Semmarit ihastutti miljoonia TV:n katsojia Kiinassa

Semmarit ihastutti miljoonia TV:n katsojia Kiinassa

Ajankohtaista - Ma 25.7.2011, klo 15.02 - Toimittaja: Airi Saastamoinen

Seminaarimäen mieslaulajatSeminaarimäen mieslaulajat

Tälle sivulle liitetyn mediatiedoston esittäminen vaatii Adobe Flash Playerin.

205
tykkää tästä

Seminaarimäen mieslaulajat esiintyi  17.7.2011 miljoonaluokan yleisölle kiinalaisella TV-kanavalla. Semmarit oli kutsuttu Hunan satelliitti-tv:n Chinese Bridge -avajaisgaalaan. Tätä Kiinassa järjestettävää kilpailua seuraa televisioyhtiön mukaan noin 100 miljoonaa katsojaa vuosittain ympäri maailman.

Juuri Kiinasta palannut kuoronjohtaja Reima Viitala kertoo, että kiinalaiset vaikuttivat olevan hyvin innostuneita Semmareiden musiikista ja esityksestä. Hunan TV:n gaalassa kuoro esitti vain yhden kappaleen, mutta kiinaksi. ”Ilmeisesti laulaen kiinaa on helpompi lausua kuin puhuen, koska kiinalaiset olivat jopa ymmärtäneet mitä lauloimme.”

Suuria suunnitelmia on jatkoonkin vireillä. ” Kiinalainen ohjelmatoimisto haluaisi Seminaarimäen mieslaulajat kuukauden mittaiselle road movie –tyyppiselle kiertueelle maaliskuussa 2012”, kertoo Reima Viitala.

Viitalan mukaan manageri on ehdottanut Semmareiden viemistä esiintymismatkalle myös Intiaan.

Seminaarimäen mieslaulajat teki viime marraskuussa kolmen viikon matkan kiinalaisen ohjelmatoimistonsa kutsumana. Ohjelmatoimisto Wu Promotion mainostaa julkaisuissaan jo kuoron seuraavaa Kiinan kiertuetta vuodelle 2012.

Yle Keski-Suomen Emilia Mölsä haastattelee.

Lisää artisteista:Seminaarimäen mieslaulajat

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (2)

Tässä porukassa on Asennetta! Noin tehdään Show. Liian monet a cappella -yhtyeet käpertyvät sisäpiirisiin näppäryyksiinsä, mutta "ronski" Semmarit kuoroilee just niin kuin pitää; taidon lisäksi vilpitön tekemisen ilo ja huumori sykkivät mukana joka biisissä! 100 pistettä siitä!

fin43 Ma 5.12.2011, klo 06.43

No tämähän nyt on ihan mahtava juttu. Semmareissa on sitä energiaa, joka puree joka mantereella! Kun monet kotimaiset solistit ja bändit "pipertävät" niin sanotusti Eurooppaan (vaikka siellä on oltu jo kuinka kauan...), niin Semmarit kiertää jo Kiinaa ja toivottavasti tuolla energialla myös Intiaa ja muitakin maita ja mantereita. Tämä meininki tarttuu yli kielirajojen ja muiden rajojen. Se vaatii vain ylitsepursuavaa energiaa ja kunnon ideoita, tarinoita, joita tajutaan kulttuurieroista huolimatta.
Wau!

sem Ti 26.7.2011, klo 08.16

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä