Kai Hyttinen: On joulu tullut Lappiin

Kai Hyttinen: On joulu tullut Lappiin

Levyarviot - Ti 20.12.2011, klo 10.33 - Toimittaja: Pasi Hiihtola

217
tykkää tästä

Kai Hyttinen teki ensimmäisen levynsä vuonna 1966, eli 45 vuotta sitten, ja vasta nyt hän julkaisee ensimmäisen joululevynsä. Ja hyvä niin, sillä Hyttisen elämänkokemus antaa tälle On joulu tullut Lappiin -levylle enemmän sisältöä ja painoarvoa kuin monella muulla joululevyllä on kuulijalle tarjota.

Joululevyjen ongelma on usein nimittäin se, että ne kertaavat vanhoja kaluttuja lauluja. Tällä levyllä on vain kaksi entuudestaan tuttua laulua, "Heinillä härkien kaukalon" ja "Varpunen jouluaamuna", ja loput siis uusia.

Levyn kahdestatoista laulusta yhdeksän on Kai Hyttisen itsensä säveltämiä ja kahteen hän on myös kirjoittanut sanat. Loput kappaleet ovat Vexi Salmen sanoittamia.

Kai Hyttinen opiskeli noin kymmenen vuotta sitten eräoppaaksi ja muutti Kilpisjärvelle asumaan. Keikkailu ja laulaminen jäivät taka-alalle ja tilalle tuli luonnon tutkiskelu, tuntureilla vaeltelu ja turistien opastaminen. Moinen elämänmuutos on tietysti myös jättänyt jälkensä musiikkiin, josta huokuu pohjoisen henki ja kiireettömyys. "Joulu Haltilla" vie kuulijan Suomen korkeimman tunturin laelle josta avautuu jylhät näkymät. "Karhun joulu" -nimisessä laulussa karhu nukkuu talviunta, näkee unta joulusta ja vaipuu pesässänsä juhlatunnelmaan. Laulussa "On joulu tullut Lappiin" kuuluu noitarumpu ja joiku - luonnon koskemattomuus, revontulet, tunturit ja tuulen hiljainen humina vaivuttavat kuulijan pohjoisen rauhalliseen joulutunnelmaan.

Tällaisia joululevyjen pitäisikin olla, tekijänsä näköisiä ja oloisia. Mainittakoon vielä, että Kai Hyttinen on sovittanut levyn kaikki laulut.  

Kai Hyttinen on vieraana Radio Suomen Lähikuvassa-ohjelmassa torstaina 22.12.2011.

Lisää artisteista:Kai Hyttinen

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (6)

Onpa halvan kuuloisesti tuotettu levy! Laulu hyvää, mutta säestykset aivan hirveän kuuloisia, koneellisesti tehtyjä hapatuksia. Jossakin kappaleessa esim. Kaunein maisema oli jokin oikea instrumentti, mutta sekin oli tuplattu piloille joillakin syna-jousilla.

Anonyymi La 11.2.2012, klo 11.52

Hienoa Kuju !!
Oli mukava kuunnella ääntäsi 22.12. Radio Suomessa.
Upean levyn olet tehnyt, onnittelut siitä.
Näillä ajatuksilla Sinua lähestyy mies joka vaimonsa ja monen muun kanssa ovat kahtena keväisenä viikkona 2010 ja 2011 saaneet hiihdellä Kiilopään maisemissa ohjauksessasi.

Eli sama mies joka viime keväänä yhteislauluillassa lauleskeli siinä ihan eturivissä ja jota kiitit seuraavana aamuna aamupalalla.
Se lämmitti kun sai ammattilaiselta hyvää palautetta.

Jatkoja.

Anonyymi To 5.1.2012, klo 15.25

Hieno levy! Erittäin hyvin tehty. Kiitos,Kai Hyttinen.

Anonyymi Pe 30.12.2011, klo 13.35

Hieno levy Kujulta, tähän ajankohtaan osuva. Mutta milloinkahan mies tekee uuden levyn, jolla olisi iskelmää, balladeja ja muuta hyvää tuotantoa? Sitä odotellessa soittelen vaikka kurjesta kertovaa kappaletta...

F54 To 29.12.2011, klo 01.19

Hyvä albumi Kujulta, AITO JA REHELLINEN. Siellä Saana-tunturin kupeessa Kilpisjärvellä on varmasti maisemia, jotka soivat ja puhuttelevat!

wom34 To 22.12.2011, klo 16.10

Kuju on niin symppis ja herrasmies! :D
Asuttiin aikaa sitten samoilla kulmilla ja oli ilo joskus päästä palvelemaan häntä kaupassa,jossa olin lomilla kiireapulaisena. Hän oli aina niin mukava ja kohtelias nuorelle opiskelijatyttöselle. Täytyy hankkia tämäkin muiden Kai Hyttisen levyjen kokoelmaan.

Anonyymi Ti 20.12.2011, klo 13.06

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä