Anna Eriksson: Garden of Love

Anna Eriksson: Garden of Love

Levyarviot - Ke 3.3.2010, klo 12.16 - Toimittaja: Heikki Hilamaa

Anna Eriksson vaihtoi suomenkielen englantiin vakuuttavasti

Anna Eriksson - Kuva: warnermusic.fiAnna Eriksson - Kuva: warnermusic.fi

589
tykkää tästä

Anna Eriksson vietti lapsuudessaan ja nuoruudessaan vuosia ulkomailla. Isän työ vei perheen Tansaniaan, Intiaan ja Saudi-Arabiaan. Maailmalla hän oppi puhumaan ja ajattelemaan englanniksi. Kielen vaihtaminen on käynyt monelle laulajalle kohtalokkaaksi, mutta Eriksson on kuitenkin vahvoilla. Hänelle vieraskielinen ilmaisu on luontevaa ja pakotonta.

Garden of Love on kunnianhimoinen levy. Eriksson vastaa yksin kaikista sanoituksista ja sävellyksistä. Tuotannon ja sovitusten takana seisoo moniottelija Arttu Takalo.

Anna Eriksson on aina ollut hyvä laulaja, mutta nykyisin hänet tunnetaan myös lahjakkaana lauluntekijä. Sipe Santapukin kanssa syntynyt ”Ei se mennyt niin” ei ollut onnellinen poikkeus, vaan Eriksson pystyy jatkamaan laadukkaiden iskelmien tekemistä myös yksin. Uuden levyn parhaat kappaleet ”Garden of Love”, ”Mad Girl’s Love Song” ja ”Holy Water” ovat verrattomia esimerkkejä tästä.

Eriksson on toivonut haastatteluissa, että levy julkaistaisiin myös muissa pohjoismaissa. Toive on suotava, sillä Suomessa teatraalisella popilla on lähes olematon historia. Rakkaassa naapurissamme esimerkiksi Meat Loafin levy Bat Out of Hell lasketaan klassikkoalbumiksi, mutta meillä ei. Lisäksi Abba on aina osannut käyttää hyväksi dramaattisuutta musiikissaan. Ei liene sattuma, että Abba on myös meidän draamakuningattaren esikuva.

Katsele Garden of Love -video täältä.

Lisää artisteista:Anna Eriksson

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (3)

On todella hienoa, että olet itse tehnyt koko levyn ! Monet meistä ei osaa juuri mitään, johon itsekin kuulun ! Levy on todella hieno !

Anonyymi Pe 14.5.2010, klo 23.19

Hei Anna, tietenkin voit kokeilla "kansainvälisesti" englanniksi, ei siinä mitään, mutta minusta sinulle sopisivat myös kauniit ja herkät suomalaiset balladit. Tunneihmisiähän me olemme kaikkialla, kaikilla mantereilla. Minä, sinä, hän ja Hentun Liisa.
Menestystä kevääseen ja kesään. Pois turha jännitys ja "imagonvarjelu". Laula reilusti omasta sisäisestä maailmastasi, se uppoaa oli kieli mikä tahansa. Jos yrittää olla ulkomaalaisempi kuin ulkomaalaiset itse, homma menee ojanpenkoille.
Kansainvälisyys pohjaa kansalliseen - siitä se lähtee. Ei ole muuta kuin kansallista, joka on samalla kansainvälistä. Parhaimmillaan.

Anonyymi Pe 2.4.2010, klo 11.29

Hyvä Anna ! Olet tehnyt hienon levyn ! Kuulin haastattelusi,kerroit että soitat itse siinä pianoa ! Menestystä tuleville keikoille !

Anonyymi Ma 8.3.2010, klo 00.35

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä