Skip navigation.
Home

Jury jyrähtää!

|

Huippu-urheilussa voittaa se, jonka taktiikka on ennakkoluulottomin ja joka keksii uuden koostumuksen tutuista ainesosista. Vain tällaisten uutuusreseptien kehittelijät pääsevät huipulle ja kaikkien kadehtimalle palkintopallille. Ei ihme, että pyrkimys yhä parempiin tuloksiin mitä mielikuvituksellisimmin menetelmin on tarttunut myös urheilua läheltä seuraaviin urheilutoimittajiin. Tämä näkyy urheilusivuilta joka päivä. Ystävämme Kyttääjä Tuukka lähetti meille seuraavanlaisen esimerkin ilmiöstä Ylen nettisivuilta tammikuulta:

Puolassa ei pelata eikä pelätä, kun on kyse talviurheilun tähdistä. Kolmella huippu-urheilijalla on lähes rajaton budjetti.

Ikävä kyllä Aristoteleen kantapään fraasirikostuomariston jury ehdottaa suorituksen diskvalifioimista täysin järjettömän lopputuloksen vuoksi. Se ei pelaa joka pelkää saattaa olla jo kliseeksikin asti kaluttu urheiluilmaus, joten uudistusyritykset ovat paikallaan. Mutta joskus hyväkin tarkoitus lipsahtaa ohi sektorin, leijuu yli kriittisen pisteen ja menee havuille, niin kuin tässäkin.

Ei muuta kuin harjoitusta ja harjoitusta, kyllä se suoritus sieltä löytyy kun tarpeeksi hakee!
– – –
aristoteles(at)yle.fi