yle.fiPimp my haitari!

Kuunkuiskaajien Susan Ahon paljastaa, että vanhasta haitarista puuttui säihkettä ja bling blingiä, joten sehän piti tuunata ennen viisumatkaa. Tutustu bling bling -haitariin ja muihin tuoreisiin viisuvideoihin suoraan Oslosta.

Suuri spekulaatiostudio laittaa ensimmäisen viisusemifinaalin järjestykseen

Euroviisujen radio- ja televisiokommentaattorit ovat kuunneelleet tämän vuoden viisuja jo niin paljon, että he osaavat ne lähes ulkoa. Yhytimme kommentaattorit mikrofonin ääreen ja pyysimme heitä kertomaan suoraan, mitä mieltä he ovat ensimmäisen semifinaalin lauluista.

Päivä 5 Oslossa: Turistina on hyvä olla!

Tästä ei oikeesti voi seurata kuin hyvää. Kaikki on sujunut tosi hyvin, Kuunkuiskaajat ovat pystyneet treenaamaan ja asut ja korut ovat kuosissa. Äänet kohillaan ja homma hallussa, joten tänään oli oiva päivä Turisti-leikkiin. Ai mihin? No, kyllähän te tiedätte: noustaan ilmastoituun bussiin, otetaan luku ja kuunnellaan, mitä opas kertoo.

Suuri spekulaatiostudio setvii toisen semifinaalin

Ylen viisukommentaattorit puhuvat jälleen suunsa puhtaaksi tämän vuoden viisuista. Hotellihuoneraati käy läpi kaikki toisen semifinaalin kappaleet ja lupaa keskittyä niissä joko olennaiseen tai epäolennaiseen.

Päivä 7 Oslossa: Joukkojen täydennystä

Kuunkuiskaajat Aftenpostenin kannessa. Kuunkuiskaajat Dagbladetin sisäsivuilla. Dagbladetin viisuasiantuntija arvioi Suomen esityksen ensimmäisen semifinaalin parhaimmaksi, joten luonnollisesti Dagladetin toimittaja Trine Jotain Jotain halusi kommentit Jossulta ja Sussulta.

Päivä 1 Oslossa: Aussifaneja ja kuvausta tihkusateessa

Iloinen jälleentapaaminen lentokentällä sai kaikki hyvään viisutunnelmaan, ja mikäs oli lentäessä, kun puikoissa istui Aki, Kuunkuiskaajien toinen taustalaulaja. Lämpimän Suomen jälkeen laskeuduimme Osloon - karut 11 astetta ja tihkua, mutta ei se haitannut, kun oppaamme Kaisa ja Camilla johdattelivat meidät bussille ja siitä hotellille.

Suuri spekulaatiostudio löytää monia voittajasuosikkeja

Euroviisujen finaali häämöttää ja jäljellä on enää 25 kappaletta. Radio Suomen Sanna Kojo ja Jorma Hietamäki sekä YLE TV2:n Jaana Pelkonen veikkaavat suuren spekulaatiostudion finaalissa voittajia, mutta yhteistä suosikkia ei löydy. Voittako Espanja, Irlanti, Israel vai Saksa, tai joku ihan muu maa?

Päivä 9 Oslossa: Asiain hoitamista ja edustamista

Sunnuntai valkeni kuulaana, ja edessä oli edustamista ja taas edustamista. ”Tälläytyminen”, kuten Johanna asian ilmaisi, alkoi jo puolelta päivin ja kolmessa tunnissa Rene ja Martti tekivät taas täydellisyydestä kerran vielä täydellisempää.

Päivä 3 Oslossa: Onneksi olkoon Norja!

Hyyyrrraaaah! Eli eläköön Norjan kansallispäivä, joka alkoi muhevasti kuohariaamiaisella ja jatkui luokkaretkimäisellä joukkokävelyllä kohti kuninkaanlinnaa.

Päivä 10 Oslossa: Sutinaa ja suomalaista mediaa

Tähänastinen meikkaus on ollut todellakin pientä siihen, mitä Rene ja Martti tänään tekivät. Oli lisätukkaa ja lisäripsiä ja lisäkultaa ja hyvä tuli. Tyttöjen pellavavaatteet ovat todella kauniit, mutta pysyäkseen esiintymiskunnossa (lue rypyttöminä) niitä pitää koko ajan silittää ja höyryttää. Uudestaan ja uudestaan.

Päivä 4 Oslossa: Aavasaksaa ja muita Suomen ihmeitä

Jokaiselle Oslon ja sen lähiseudun kuntien kouluille annettiin kuukausia sitten jokin Euroviisumaa ikään kuin kummimaaksi, josta koulun oppilaiden piti sitten tehdä erinäisiä esitelmiä, kuvaelmia yms. kukin oman suunnitelmansa mukaisesti. Suomi sai hienosti kunnian olla Telenor-areenan kunnan, Bærunin koulun yläasteen kummimaa, ja meidät oli kutsuttu seuraamaan koulun esityksiä.

Päivä 11 Oslossa: Aika korua!

Tänään tytöt istuivat meikattaviksi aamukymmeneltä, ja taas on tukka hyvin ja korut näkyvissä. Johannan puvun etumuksessa on kolme Naisen ääni -korua, jotka ihan itse olen siihen ommellut. Täällä on moniosaaminen kunniassa ja koruttaminen onnistuu. Aika korua!

Päivä 6 Oslossa: On se helppoa, kun sen osaa

Vajaassa viikossa tämmöisestä joukosta alkaa muotoutua jonkinlainen selviytymisasteen ylin yhtälö, johon muuttujien summan soisi olevan vakio. Silti ameebajoukkue ilostui kovasti, kun Norjaan laskeutui sekä äänimies että managerimies.

Kohti Osloa!

Vaatteet, tsekattu ja pakattu. Hiukset, kammattu. Meikki, hyvin. Harmonikka, uusi ja pakattu. Liput, passit, mukana.

Päivä 12 Oslossa: Turistina on hyvä olla

Tänään vapaapäivä. Ihan kaikilla. Osa lähti museoihin, osa lepäsi ja osa nautti aurinkoisesta kelistä muuten vaan.

Päivä 8 Oslossa: Piknikkiä ja miestanssia

Ensimmäisten joukossa suomalaiset astuivat Ager Brygge –nimisen linnoituksen nurmikolle. Norjalaiset ovat kovia ulkoilmaihmisiä, ja meillä olikin todella aurinkoiset olosuhteet piknikkiin.

Päivä 2 Oslossa: Kalanmaksaöljyn voimalla hurmataan kansainvälinen lehdistö

Ateenan viisuissa hotelliaamiaisella kaikki oli uppopaistettu oliiviöljyssä. Paitsi tuoreita vihanneksia tai hedelmiä - joita ei ollut. Moskovan viisuissa tarjolla oli paikallista kuohuviiniä. Siis aamiaisella. Siis useimmiten ennen kymmentä.

Eläkeläisten kanssa Oslossa

Suomen karsintojen ykkönen ja kolmonen tapasivat uudestaan, Oslossa. Hanuriesittelyiden jälkeen Kuunkuiskaajat lähtivät autoilemaan kohti viisufinaalia ja matkalla he ehtivät paljastaa omat viisusuosikkinsa, joista yksi on Islannin Hera Björk. Katso viimeiset viisuvideot Oslosta!

Vanhoja viisuvoittajia ja laulua kymmenessä kilometrissä

Irlannin edustaja Niamh Kavanagh ja Kuunkuiskaajien Susan ja Johanna tapasivat euroviisupiknikillä. Keskustelu pulppusi viisukokemuksista, ruoasta ja oluesta lähes kaikkeen mahdolliseen. Katso kuinka artistit tekivät sopimuksen finaalissa näkemisestä, ja muutkin tuoreet viisuvideot!