SMG laulaa maanläheisesti toiveesta pysähtyä

SMG laulaa maanläheisesti toiveesta pysähtyä

Ajankohtaista - Ti 31.5.2011, klo 12.35 - Toimittaja: Sari Törmikoski

Areena-sisällön näkyminen vaatii Javascriptin päälläolon sekä Flash-liitännäisen

Areena linkki: http://areena.yle.fi/video/1306838503062

210
tykkää tästä

Scandinavian Music Groupin ilmaisua voisi kuvailla maanläheiseksi kepeästi rullaavaksi folkiksi. Bändi suosii nykyään akustista ilmaisua ja lauluissa kuullaan esimerkiksi banjoa ja mandoliinia, jotka antavat kappaleille country-vivahdetta. SMG:lle ominainen soundi on syntynyt sen kummemmin suunnittelematta. ”Ehkä sitä mennään syvemmälle multaan kokoajan”, laulaja, sanoittaja Terhi Kokkonen naurahtaa.

Kokkosen mukaan bändin liukuminen kohti folkimpaa ilmaisua on ollut luontevaa. ”Me ollaan kaikki kasvettu siihen suuntaan ilman että me oltais päätetty mitään. En keksi mitään yksittäistä syytä, mistä se voisi johtua. Me ollaan oltu vaan joidenkin sattumien armoilla.”

SMG:n rumpalin Antti Lehtisen mielestä kappaleiden edustamaa tyylisuuntaa ei ole tarpeen analysoida bändin sisällä, vaikka ilmaisu olisikin pehmennyt menneistä vuosista. ”Sitä ei oikeastaan itse mieti soittaessa, että nyt tehdään tällainen ja nyt tällainen kappale. Joelin sävellykset ja Terhin tekstit ja sitten niitä sovitetaan yhdessä sen kummemmin niitä lokeroimatta”, hän sanoo.

Lauluissa katsotaan maailmaa erilaisten henkilöiden kautta

Terhi Kokkonen kirjoittaa SMG:n kuudennella studioalbumilla entistä enemmän tarinoita. Manner-levyllä Kokkonen peilaa maailmaa erilaisten henkilöiden kautta. ”Lähtökohtana periaatteessa on aina itse aihe tai teema siellä jossain syvällä, joka pitää sitten osata kaivaa.”

Manner-levyn kappaleille on löydettävissä yhteinen teema, jos sellaista haluaa etsiä. ”Luultavasti se ois tämmöinen toive pysähtymisestä hyvin yksinkertaistettuna”, Kokkonen toteaa.

Levyn tekeminen oli aiempaan verrattuna nopeampaa, sillä jokaista pikkuasiaa ei viilattu tuntitolkulla. Lopputulos onkin varsin luonnollinen. ”Tämä liittyy ihan käytännön kysymyksiin. Meillä on monella tullut perheenlisäystä vuoden sisällä ja se vähän saneli sitä tahtia”, Terhi Kokkonen kertoo.

Lisää artisteista:Scandinavian Music Group

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (0)

Ei kommentteja.

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä