Yölintu: Hienot biisit sopivat myös uusiokäyttöön

Yölintu: Hienot biisit sopivat myös uusiokäyttöön

Ajankohtaista - Ma 23.5.2011, klo 13.47 - Toimittaja: Sari Törmikoski

Areena-sisällön näkyminen vaatii Javascriptin päälläolon sekä Flash-liitännäisen

Areena linkki: http://areena.yle.fi/video/1306150231566

249
tykkää tästä

Yölintu on julkaissut albumillisen Rauli "Badding" Somerjoen tunnetuksi tekemiä lauluja. Orkesteri on jo pitkään soittanut Baddingin kappaleita keikoillaan, nyt oli kokonaisen tribuuttilevyn vuoro. Levyllä on mukana sekä tuttuja Badding-hittejä että vähemmän kuultuja lauluja artistilta.

Yölinnun keulahahmo Simo Silmu perustelee Baddingin kappaleiden levyttämistä muun muassa sillä, että hienot laulut eivät soittamalla kulu. ”Perimmäinen syy levyttämiseen on varmasti se, että hienot biisit eivät kuole koskaan, ne sopivat uusiokäyttöön erittäin hyvin. Laulut myös sopivat erittäin hyvin meidän maailmaamme”, hän sanoo.

Baddingin musiikki on pitkälti Yölinnun musiikin tyyppistä, Simo Silmu huomauttaa. Yhtyeen keikoilla Baddingin biisejä onkin kuultu pitkään ja perinteenä on ollut levyttää ainakin yksi Baddingin biisi joka levylle. ”Nyt päätettiin lyödä pakka pöydälle ja pistää koko levy täyteen Baddingia”, Simo Silmu toteaa.

Tribuuttia tehdessä astutaan suuriin saappaisiin

Yölinnun kitaristi Matti Silmu kertoo, että levylle haluttiin mukaan myös Baddingin harvinaisempia biisejä. ”Kaikki eivät ole niitä, joita on rallateltu vuodesta toiseen”, hän sanoo. Levylle on kuitenkin mahtunut muutamia isoja hittejäkin kuten Ikkunaprinsessa ja Tähdet tähdet.

Simo ja Matti Silmu sanovat, että Baddingin tuotannosta löytyisi vaikka kuinka paljon kappaleita levytettäväksi. Muitakin tribuuttilevyn arvoisia artisteja Suomesta löytyy, mutta toisten laulajien lauluja ei lähdetä tulkitsemaan kevyin mielin. ”On Juicee ja  Kirkaa ja näin eteenpäin, mutta aika suuriin saappaisiin joutuu astumaan, että täytyy tarkkaan miettiä, mihin leikkiin ryhtyy”, Simo Silmu toteaa.

Yölinnun ”Iso lemmen pala, Baddingin jalanjäljissä” –levy julkaistiin 18.5.2011. 

Lisää artisteista:Yölintu

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (2)

Yölinnun tuorein levy nimeltä : Iso lemmen pala, Baddingin jalanjäljissä on muuten hyvä mutta sieltä puuttuu Rauli "Badding" Somerjoen tunnetuin ja ehdottomasta paras biisi nimeltä : Paratiisi. Toivottavasti CD-levystä tulee special versio, jossa on paratiisi kappale.

Yölintu fani Ti 24.5.2011, klo 02.26

Tykkään tykkään, vaikka tykkäysnappi ei toimi!

Anonyymi Ma 23.5.2011, klo 22.11

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä