Valitettavasti uskontoa ei saa enää kritisoida

Julkaistu Ma, 20/04/2009 - 11:55
  • otto_levijarvi_poppaaja.jpg (Kuva: )
  • Viime vuosiin asti rokkarit ja bloggarit ovat saaneet toimia suht vapaasti, mitä nyt joku höyrypää keksii aina yhdistää jokaisen kouluampujan metallimusiikin ateismiin.

“And religion, like the monster that it is
Keeps telling you to turn the other cheek
God is on your side, but I don't think that you're on his,
If Jesus showed up now he'd be in jail by next week.”

Pahoititko mielesi?

Motörheadin seitsemän vuoden takainen kappale Brave New World tekee selväksi bändin ilmeisen negatiivisen suhtautumisen kristinuskoon. Motörhead ei ole yksin – tuhannet artistit, etupäässä rock- ja metallibändit, hakevat sanoituksiinsa ainesta uskosta ja ennen kaikkea sen arvostelusta. Näin on ollut jo kymmeniä vuosia eikä kukaan ole pahoittanut mieltään – palkkiniskaisimmat fundamentalistit poislukien. Kenenkään ei ole ollut pakko kuunnella hyvää musiikkia tai lukea omaa uskoa arvostelevia kirjoituksia. Viime vuosiin asti rokkarit ja bloggarit ovat saaneet toimia suht vapaasti, mitä nyt joku höyrypää keksii aina yhdistää jokaisen kouluampujan metallimusiikin ateismiin.

Valitettavasti uskontoa ei saa enää kritisoida. Viime aikoina jyrkentyneen sananvapauden alamäen laski uusiin sfääreihin Yhdistyneiden Kansakuntien kannanotto maaliskuun lopulta.

YK:n ihmisoikeusneuvoston päätöslauselmassa todetaan, että "uskontojen halventaminen on vakava solvaus inhimillistä arvokkuutta kohtaan, ja se johtaa uskontoja tunnustavien vapauden kaventumiseen sekä yllyttää uskonnolliseen väkivaltaan".

Päätöslauselman teki Pakistan ja sitä tukivat muslimaiden lisäksi Euroopan viimeinen diktatuuri Valko-Venäjä ja uudeksi Kuubaksi pyrkivä Venezuela. Lohdullista kyllä, kaikki EU-maat vastustivat.

Saatat kysyä itseltäsi tässä vaiheessa, mikset ole koskaan kuullut näin tärkeästä asiasta. Se on hyvä kysymys, sillä kotimainen valtamedia ei ole katsonut aiheelliseksi uutisoida aiheesta millään tavalla. Itse luin tästä ensimmäisen kerran suomalaisilta ”vihasivustoilta”.

Suvaitsevaisuuden ja kunnioituksen savuverhon alle on piilotettu kehotus valtioita säätämään lakeja, joilla uskontoja voidaan suojella kaikelta arvostelulta. Jokainen voi miettiä, mitä se voisi tulla tarkoittamaan taiteellisen ilmaisun kannalta. Kuunnelkaa vielä norjalaista black metallia kun voitte!
 

Otto Levijärvi

  • otto_levijarvi_poppaaja.jpg (Kuva: )

    On helsinkiläinen opiskelija. Kiinnostunut kielistä, kirjoittamisesta ja yhteiskunnallisista asioista. Ei pidä matemaattisista aineista ja talven pimeydestä. Pitää räiskintäpeleistä, elokuvissa käymisestä ja raskaasta musiikista