Haloo Helsinki! ei ole mikään lapsibändi

Haloo Helsinki! ei ole mikään lapsibändi

Ajankohtaista - Ke 13.7.2011, klo 11.50 - Toimittaja: Sari Törmikoski

Areena-sisällön näkyminen vaatii Javascriptin päälläolon sekä Flash-liitännäisen

Areena linkki: http://areena.yle.fi/video/1310551157161

224
tykkää tästä

Haloo Helsinki! -yhtyeen kappale ”Maailman toisella puolen” on ollut varsinainen radioiden kesähitti. Biisi on keikkunut soittolistojen kärjessä jo viikkokausia. ”Suosio yllätti. En olisi edes uskonut, että siitä tulee sinkkubiisiä, mutta onneksi tuli, koska sitä kuuntelevat kaikenikäiset. Vanhemmatkin ihmiset ovat ehkä nyt löytäneet meidät”, iloitsee laulaja-basisti Elli.

Maailman toisella puolen –single on nuoren yhtyeen omaa käsialaa. Kaikki lähti liikkeelle kitaristi Leon demosta, johon Elli mietti sanoituksia. ”Leo oli itse asiassa jo demossa aloitellut kertsiä, siinä oli tää matkateema. Mä tein säkeistöt uusiksi ja jalostelin kertosäettä. Jo demovaiheessa tykästyin kappaleeseen tosi paljon”, Elli kertoo.

Ellille sanoitukset ovat biiseissä isossa roolissa. ”Totta kai melodiastakin voi saada kiksejä, mutta sanat on mulle tärkeät varsinkin suomenkielisissä kappaleissa. Nyt kun oon päässyt kirjoittamisessa enemmän vauhtiin, voin kirjoittaa ihan mistä vain. Oon saanut takaisin luovuutta, kynä on alkanut taas liikkua. Meillä on aika monipuolisia biisejä ja keikoilla tunneskaalat menee ääripäästä toiseen.”

Rokkiräime ei unohdu

Vaikka Haloo Helsingillä on tunteikkaitakin kappaleita, bändin rokkipohjaa ei unohdeta. ”Joku semmoinen energia meillä on aina ollut. Biiseissä on rokkia, poppia, elektronisia vaikutteita. Siellä on aina se rokkiräime, se on se pointti.”

Elli myöntää, että bändin kehittyminen ja kasvu näkyy myös kappaleissa. ”Tosi nuorena aloitettiin ja nyt ollaan viisi vuotta veivailtu, niin kyllä se näkyy. Esimerkiksi tekstit ei ole enää teinihöttöä, me ollaan kaikki aikuistuttu. Nyt me ollaan päästy vauhtiin ja ihmiset kuuntelevat meitä enemmän tosissaan ja meitä ei enää pidetä lapsibändi Haloo Helsinkinä vaan oikeana bändinä.”

Lisää artisteista:Haloo Helsinki!

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (6)

Ihastuttava solisti! Musa hyvää ja tekstit kohdallaan.
Miten tätä vois olla rakastamatta?

Anonyymi Ke 10.8.2011, klo 11.12

Loistava bändi ja loistava solisti!
Biisi tuo lohtua ihmisten arkeen.

Anonyymi Su 24.7.2011, klo 12.15

Minä pidän oikein paljon tästä biisistä ja olen sitä mieltä että jos biisi olisi osallistunut Euroviisuihin Suomen edustajana, olisi varmaan menestynyt jopa kärkisijoille, ellei jopa voittoon....

Aina mukana Ke 20.7.2011, klo 10.36

Kiitos biisistänne ! Mua se on lohduttanut Alzheimerin taudin vuoksi monta vuotta puhumattomana ja liikuntakyvyttömänä riutuvan isäni vointia seuratessa ja surressani.Se kuvaa sitä fiilistä hyvin mikä tulee kun yrität saada katsekontaktin ja tavoittaa edes hetkeksi jonkun merkin siitä että ehkä hän välillä tunnistaa ja muistaa jotain kun kerron että "Isä,olen täällä, maailman toisella puolen..."

vanhempi ihminen Su 17.7.2011, klo 11.21

Jengi vaan moittii ja v***uilee, oli bändi tai bändi. Jos asiat olis elämässä kohdallaan, ei moista paskanheittämistä enää ilmeentyis netin kommenteihin.

TammiTT Su 17.7.2011, klo 09.29

ei ehkä lapsibändi ole mutta paska bändi se silti edelleen on ;D

Anonyymi Su 17.7.2011, klo 09.04

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä