Mitä Madonna tekee juuri nyt?

Julkaistu La, 21/02/2009 - 12:55
  • Ville Vedenpää (Kuva: Juha Kiiskinen)
  • Minkälainen on popstaran normipäivä? Minkälaisia he oikeasti ovat? Gaalat ja stadionkonsertit antavat tietenkin väärän kuvan tähdistä.

Eletään jälleen musiikki- ja elokuvagaalojen kulta-aikaa. Harva se viikko alojen tähdet laittautuvat parhaimpiinsa ja näyttäytyvät mahdollisimman edustavina julkisuuden valokeilassa. Gaala-illoilta odotetaan tietenkin paljon muutakin kuten jotain juoruttavaa. Tämän vuoden suurin kohu taisi tapahtua jo, kun r&b-tähti Chris Brown pätkäytti tyttöystäväänsä laulaja Rihannaa ja molemmat jäivät pois Grammy-gaalasta vain muutamaa tuntia ennen show’ta.

Juuri nämä gaalaesiintymiset (eli kuka tuli kenen kanssa, kuka piti kenenkin suunnittelemaa riepua yllään ja kuka näytti pikkasen nyrpeetä naamaa, kun ei voittanutkaan) ovat usein keskiössä esimerkiksi Subilla nähtävissä kansainvälisten tähtien elämää ja uraa esittelevissä hömppäohjelmissa. Ei ole ihme, että monet nuoret haluavat julkkiksiksi, kun heidät esitellään aina niin upeissa puitteissa. Itsellekin tulee toisinaan olo, että olisihan se tuollainen elämä mahtavaa. Mutta eihän se todellakaan niin mene.

Milloin ja missä musiikki- ja elokuvatähdistä saisi sitten aidon kuvan? Millaista heidän elämänsä oikeasti on? Mitä he tekevät silloin, kun he eivät ole edustavina gaalailloissa?

Superjulkkiksien elämä tuskin lienee nykyisin normaalia elämää ollenkaan, kun paparazzit kyttäävät koko ajan. Ja heistä tehdyt dokumentit ovat staran koneiston tuottamia, joissa todellisuus on kaukaa haettua.Dokumenttipuolella varmaan ainoastaan metallibändit ovat tehneet sellaisia leffoja, joista välittyy aidosti ihmisten luonteet ja se, miten raskasta on välillä olla kiertueella tai työstää uutta musiikkia.

Televisiossa tähdet nähdään nykyisin lähinnä amerikkalaisissa talk show-ohjelmissa, missä jutellaan niitä näitä ja samalla puffataan uutta levyä, kirjaa tai elokuvaa. Vaihtoehtona olisi tietenkin syvää luotaavat haastattelut, joiden kautta päästäisiin ehkä pintaa syvemmälle tähtien oikeaan elämään. Julkisuuskuvastaan arat starat eivät kuitenkaan helposti päästä ketään seuraamaan heitä. Muistanette varmaan miten kävi Michael Jacksonille, kun brittitoimittaja Martin Bashir pääsi haastattelemaan häntä Neverland-tilalle. Niin ja ainoastaan hiipuvat tähdet tekevät enää tosi-tv-ohjelmia, joissa seurataan heidän ”epätavallista” elämäänsä.

Miten siis saisi joskus edes jonkin järkevän kuvan tähtien elämästä, eikä kaikkea tarvitsisi perustaa pelkästään juorulehtien antamaan pintaraapaisuun. Haluaisin edes joskus nähdä esimerkiksi sen, millainen on Madonnan normaali päivä (jos sellaista on…) tai kuinka hän itkee epätoivoisena, kun uuden levyn tekeminen ei suju lainkaan tai pohtivan,että onko hänen uransa jo hiipumaan päin.

Ai niin. Mutta tiedänhän mä sen, että Madonna tuo Suomen-keikalleen mukanaan oman wc-pöntön. Jep. Tämän tiedon perusteella siis päättelen, että popin kuningatar käy tarpeillaan niin kuin me muutkin. Sehän se riittää.

Ville Vedenpää

  • Ville Vedenpää (Kuva: Juha Kiiskinen)

    Ville Vedenpää toimittaa ja tuottaa YLEn Pop-uutisia ja ahmii populaarikulttuuria töiden lisäksi vapaa-ajalla mm. katutanssin parissa.