Pekingin olympialaiset 2008, Suomalaistulokset

Torstai 14.8.

julkaistu 15.08.2008 klo 04.41

Kuva: EPA

Torstaina 14. elokuuta Pekingin olympiakisojen parasta suomalaisantia oli Hanna-Maria Seppälän eteneminen naisten 100 metrin vapaauinnin loppukilpailuun. Myrsky sen sijaan perui lähtöjä purjehduksessa ja soudussa.

Hanna-Maria Seppälä oli kolmanneksi nopein naisten 100 metrin vapaauinnin välierissä ja selvitti tiensä perjantain finaaliin. Seppälää nopeammin uivat vain USA:n Natalie Coughlin ja Hollannin Marleen Veldhuis. Seppälä ja Kiinan Yingwen Zhu uivat täsmälleen saman ajan 53,84.

Marjut Heinosen tulos 61 ei riittänyt finaalipaikkaan naisten skeetissä. Finaaliin pääsi kuusi peruskilpailun parasta ja finaaliin vaadittava tulos oli 69. Peruskilpailun voitti Italian Chiara Cainero olympiaennätyksellä 72. Toinen oli Thaimaan Sutiya Jiewchaloemmit (71), ja kolmas Yhdysvaltain Kimberly Rhode (70).

Hanna Etula ja Marjo Yli-Kiikka karsiutuivat finaalista naisten 50 metrin pienoiskiväärin 3 x 20 laukauksen asentokilpailussa.
Yli-Kiikan tulos 579 riitti sijalle 14 ja Etulan tulos 577 oikeutti sijaan 24. Peruskilpailun voitti Kiinan Du Li olympiaennätystä sivuavalla tuloksella 589, toinen oli Kuuban Eglis Daima Cruz (588) ja kolmas Kazakstanin Olga Dovgun (588).

Ratsastaja Kyra Kyrklund ja hänen hevosensa Max selvittivät tiensä kouluratsastuksen semifinaaliin, lauantain grand prix specialiin. Hong Kongissa käytävissa kilpailuissa Kyrklund ratsasti vakuuttavasti alkukarsintojen, grand prix'n, kuudennelle sijalle prosentein 70,583. Karsinnan paras oli Saksan Isabell Werth, Satchmo-hevosellaan.

Uimari Matti Rajakylä jäi 50 metrin vapaauinnin oman alkueränsä viidenneksi. Mies paransi kutenkin ennätystään uiden SE-ajan 22,48 ja oli lopulta alkuerien 29:s.

Naisten 800 metrin vapaauinnin ensimmäisessä alkuerässä ui Suomen Eva Lehtonen. Hän oli alkueränsä kolmas ajalla 8.53,50 jääden reilun sekunnin ennätyksestään. Aika ei riittänyt jatkoon.