Yona: ”Sanoitukset ovat päiväkirjaa”

Yona: ”Sanoitukset ovat päiväkirjaa”

Ajankohtaista - Ti 7.6.2011, klo 09.44 - Toimittaja: Sari Törmikoski

Areena-sisällön näkyminen vaatii Javascriptin päälläolon sekä Flash-liitännäisen

Areena linkki: http://areena.yle.fi/video/1307432947428

213
tykkää tästä

Yonan musiikki on kerännyt kiitosta esikoisalbumista lähtien ja toisella pitkäsoitollaan nuori artisti kasvaa musiikillisesti entisestään. Vaikenen laulaen –levyllä kuullaan vaikutteita niin laulelmasta, iskelmästä, jazzista kuin reggaestakin.

Yona kirjoittaa kappaleensa eletystä elämästä ja laulujen sanoitukset ovat hyvin henkilökohtaisia. ”Tässä tätä elellään ja sitten niitä tulee niitä kappaleita. Ja mitä niihin sanoituksiin tulee, ne on ihan mun päiväkirjaa.”

Yona avautuu levyllään omien sanojensa mukaan aiheista, joista on mahdotonta puhua, mutta helpottavaa laulaa. Hän myöntää, että itsensä avaaminen kaikelle kansalle on pelottavaa. Toisaalta artisti ei näe avoimuudelle vaihtoehtoa. ”Ei tässä oo järkee mitenkään säästellä. Ei oo mitään syytä, miksi mää en näyttäisi, kuka mää oon ja minkälainen mää oon ja jos se ihmisiä puhuttelee ja tuo vaikka lohtua, niin sehän on hirmu hieno juttu.”

"Kudos rakentuu sanojen ympärille"

Sanoitukset ovat Yonan kappaleissa isossa roolissa. Musiikki tukee tekstiä. ”Kyllä sanoitukset ovat se ydin ja sitten siihen rakentuu se kudos, mikä parhaiten tukee sanoitusta”, Yona kuvailee.

Tällä hetkellä Yona viimeistelee Liljan loisto -yhtyeen toista levyä. Lisäksi hän kirjoittaa tekstejä Unela-nimellä kulkevaan musiikkiprojektiin. Myös keikkoja on kesällä mukavasti. Vapaa-aika kuluu luonnon helmassa. ”Mää kuuntelen linnunlaulua tuolla saaressa”, Yona sanoo.

Lisää artisteista:Yona

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (3)

Etusivun otsikko oli ärsyttävän väärin, koska aiheena on sanoittaminen.

Anonyymi La 11.6.2011, klo 07.10

Lue, pölvästi, oikein, mitä otsikossa lukee ja mestaroi vasta sitten.

Anonyymi Pe 10.6.2011, klo 23.34

Etusivun otsikko: "Yonan sanoitukset ovat hänen päiväkirjaa" EI OLE HYVÄKSYTTÄVÄÄ SUOMEA! Arvi Lind häpeäisi silmät päästään.

Anonyymi Pe 10.6.2011, klo 21.30

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä