Skip navigation.
Home

Piikkinä lihassa

|

Joskus terävät aivot voivat löytyä yllättävästä paikasta. Polkupyöräilyn maailmassa liika terävyys puhkaisee renkaat helposti ja ehkä siksi tämänkertainen terävä sitaatti löytyykin amatööripyöräilijän sanomisista.

Syyskuussa Ilta-Sanomat otsikoi mielenkiintoa nostattavasti:

Mestaripyöräilijä piikitti dopingselittelijöitä.

Hämmentynyt lukija ilahtuu, kun juttu ei kerrokaan, miten mestaripyöräilijä on annostellut injektiospruutalla hormooneja dopingin harrastajien elimistöön. Piikittäminen on ollut henkismoraalista laatua: Tour de Helsinki -pyöräilykilpailun voittaja Kimmo Kananen nimittäin kantoi kisan läpi pyöränsä päällä kylttiä, jonka toisella luki "ei urheilija voi tietää kaikkea" ja toisella "löysin ne metsästä". Nämä kaksi kommenttiahan ovat urheilun seuraajille tuttuja kahden dopingista epäillyn atleetin selittelyistä kuluneen vuoden ajalta.

Kiitos kuulijallemme Ju-kka:lle tästä positiivisesta urheilijan kielenkäytön näytteestä, otsikonlaatijaa unohtamattakaan. Viikon kirjapalkinto on sivistyksen virstanpylväs nimeltään Aristoteleen kantapää – fraasirikos ei kannata ja se singahtaa Ju-kkalle kaikin tuomariäänin, ole hyvä!
– – –
aristoteles(at)yle.fi