Sweet Jeena and The Roomates doo-woppaavat unelmien 50-luvusta

Sweet Jeena and The Roomates doo-woppaavat unelmien 50-luvusta

Ajankohtaista - Ti 25.1.2011, klo 11.13

Areena-sisällön näkyminen vaatii Javascriptin päälläolon sekä Flash-liitännäisen

Areena linkki: http://areena.yle.fi/audio/1628291

243
tykkää tästä

Sweet Jeena eli Jeena Rancken on suomalainen laulajatar, joka tunnetaan aurinkoisesta saundista ja vahvasta omasta tyylistä. Jeena tunnetaan myös Sweet Jeena and her Sweethearts -yhtyeestä, jonka ensilevy julkaistiin lokakuussa 2009. Nyt englantilainen The Roomates-lauluyhtye ja Jeena ovat kohdanneet ja lopputuloksena on levyllinen 1950-luvun henkistä doo-woppia.

The Roomatesin sielu ovat laulajat Steve Webb, Nick Kennedy, Mark Webb ja Glenn Brentnall. Kokoonpano on toiminut jo pitkään ja saavuttanut vakaan fanikannan niin Euroopassa kuin Amerikassakin.

”Levyn meininki on vauhdikasta, mutta romanttista,- hitureita unohtamatta. Siinä soi unelmien 50-luku.” luonnehtii Jeena. Pääosa levyn kappaleista on englanniksi, mutta muutama kappale on tehty myös suomeksi. ”En mä olis itse ymmärtänyt tällaista ehdottaakaan, mutta Roomatesin kaverien mielestä suomi kuulostaa eksoottiselta. Oli myös halu kokeilla miltä doo-wop kuulostaisi suomeksi. Sitten mä sanoitin muutaman kappaleen periaatteella, että kieli kääntyy muttei aikakausi.”

Seuraavaksi Sweet Jeena ja The Roomatesit lähtevät keikoille. Jeena ja Roomatesit hoitavat laulupuolen – Jeenan taustabändi her Sweethearts vastaa taustoista.

Risto Koskinen haastattelee.

Kuuntele Sweet Jeena & The Roomatesin albumin biisien syntytarinat Yle Perämeren sivulta

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (0)

Ei kommentteja.

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä