Pekingin olympialaiset 2008, Suomalaistulokset

Lauantai 16.8.

päivitetty 16.08.2008 klo 18.26

Kuva: YLE

Lauantai ei tarjonnut suomalaisille montaakaan ilon hetkeä: Jukka Keskisalon jääminen pois 3 000 metrin estejuoksusta varmistui ja Tommi Evilä karsiutui pituushyppyfinaalista. Päivän positiivisimmat suomalaisuutiset olivat Frantz Krugerin ja Kyra Kyrklundin finaalisijoitukset lajeissaan.

Jukka Keskisalo ja hänen valmentajansa Tommy Ekblom ovat palanneet Olympiakylään. Aamun kilpailuun valmistavassa verryttelyssä ilmeni kipuja jaloissa niin paljon, ettei ollut mahdollisuutta yrittää juosta itse kisassa.

Hanna-Maria Seppälä jäi 50 metrin vapaauinnin välierissä viimeiseksi (16:s) ajalla 25,19. Finaalipaikan karattua Seppälän olympiaurakka Pekingin olympiakisoissa tuli päätökseen.

Vanessa Vandyn tulokseksi seiväshypyn karsinnassa jäi aloituskorkeus 400. Vandy ei onnistunut ylittämään kolmella yrityksellään seuraavaa korkeutta, joka oli 415. Seiväshypyn karsintaraja oli 460.

Frantz Kruger eteni viimeisenä miehenä kiekonheiton loppukilpailuun tuloksella 62,48. Finaalipaikkaa jouduttiin jännittämään viimeiseen heittäjään asti. Turkin Ercument Olgundeniz kuitenkin epäonnistui yrityksessään, ja näin ollen Kruger eteni ensimmäistä kertaa Suomen paidassa olympiafinaaliin.

Niina Kelon pituushyppy ei kulkenut seitsenottelussa ihan odotetulla tavalla. Hän oli tuloksella 576 ryhmänsä neljästoista. Tulos syntyi toisella hypyllä, eikä hän pystynyt sitä enää kolmannella yrityksellään parantamaan. Keihäässä Kelo heitti 51,48 metriä ja oli ennen viimeistä lajia sijalla 24 yhteispistein 5101.

800 metriä Kelo juoksi aikaan 2.20,97 ja päätyi seitsenottelussa yhteispisteisiin 5911. Suomalainen jäi näin tulosluettelossa sijalle 24.

Pituushypyn Suomen ennätyksen haltija Tommi Evilä hyppäsi kolmannella karsintahypyllään 788, mikä ei riittänyt finaalipaikkaan Pekingin olympiakisoissa. Finaaliin olisi tarvittu 795 sentin leiskautus.

Kyra Kyrklund ja hänen hevosensa Max olivat semifinaalin, grang prix specialin, kuudenneksi parhaita prosentein 69,720. Lauantain 15 parasta jatkavat tiistain finaaliin, grand prix küriin, joka on samalla henkilökohtaisen kilpailun toinen osa.

YLE

Aiemmat:

Ajankohtaisia urheiluaiheita