nyt kannattaa toimia - tällaisia tilaisuuksia ei liian usein ole tarjolla! 


0 kommenttia