Kate Bush: 50 Words For Snow

Kate Bush: 50 Words For Snow

Levyarviot - Ke 23.11.2011, klo 13.40 - Toimittaja: Tero Liete

Kate Bush: 50 Words For SnowKate Bush: 50 Words For Snow

183
tykkää tästä

Kate Bush on musiikkibisnekseltä lainalaisuuksia ja sääntöjen noudattamista odottaville mysteeri. Perheensä parissa viihtyvä ja harvakseltaan levyttävä nainen ei istu muottiin, eikä varmasti tule ikinä istumaankaan. Ainoan kiertueensa Bush teki uransa alkumetreillä 1979.  50 Words For Snow on vuonna 1978 alkaneen levytysuran vasta kymmenes albumi.

Kulunut vuosi on ollut Kate Bushille kiireisempi kuin aikoihin. Keväällä ilmestyi uusia versioita vanhoista kappaleista sisällään pitänyt Director’s Cut -albumi, mikä pelästytti uumoilemaan luomisvoiman ehtymistä, mutta tuore, kokonaan uutta materiaalia sisältävä 50 Words For Snow häivyttää epäilykset. Levyllä on seitsemän jättiläistä, lyhimmilläänkin miltei seitsemänminuuttista tunnelmakuvaa, jotka eivät ole välttämättä isoja sovituksiltaan, vaan pelkästään kestoltaan.

Bushin tuotannon tapaan hänen tuoreinkaan albuminsa ei avaudu ensi kuulemalla. Aluksi mieleen hiipivät mielikuvat taas yhdestä tekotaiteellisesta, mutta siksi tai siitä huolimatta kriitikoiden rakastamasta egotripistä häviävät nopeasti. Bushin lumilevy on ehjä, harkittu teemallinen kokonaisuus, jonka tunnelma vie mukanaan. Levyn tarttuvimmilla hetkillä tarjoavat laulu- ja lausunta-apua Elton John (Snowed in at Wheeler Street)ja Stephen Fry (50 Words For Snow). Päätöskappaleessa Among Angels Kate ei tarvitse koskettavan seireeninlaulunsa taakse kuin vain pianonsa. Aloin jo olla siinä uskossa, että tällaisia levyjä ei enää tehdä. Onneksi olin väärässä.

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (1)

Loistava, hypnotisoiva levy. Tälle kannattaa antaa aikaa ja rauhaa kuunteluun. Erinomainen, mystinen teos! Bushin parhaita.

Ihana Kate Bush Ke 14.12.2011, klo 10.16

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä