Anne Mattilan kappaleet kuvaavat syksyistä sielunmaisemaa

Anne Mattilan kappaleet kuvaavat syksyistä sielunmaisemaa

Ajankohtaista - Ke 12.10.2011, klo 11.10 - Toimittaja: Sari Törmikoski

Areena-sisällön näkyminen vaatii Javascriptin päälläolon sekä Flash-liitännäisen

Areena linkki: http://areena.yle.fi/video/1318411553690

204
tykkää tästä

Vasta 27-vuotiaalta Anne Mattilalta on ilmestynyt jo yhdeksän studioalbumia, joista tuorein ”Rakkauden roinaa” julkaistiin syyskuussa. Nuori iskelmätähti uskoo, että uudella levyllä kasvu kuuluu enemmän kuin aiemmilla. ”Tää on tavallaan kehitystarina. Oon päässyt itse vaikuttamaan levyn materiaaleihin entistä enemmän ja myös tekemään itse lauluja”, laulajatar kertoo.

Neljä uuden levyn kappaleista on täysin Annen omaa käsialaa. Näistä yksi on jazzahtava "Kylmä kahvi". Levyllä on vaikutteita myös folkista ja countrysta. ”Tällä levyllä on monentyyppistä musisointia ja hyvin hengittävää musiikkia”, artisti kuvailee.

Anne Mattila kertoo, ettei hänen vanha tyylinsä ole katoamassa minnekään. Silti uutta voi tulla mukaan musiikkiin. ”Vaikka on sama ihminen, tuntuu kivalta välillä vaihtaa vaatteita. Mä pyrin tekemään musiikkia suoraselkäisesti niin, että en pyllistele mihinkään suuntaan. En halua olla poppari tai rokkari, enkä välttämättä jazz-laulajakaan. Mä haluan tehdä kivoja biisejä, mä laulan ne omalla tyylilläni ja niistä tulee mun näköisiä”, hän sanoo.

Lisää omaa itseä tuleville levyille

Vaikka Anne Mattila laulaa mielellään myös muiden tekemiä kappaleita, omia on tarkoitus tehdä aiempaa enemmän tulevaisuudessa. ”Totta kai se on tulevaisuuden haave, että niitä omia juttuja ja omaa itseä saa levyille. Biisintekijät näkevät mut tietyllä tavalla ja haluavat tehdä mulle tietyntapaisia biisejä. Se on hyvä asia, mutta toki haluan tehdä myös sellaisia, jotka ovat ihan omaa sielunmaisemaa ja sielunkuvaa.”

Anne Mattila kuvailee omaa sielunmaisemaansa syksyiseksi läpi vuoden. ”Mun laulut kertovat aika usein ihmissuhteista. Kylmä kahvi esimerkiksi kertoo kylmästä kahvista, joka korreloi ihmissuhdetta myös. Mä haluan hakea teksteihin uusia kulmia ja omannäköisiä ajatuksia”, hän sanoo.

Anne Mattilan sieluun päästään kurkkaamaan varmasti myös tulevilla levyillä, sillä uusia kappaleita jo liuta työn alla.

Lisää artisteista:Anne Mattila

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (3)

ANNE SÄ OOT NII PARAS! <3333333333333333333333

Eeva To 27.10.2011, klo 10.26

Hianoo, Anne! Laulapa vielä lisää hyvää kotimaista, tunteella ja sydämellä! Ihan niin kuin silloin ennen...

iuj La 22.10.2011, klo 20.03

Iha kiva haastis. Kyllä ehdottomasti tykkään! Kiva tukka Annella. :)

Eeva Ti 18.10.2011, klo 17.37

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä