Skip navigation.
Home

Ja sitten lasku

|

Bruttokansantuote sen kun laskee ja vakavan näköisiä alkavat olla ekonomistien lisäksi myös poliitikot ja irtisanotut työläiset. Mutta se on vain elämää! Ne journalistit, joilla vielä on työpaikka, koettavat pitää tunnelman korkealla kehittelemällä hauskoja otsikoita!

Yksi hauskimpia asioita on erilaisten ilmausten kehittely taloudelliselle taantumalle. Olemme päässeet nauttimaan taloussivuilla jo vertauksista uppoamiseen ja talouden yskimiseen, talouden sukeltamisesta puhumattakaan.

Lama on kuitenkin tunkeutunut pikkuhiljaa jo teollisuudesta palveluihin ja aivan tavalliseen kielenkäyttöön. Tämän osoitti Aamulehti otsikoimalla vuodenvaihteessa Ellivuoren laskettelukeskuksen tilanteesta näin:

Laskukausi alkoi Ellivuoressa.

Ilmiantajakuulijamme Ikikatsoja kirjoittaa, että

”näin finanssi- ym. markkinoiden kurimusaikana moni pörssihai ympäri maailman varmasti hieraisi silmiään lukiessaan Aamulehden otsikon. Onneksi kyse oli vain laskettelukauden avauksesta, joten Wall Streetin kaverit voivat huokaista helpotuksesta ja olla tyytyväisiä erorahoihinsa”.

Aristoteleen kantapää toteaa, että huumoria se on kyseenalainenkin huumori. Odotammekin kiinnostuneina, mikä lehti lyö Aamulehden otsikkotoimituksen lumilaudalta.
– – –
aristoteles(at)yle.fi