Mariska: On hyvä etteivät kaikki sulata tekosiani

Mariska: On hyvä etteivät kaikki sulata tekosiani

Ajankohtaista - Ke 24.11.2010, klo 14.26

MariskaMariska

Tälle sivulle liitetyn mediatiedoston esittäminen vaatii Adobe Flash Playerin.

322
tykkää tästä

Mariskan Suloinen myrkynkeittäjä on kappale, josta joko tykätään tai sitten ei. Erityisesti murhanhimoinen teksti saa joidenkin niskakarvat pystyyn. Mariska on mielissään reaktioista: ”kaikki tekoseni tähtäävät siihen, että kaikki eivät sulattaisi niitä asioita.” Mariskalle itselleen Suloista myrkynkeittäjää on enimmäkseen kehuttu, mutta ”harvoinpa sitä artistille suoraan tullaan haistattelemaan”, toteaa Mariska.

Mariska tekee biisejä ja sanoituksia myös muille artisteille. Esim. Jenni Vartiaisen Missä muruseni on –kappaleen teksti on Mariskan tekemä. Välinpitämättömäksi tämäkään työ ei ole kuulijoitaan jättänyt, tekstiä on lainattu jopa kuolinilmoituksessa.

”Tärkeintä biisin sanoituksessa on aihe, ja että teksti kulkee helposti”, toteaa Mariska. ”Useimmiten riiminkin pitää rimmata, mutta olen kieltäytynyt omaksumasta runousopin sääntöjä. En muista miten ne menee.” Mariska etenee työssään fiilispohjalta. Se mikä kuulostaa hyvältä, se myös toimii.

Tällä hetkellä Mariska tekee biisejä kuitenkin ensisijassa itselleen. Uusi levy on työn alla.

Mariska pistäytyi Pohjois-Karjalan radion haastattelussa Joensuussa pidetyn Rockfilmifestivaali Rokumentin yhteydessä. Toimittajana on Tapio Laakkonen.

Lue lisää Yle Pohjois-Karjalan sivulta

Lisää artisteista:Mariska

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (1)

Mariska, ujutapa seuraavalle levylle vähintään kaksi todella iskevää ja kajahtavaa tekstiä! Sellaisia, jotka jäävät väkisin kuulijan päähän kiinni. Sinulla lie uskallusta olla välittämättä nirppanipottajista...?
Tsempit vain Mariskalle. Laulujen "riimit" ovat vapaita. Hyvä tietty jos rimmaavat, mutta melkein yhtä hyvä jos eivät.

gogo21 To 25.11.2010, klo 08.16

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä