Laula tangoa Mariskan kanssa

Laula tangoa Mariskan kanssa

Ajankohtaista - Ke 30.6.2010, klo 08.37

Areena-sisällön näkyminen vaatii Javascriptin päälläolon sekä Flash-liitännäisen

Areena linkki: http://areena.yle.fi/video/1101659

769
tykkää tästä

Seinäjoen tangomarkkinoiden sävellys- ja sanoituskilpailun tämänvuotinen voittajatango "Sua kaipaan" on nyt kenen tahansa laulettavissa! Lauluntekijä Mariska ystävineen (mukana mm. Remu!) on tehnyt tangosta upean Kaurismäki-henkisen karaokevideon.

Videon työryhmä

Ohjaus ja leikkaus Pia Asikainen
Kuvaus Marianne Heikkinen
Valaisu Janne Jääskeläinen
Tuotantoassistentti Jarmo Loikkanen
Järjestäjä Irja Nuru
Maskeeraaja Anu Rautio

Esiintyjät Mariska, Ile Vainio, Remu, Rake Eskolin, Hyrde, Elisa Korjus, Kati Lampela

Video on Ylen ja Tangomarkkinoiden yhteistuotanto.

Lisää artisteista:Mariska

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (21)

Loistavaa Mariska, hyvin esitetty tango. Mariskan matala ja seksikäs ääni sopii tähän oikein hyvin. Tästä tulee karaokepaikkojen hitti. Tunnelma sopii hienosti lähiökuppiloihin. Kerrassaan hieno uusi tango.

Tosikot varmaan nyrpistävät nassuaan, mutta veitikat iloitsevat uudesta hienosta tangosta. Lisää tälläista.

Anonyymi Ke 4.8.2010, klo 19.16

Täytyy ihmetellä uusia nuoria laulajia,heidän tapaansa laulaa ,lapsenomaisella äänellä,lauletaan nenään jne,tällaisella tyylillä listojen kärjessä ? no makuja on monia ! onneksi ei ole pakko kuunnella !

Anonyymi Ma 26.7.2010, klo 22.43

Ei toki perinteinen tango ole "laahusnyyhkytangoa" hyvät hyssykät sentään ! Kyllä perinteinen kunnon tangon poljenta ,sehän se jotain on,vielä kun on oikea parkettien partaveitsi viemässä,kyllä kellohame heilahtaa !

Anonyymi Ke 21.7.2010, klo 23.28

Lähes täydellinen esitys kaikin puolin. Kaukana perinteisestä laahusnyyhkytangosta ja piristävän realistinen & samalla parodinen. Laulajan ääni ja sävy oikea, toisin kuin enemmistöllä vuoden 2010 finalisteista, jotka eivät pysyneet edes nuotissa.

Great! Ke 21.7.2010, klo 23.17

En valitettavasti voi pitää tästä kappaleesta. En sävelestä, en laulajan äänestä puhumattakaan sanoista. Ei tätä voi kuunnella edes huumorimielessä. Voi ,voi, surkeeta.

Anonyymi Pe 16.7.2010, klo 16.12

Ei tangossa vikaa vaan laulajan ääni on kaamee ! en ostais levyä !

Anonyymi Ti 13.7.2010, klo 22.05

Mariska "heitti" finaalissa seuraavaksi siirtyvänsä korkeakulttuuriseen oopperaan... ;)

Toisaalta kyseessä on musiikillisesti lahjakas henkilö mikäli aiempi leipätyö oli hip-hopin parissa. Melodisesti "Sua kaipaan" on hyvä esimerkki nykytangosta -- sanoitus tietysti kismittää osaa tangofaneista mutta toisaaalta taas verbaliikka osuu suoraan keskivertosuomalaiseen menttalitettiin. En itse pidä sanoituksesta mutta pidän kokonaisuutta erittäin onnistuneena (video mukaan lukien).

Anonyymi Su 11.7.2010, klo 11.40

täysosuma.
sopiva sekoitus uutta ja vanhaa,
pateettisuutta ja patinaa.
parodiaa ja uutta näkemystä.
GO MARISKA !

t:jmb

jmb La 10.7.2010, klo 22.39

Tartteeko sitä aina olla niin hirveen tosikko!

Löysätkää jotkut edes näin kesällä sitä pipoa hieman!

Tässä on se haitarikin mukana...

Rituska La 10.7.2010, klo 14.22

Hienon hieno, uusi ja tuore.Tähän suuntaan vaan mitä Mariskan ja kumppaneiden teos on. Voi kun joku laulaisi tämän kisoissa.
Pitääkö aina vaan toistaa niitä vanhoja, iänikuisia, otsa rypyssä vedettäviä puhki kuultuja juttuja.

RetuM To 8.7.2010, klo 19.33

Hirvee !!!

Raikka To 8.7.2010, klo 12.58

Itse tango sävellyksenä on ok. mutta sanoitus ja varsinkin kappaleesta tehty video ? Onko tämä nyt sitä suomalaista vahvojen tunteiden tulkintaa, överiksi menee.

Anonyymi Ke 7.7.2010, klo 14.55

Hieno, uusi, erilainen näkökulma tangoon! Se että kehitys kehittyy ei ole pois vanholta klassikoilta, uskon että maahan mahtuu erilaisia versioita. Ja hienoa että tangojen järjestäjät uskaltavat tehdä uutta.

muutosvoima Ke 7.7.2010, klo 13.50

Aivan mitäänsanomaton tango!! 02:37 ...ehkä hiihtoon...Olet ilmeisesti tanssikurssin käynyt ? ihmeellistä tyyliä siellä opetetaan,näet heti lavoilla kuka kurssin on käynyt,halutaan vaan näyttää,mitä on opittu ! Perinteinen kunnon tango se on paras,eikä tartte hiihdellä...

Anonyymi Ma 5.7.2010, klo 23.41

Aivan ihmeellisiä kommentteja edellä olevat kommentit! Heikki Hietamies sanoo haastattelussa, että suomalaisille tango on "pyhä esine". Nykyinen suunta tangosanoituksissa on menossa aivan väärään suuntaan ja yleisö kaikkoaa!

Anonyymi Ma 5.7.2010, klo 20.40

Tämä on aivan ihana uudenlainen tangokappale, loistavaa todella hyvä tekstiä Mariska ! Lisää samanlaista!!!

Päivi Ma 5.7.2010, klo 17.37

Aivan upea kappale. Hienosti poimittu tangobiisesitä oleellinen, sävel kulkee perinteisesti, mutta jotenkin uudella tavalla...ja sisältö on samalla hauska että hyvinkin raadollinen. Hyvä, hyvä!

Anonyymi Ma 5.7.2010, klo 08.02

Mika Toivanen tekee hyvää työtä tangojen sovitusten kehittämiseksi, enkä ole siitä lainkaan huolestunut niin kuin joku kommentoi.

Sen sijaan olen huolestunut tangojen tekstien huonosta laadusta. Käytetään murteelisia sanoja, yllytetään juopotteluun ym. kyseenalaiseen toimintaan, eikä riimitkään enää ole kohdallaan. Mistä kumman syystä halutaan tuoda tangoihinkin elämän kurja puoli? Säilytetään edes tangoissa kaunis, romanttinen perinne ja arvokkuus.

Anonyymi Su 4.7.2010, klo 21.36

Kävi aluksi mielessä että Mariska on tehnyt parodian malliin Kari Kuuva..mutta taitaa ihan tangon asialla olla...Hyvä Mariska!

Mielestäni Mika Toivanen on tehnyt suuremmoista työtä Suomalaisen tangon kehittäjä kohti sen alkuperäistä tyyliä...arvostan tätä tanssijana..ei näistä perinteisistä ole tanssimiseen..ehkä hiihtoon.. :)

Anonyymi To 1.7.2010, klo 01.37

Surkeita ,niinkuin tangoehdokaatkin ! ei ole vuosiin saatu kunnon kuninkaallistakaan,toiseksi tulleetkin parempia !

Anonyymi Ke 30.6.2010, klo 23.28

Surkeaa on. Myös se kakkoseksi tullut. Muutenkin tangomarkkinoiden tangolaulukilpailuissa ei tangoa tahdo tunnistaa. On ne sovitukset tehty niin oudoiksi. Mihin on orkesterista hävinneet haitarit? Mm. Malandon kuuluisassa tango-orkesterissa on kaksikin haitaria. Haitari kuuluu tangoon!

Anonyymi Ke 30.6.2010, klo 19.36

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä