Pekingin olympialaiset 2008, Suomalaistulokset

Lauantai 9.8.

päivitetty 12.08.2008 klo 10.41

Kuva: YLE

Pekingin olympiakisojen ensimmäinen kilpailupäivä lauantaina sisälsi muun muassa Ville Långin ensimmäisen kierroksen ottelun.

Ville Lång voitti sulkapallossa avausvastustajansa Vladislav Druztshenkon erin 21-12, 21-19. Lång eteni toiselle kierrokselle.

Suomen Emilia Pikkarainen jäi alkueränsä viimeiseksi 100 metrin perhosuinnissa. Pikkarainen ui matkan aikaan 1.02,31. Vasta 15-vuotias Pikkarainen kertoi olevansa tyytyväinen uransa ensimmäisiin olympiakisoihin, vaikka jäi omasta ennätyksestään 0,88 sekuntia.

Silja Lehtisen johtama venekunta on kahden lähdön jälkeen kärjen tuntumassa yngling-luokassa. Ison-Britannian Sarah Aytonin venekunnan johtaessa kisaa. Finnjollissa Tapio Nirkko on 12. sijalla. Puolan Rafaek Szukielin pitäessä kärkipaikkaa.

Jousiampuja Matti Hatava aloitti ensimmäiset olympiakisansa vaisusti. Hatava ampui 72 nuolen rankingkierroksella tuloksen 619, joka oikeutti 58. sijaan 64 kilpailijan joukossa.

Pekingin olympiakisojen ensimmäiset suomalaisedustajat Hanna Etula ja Marjo Yli-Kiikka karsiutuivat naisten 10 metrin ilmakiväärin finaalista. Karsinnassa ammuttiin neljä kymmenen laukauksen sarjaa ja loppukilpailuun selvisi kahdeksan parasta. Etula ampui 21. sijalle tuloksella 394. Yli-Kiikan tulos 389 riitti 38. sijaan.

Finaalipaikka jäi haaveeksi myös päivän toisessa suomalaislajissa, miesten 10 metrin ilmapistoolissa. Kai Jahnsson ampui peruskilpailussa tuloksen 574 ja karsiutui finaalista. Sijoitukseksi jäi 30:s.