J. Karjalaisen hittikokoelmalla analogisoundi lyö kättä nykyajan kanssa

J. Karjalaisen hittikokoelmalla analogisoundi lyö kättä nykyajan kanssa

Ajankohtaista - Ke 6.4.2011, klo 09.23

Areena-sisällön näkyminen vaatii Javascriptin päälläolon sekä Flash-liitännäisen

Areena linkki: http://areena.yle.fi/video/1302073450448

321
tykkää tästä

Harvassa ovat artistit, joiden urasta voi koostaa hittejä täynnä olevan tuplakokoelmalevyn. J. Karjalaisella koko kansalle tuttuja biisejä sen sijaan piisaa ja nyt ne on koottu ensimmäistä kertaa yksiin kansiin. Kaikki hitit –levykokoelmalle valitut kappaleet on masteroitu uudelleen ja J. Karjalaisen mukaan ne ovat nyt niin hyvässä kunnossa kuin vain mahdollista.

Kokoelmalevyn biisivalintavaiheessa J. Karjalainen joutui kahlaamaan koko tuotantonsa läpi. Vanhaan palaaminen tuntui samaan aikaan kiusalliselta ja hyödylliseltä. Esimerkiksi Kolmen cowboyn soundi kuulosti erittäin tuoreelta ja ajattomalta. ”Tuli semmoinen tunne, kuin olisi vanhasta negatiivista kehittänyt uuden kuvan 30 vuoden jälkeen. Kolme cowboyta ei ole koskaan kuulostanut niin hyvältä, kuin se tällä levyllä kuulostaa. Vanha analogisoundi lyö kättä nykyajan kanssa”, J. Karjalainen kertoo.

Osa J. Karjalaisen kappaleista on kokenut melkoisia muodonmuutoksia keikoilla, mutta tuplakokoelmalla biisit soivat tutussa muodossaan. ”Kaikilla niillä biiseillä on joku ansio, että ihmiset on niistä tykänneet ja niitä on soitettu. Tässä ne on nyt niin alkuperäisinä kuin olla ja voi. Joskus on joku mulle keikalla sanonut Kolmen cowboyn jälkeen, ku soitettiin biisejä aika vapaalla kädellä, että Karjalainen älä enää sovita.”

Viimeiset viisi vuotta Jukka Karjalainen on tehnyt musiikkia Lännen-Jukkana. Nyt hän on valmis palaamaan J. Karjalaisen saappaisiin. ”Mä koitan palata takaisin J. Karjalaiseksi, sellaiseksi joka tekee suomalaisia lauluja, uusia lauluja. Mä katon, että voisko vielä saada aikaiseksi jonkunlaisen Suomi-biisin. Se on nyt jonkunlainen tähtäin tässä.”


Lisää artisteista:J. Karjalainen

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (1)

Kultaa... ja silti noin alhainen sijoitus myyntilistalla.
Onko tässä nyt taas ne myyjille toimitetut määrät,
eikä ne joita kotiin kannetaan?
Maksetut kiekot tai lataukset.

puolipohja La 16.4.2011, klo 21.10

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä