Tomi Metsäketo: Pillin ehdoilla pitää mennä

Tomi Metsäketo: Pillin ehdoilla pitää mennä

Ajankohtaista - Pe 18.2.2011, klo 14.29 - Toimittaja: Sari Törmikoski

Tomi MetsäketoTomi Metsäketo

Tälle sivulle liitetyn mediatiedoston esittäminen vaatii Adobe Flash Playerin.

268
tykkää tästä

Tomi Metsäketo on ehtinyt hieman huilata kiireisen joulusesongin jälkeen. Artistin mukaan polla ei pysy kunnossa ilman ystäviä, vapaa-aikaa ja rentoutumista. Myös ääntä pitää varjella – onhan se laulajan tärkein työkalu.

Viime vuoden loppu oli Tomi Metsäkedolle melkoista hulinaa. Joululevy Kuului laulu enkelten myi kultaa ja perinteinen joulukiertue kuljetti miestä ympäri Suomea. Alkuvuodesta oli hengähdystauon vuoro. ”Lomaa pitää ottaa, ettei tule muotisairauksia, kuten burn-outia. Akkujen lataaminen on tärkeää”, Metsäketo huomauttaa.   

Tomi Metsäkedon mukaan myös laulamisesta pitää pystyä pitämään taukoa. ”Kyllä mä ainakin pidän, instrumentti menee huonoon kuntoon, jos sitä liikaa rassaa. Tiedän, miten pilli toimii ja sen ehdoilla pitää mennä.”

Suihkussa lauleskelukin jää Metsäkedolta vähiin. ”Nimenomaan tuommoiset jätän pois. Kun saa muualla laulaa, niin hyräilyä tai laulelua kotioloissa en harrasta juuri ollenkaan. Naapurit varmaan kiittävät siitä.”

Popparin ura ei entistä kuoropoikaa houkuta

Vaikka italialaiseen iskelmään ja serenadeihin erikoistunutta Tomi Metsäketoa on houkuteltu suuntaan jos toiseen laulajana, tyylilajin vaihtamista hän ei ole vakavasti harkinnut. ”Oma genre on tuntunut toimivan ja ihmiset ovat tykänneet. Artistien pitäisi itse tietää, mikä on oma juttu, eikä tehdä jotakin, mikä ei sovi omalle äänelle. Pitää kunnioittaa itseään, omaa instrumenttiaan sekä yleisöä sen verran paljon, ettei hölmöile sillä annetulla lahjalla.”

Keväällä 2011 Tomi Metsäketo on tuomarina Suomen paras kuoro –ohjelmassa. Metsäkedolla itselläänkin on vahva kuorotausta, jota hän pitää suuressa arvossa. ”Siellä ollaan pieni yhteisö, jossa pidetään toisista huolta.”

Toisinaan Tomi Metsäketo kaipaa kuorolaulamista. Kokonaan mies ei ole kuitenkaan jäänyt paitsi yhteislaulusta, sillä musikaaleissa on suuria kohtauksia, joita voisi verrata kuorolauluun. ”Niistä projekteista on saanut  yhteishenkeen puhaltamisen fiilistä. On ollut mukavaa, ettei täysin tarvitse yksinäistä artistin elämää viettää.”

Lisää artisteista:Tomi Metsäketo

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (2)

Tomi on aivan mahtava tyyppi! Toivottavasti häntä nähdään/kuullaan täällä pohjoisessakin:)

Anonyymi La 19.2.2011, klo 09.41

Tomi Metsäketo on hieno artisti !
Laulutaitoa, hieno ääni ja ulkonäköä. Toivoisin Tomia mukaan Suomen Euroviisukarsintoihin !

Mutta tälläkertaa Suomeksi tai Englanniksi. Italiaksi laulaminen ei kannata. Maata tulee edustaa joko Englanniksi tai omalla äidinkielellään.
Eternamente Maria oli taidokas kappale Tomilta.

Viisufani Pe 18.2.2011, klo 15.22

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä