Matti Esko tarttuu Leonard Cohenin biiseihin

Matti Esko tarttuu Leonard Cohenin biiseihin

Ajankohtaista - Ma 17.1.2011, klo 16.57

Tälle sivulle liitetyn mediatiedoston esittäminen vaatii Adobe Flash Playerin.

180
tykkää tästä

Matti Esko on tehnyt artistin uraa yli neljäkymmentä vuotta. Matti Eskoniemi aloitti uransa saksofonistina jo 1960-luvun puolella. Tarinan jatko on kuitenkin tuttu monien muidenkin vanhan liiton laulajien kohdalta: yhtyeen vakituinen laulaja sairastui ja tuuraajaksi tempaistiin puhaltaja. Sitä myöden urkeni yhtyeessä solistin paikka. Matti osallistui Syksyn säveleen vuonna 1970  kappaleella Tietää saat viimeinkin ja tuli kisassa kolmanneksi. Voiton vei Irwin Goodman ja St Pauli ja Rehberbahn.

Osallistuminen Syksyn säveleen oli jännittävä homma. Oululaisnuorukainen sai ihmetellä Frederikin hiustenpesuvimmaa ja Irwinin reteetä meininkiä. Siitä alkoi kuitenkin ura, jolle mahtuu monia hittejä. Tunnetuin niistä Rekkamies.

Matti Esko ei ole rekkalauluista luopunut vieläkään. Uudella albumilla löytyy musiikkia tienpäällä kuunneltavaksi mutta myös uusia aluevaltauksia. Nyt kuullaan Leonard Cohenin kappaleita.

Tarja Närhi ja Matti Esko muistelevat tässä haastattelussa vähän vanhoja ja muutama sana uudesta levystäkin vaihdetaan.

Välähdyksiä Halleluja –levyn levyjulkkareista 18.1.2011.

 

Matti Esko kertoo Halleluja-levyn valmistumisesta ja suunnittelee uutta

Tapio Kangas sovitti Matti Eskon Cohenit

Matti Eskoa ja Esa Elorantaa yhdistää oululaisuus

Lisää artisteista:Matti Esko

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (12)

Toivoisin Matin laulavan jotain Engelbert Humperdinckin kappaleita. Ovat molemmat suosikkejani:) Molemmissa laulajissa jotain samaa tyylikkyyttä.

Anonyymi To 5.5.2011, klo 19.52

Matti Eskossa on jotain samaa karismaa kuin Kari Tapiossakin,mahtavaa että hän on voimissaan ja saamme kuulla hänen ihanaa ääntään !

Anonyymi Ma 24.1.2011, klo 11.15

Kerrassaan mahtavaa että Matti on taas levyttänyt,mulla on yksi Matin LP missä on tosi hyviä kappaleita,ja sitä on aikoinaan soitettu tosi paljon,nyt sitten täytyy hankkia Matin uusi levy !

Anonyymi Su 23.1.2011, klo 22.12

Hankin tänään levyn, aivan mahtava! Terveiset vaan Matti Eskolle, mahtavaa työtä taas!

Anonyymi To 20.1.2011, klo 22.17

Päivä vain ja hetki kerrallansa - suomalaisten lempivirsi. Ilman muuta se mukaan. Hyvä ehdotus!

Anonyymi To 20.1.2011, klo 02.42

Isovanhempani lauloivat usein virttä 556 "Taas päivä ajan virtahan", se olisi todella hienoa saada Matin levylle!

Anonyymi To 20.1.2011, klo 01.37

Jumala ompi linnamme olisi kiva kuulla Matin tulkitsemana. Menee vähän joululaulujen puolelle, mutta Konsta Jylhän joululaulun haluaisin kuulla Matin laulamana.

Anonyymi To 20.1.2011, klo 01.33

Täällä pohjan tähden alla kuuluu tosiaan hengelliseen musiikkiin. Matille ehdottaisin> Vaiennut viulu,Ystävä sä lapsien,Maan korvessa kulkevi lapsosen tie,Kanteleeni,Päivä vain ja hetki kerrallansa,On kaunis kotimaani (synnyinmaani )? ehdottomasti kappaleet Olen kuullut on kaupunki tuolla ja Suojelusenkeli, onhan niitä kauniita kappaleita vaikka kuinka paljon.

Anonyymi Ke 19.1.2011, klo 22.45

En nyt ole ihan varma kuuluuko tämä ns.hengelliseen musiikkin ....Täällä pohjan tähden alla,on mun kotomaani,mutta tähtein tuolla puolen toisen kodon saamme,täällä on kuin kukkasella aika lyhyt meillä jne... en nyt tarkkaan muista sanoja !

Anonyymi Ke 19.1.2011, klo 21.24

Tuskin on Matti Esko saanut Hallelujansa "uunista ulos", kun hän jo miettii seuraavaa levyään. Hengellinen levy on siis suunnitteilla ja apua biisien kasaamiseen hän pyytää Ylen Satumaa -sivuston kävijöiltä. Mikä on siis sellainen biisi, joka sopisi Masan laulettavaksi? Taiteilija kiittää jo etukäteen.

Airi S.

airi_yle Ke 19.1.2011, klo 15.43

Mikä hengellinen biisi sopisi Matti Eskolle: Suojelusenkeli. Kuosmasen versio on kauheeta möykkäämistä. Jos Matti tekisi sen herkemmin.

Anonyymi Ke 19.1.2011, klo 08.52

Olen kuullut on kaupunki tuolla. Kari Tapion laulama, mutta sopisi hyvin Matti Eskollekin

Anonyymi Ti 18.1.2011, klo 19.50

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä