Kaija Koo: Toni Wirtasen biisi päästi anarkisti-Kaijan esiin

Kaija Koo: Toni Wirtasen biisi päästi anarkisti-Kaijan esiin

Ajankohtaista - Ma 17.1.2011, klo 13.11

Areena-sisällön näkyminen vaatii Javascriptin päälläolon sekä Flash-liitännäisen

Areena linkki: http://areena.yle.fi/audio/1613314

307
tykkää tästä

Kaija Koon yhdestoista pitkäsoitto Irti on nimensä mukaisesti irtiotto. Levy-yhtiö on vaihtunut ja muitakin uusia kuvioita on laulajan elämään levyn myötä tullut.

Marraskuussa 2010 ilmestynyt Irti -albumi julkaistiin Katja Ståhlin ja Apulanta-yhtyeen perustaman Päijät-Hämeen sorto ja riisto-yhtiön kautta. Kaija kiittelee levy-yhtiön innovatiivista porukkaa, jotka eivät kulje samoja vanhoja latuja kuin isommissa ylikansallisissa yhtiöissä. ”Irti -levyllä onnistuttu yhdistämään sopivasti uutta ja vanhaa”, toteaa Kaija.

Tuorein levy on tuonut Kaijalle myös uusia kuuntelijoita. ”Tuntuu siltä, että Toni Wirtasen sanoittama ja säveltämä biisi Vapaa on ollut uusille faneille jonkinlainen kynnys. Sen yli astutuaan he ovat ruvenneet kuuntelemaan myös vanhempaa tuotantoani.” Kaijan musiikilliset juuret ponnistavat vahvasti rockista. 1980-luvun alussa hän oli mukana Steel City –yhtyeessä ja kaikissa uran vaiheissa ”anarkisti-Kaijakin” on jossain pohjalla mukana kulkenut. Vapaa -biisin kautta Kaijan rock-sielu on päässyt aiempaa paremmin näkyville.

Kaija Koon ensimmäinen omalla nimellä tehty studioalbumi on "Kun savukkeet on loppuneet". Tuolta vuonna 1986 tehdyltä levyltä Kaija voisi aivan hyvin poimia jotain ohjelmistoon myös tänä päivänä.

Kati Siponmaa haastattelee.

Kuuntele Irti –levyn biisien syntytarinat Yle Perämeren sivulta

Lisää artisteista:Kaija Koo

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (0)

Ei kommentteja.

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä