Matti Esko teki ”katuhengellisen” levyn

Matti Esko teki ”katuhengellisen” levyn

Ajankohtaista - Ke 26.10.2011, klo 13.25

Areena-sisällön näkyminen vaatii Javascriptin päälläolon sekä Flash-liitännäisen

Areena linkki: http://areena.yle.fi/video/1319630064399

165
tykkää tästä

Matti Esko on miettinyt pitkään hengellisen levyn tekemistä. ”Rekkamiehelle” hengellisiin lauluihin tarttuminen vaati pohdintaa, mutta nyt aika oli kypsä ja ”Luojan luomaa” -albumi on ulkona. ”Tää on katuhengellistä. Siellä on erittäin hyviä uusia lauluja ja sellaisia, joita voi laulaa muuallakin kuin kirkossa, mutta sanoma on ihan selvä”, Matti Esko kertoo.

Levyllä on mukana niin uusia sävellyksiä kuin klassikoita kuten Oi, muistatko vielä sen virren, Suojelusenkeli ja Vaiennut viulu. Matti Esko kysyi apua järvenpääläiseltä papilta klassikkolaulujen valintaan. ”Hän kertoi, mitä lauletaan kirkossa ja mistä tykätään.”

Nuorempana Matti Esko ei olisi omasta mielestään ollut riittävän uskottava tulkitsemaan hengellisiä lauluja. Ikä on tuonut kokemusta ja varmuutta. ”Nyt on kello kääntynyt. Herää aamulla aikaisin ennen seitsemää ja näkee luojan luomaa, niin on avautunut. Täällä on niin hyvä olla”, Matti Esko sanoo.

Levyn kuuntelijan ei tarvitse olla uskonnollinen. ”Laulut avautuvat kuunnellessa, koska siellä on niin hyvät tekstit ja melodiat. Varmasti on selkeetä. Enhän määkään oo silleen harras, mutta kotoa on opetettu, että jotakin on. Nyt kun ikää on tullut, asioita ajattelee vähän eri tavalla”, Matti esko toteaa.

Matti Eskoa haastattelee Tarja Närhi.

Lisää artisteista:Matti Esko

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (2)

Täällä oli aikoinaan kysely,mitä kappaleita haluaisit Matin levylle,nyt kuitenkin jäi sanomatta,ottiko Matti näitä ehdotuksia huomioon !
Mutta kyllähän Matti varmasti hyvät kappaleet on valinnut ;D

Anonyymi Ke 26.10.2011, klo 20.36

Kiitos tästä levystä Eskolle. Hankin sen kyllä. Hengellistä musiikkia ei koskaan julkaista liikaa.

Anonyymi Ke 26.10.2011, klo 14.25

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä