Skip navigation.
Home

Niin halpa makkara vastaa kuin sille huudetaan!

|

Kun suomalaista asiakaspalvelua ja asiakastapahtumia ylipäänsä tutkii tarkemmin, myytti huonosta palvelusta rapisee alas rapsakasti rahahdellen. Kaikki palveluammattien ammattilaiset eivät töksäyttele, ärise ja murise, kuten todeksi väitetty klisee kuuluu.

Tai ehkä töksäytteleekin, mutta se johtuu siitä, että asiakas töksäyttelee myös. Kaikki eivät pidä sitä epäkohteliaana, toisinaan tuntuu siltä, että meistä suomalaisista on mukavaa ja jopa modernin kaupunkilaista asioida liikkeissä anonyymisti ilman että kukaan puhuttelee murahtelua kummemmin. Eikö näin juuri suurkaupungeissa toimita!

Oli kaupunki suuri tai pieni, kaikkiin pätee sama kansainvälinen vanha viisaus, jonka eräs tunnettu suomalainen muoto on tämä: niin metsä vastaa kuin sinne huuhutaan.

(http://lauhakan.home.cern.ch/lauhakan/bookrespond.asp?whichcode=M6e&whichnb=10&whichproverb=Niin%20mets%E4%20vastaa%20kuin%20huuhutaan)

Jos haluat, että kanssaihmisesi pitävät sinua halpana makkarana, kohtele heitä kuin halpaa makkaraa. Jos haluat, että ympäristösi ihmiset kohtelevat sinua ihmisenä, kohtele heitä ihmisinä. Tämä sääntö on toiminut tuhansien vuosien ajan kaikkialla missä metsiä on kasvanut ja metsiin on huudettu, eikä se lakkaa toimimasta vaikka metsistä on tehty puistoja!
– – –
aristoteles(at)yle.fi