Minä ja Agents: Istuin turvaistuimessa Samaran takapenkillä ja Agents soi

Minä ja Agents: Istuin turvaistuimessa Samaran takapenkillä ja Agents soi

Minä ja Agents - Ke 2.9.2009, klo 15.14

Agents puree myös vauvoihin ja leikki-ikäisiin, tietävät Antti H, Tuija K, Suvi S. ja Maire R, -paitsi jos solisti onkin James Bond.

Minä ja AgentsMinä ja Agents

375
tykkää tästä

Omat vanhempani ovat Suomen suuria ikäluokkia maaseudulta. Niinpä heidän musiikkimieltymyksensä liikkuvat pitkälti suomalaisessa tanssi -ja iskelmämusiikissa. Tästä sain minäkin osan jo pikkukakarana, kun meidän vaaleanruskeassa Lada Samarassa kuunneltiin joka ikisillä automatkoilla Reijo Taipaletta, Jamppa Tuomista, Leif Lindgreniä jne. Kasettiradiossa soi usein myös Topi Sorsakoski & Agentsin In Beat kasetti. Olemme suunnilleen samanikäisiä: minä ja In Beat. Eevat, Surujen kitarat, Yhdet ainoat ikkunat ja Salatut surut iskettiin jo tuolloin tahtomatta kallooni. Sen koommin en kuitenkaan Agentsista tiennyt mitään...

... Kunnes mentiin ajassa reilu 10 vuotta eteenpäin ja oltiin perustamassa 9. luokalla samanikäisten poikien kanssa tanssiorkesteria koulumme tanssiaisiin. Soitin bändissä rumpuja ja me ei meinattu löytää sopivia biisejä. Tallustelin vanhempieni kasettilaatikolle, koska tiesin että sieltä saattaisi löytyä apu ongelmiin. Hetken pengottuani tarttui laatikon pohjalta käteeni Topi & Agents In Beat-kasetti. En oikein tiennyt mitä kasetilla oli, mutta sen tiesin että Topi Sorsakoski oli joku humppakaveri. Kasetilla saattaisi olla käyttökelpoisia biisejä meidän bändille.

Laitoin kasetin pyörimään, ja tuntui kun olisin mennyt ajassa reilut 10 vuotta taaksepäin turvaistuimeen Samaran takapenkille. Tuli aivan järisyttävä ja jopa pelottava olo, kun kaikki kappaleet kuulostivat tutuille vaikken niitä ollut selväjärkisesti ikinä kuullutkaan....todella outo olo. Kappaleiden nimet eivät sanoneet mitään, mutta kun ne kuuli, niin osasi melkein sanat ulkoa. Ja se kitara. SE kitara. Se oli jotain maagisen hienon kuuloista. Siitä päivästä lähtien olen ollut Agents-fani.

Kaverin kanssa oli päästävä laittomasti alaikäisenä näkemään Agents Jyväskylän viihdekeskukseen vuonna 2002. Sen jälkeen olen nähnyt Agentsin n. 15 kertaa livenä ja omistan heidän lähes jokaisen levynsä. Minulla on Esa Pulliaisen nimikirjoitus Agentsin ihkaensimmäisessä albumissa. Esa tokaisi minulle, että "tää on paska levy, heitä se roskiin". En ole heittänyt. Samassa nimikirjoitushässäkässä kaksi kaveriani saivat Esalta plektrat kun pyysivät. Keltaiset ja todella kuluneet. Olen itselleni siitä ikuisesti katkera kun en itse pyytänyt.

Ihastuminen Agentsin musiikkiin on perehdyttänyt minut myös laajemmin suomalaiseen iskelmä -ja lavatanssikulttuuriin. Myös muut rautalankabändit ovat tulleet tutuiksi Agentsin myötävaikutuksella. Olen niin ikään soittanut rumpuja kolmessa eri tanssi/rautalankaorkesterissa ja biisit ovat olleet...niinpä niin. Mitäpä muutakaan kuin Agentsia.

Se kasettilöytö oli aika hyvä juttu.
 
Antti H.

 


Kun poikani (nyt jo 8-vuotias) syntyi, hän oli aika huono nukahtamaan. Takuuvarmasti hän kuitenkin nukahti, jos laitoin soimaan Agentsin kappaleen Aron lempeä, Kääriäisen version. Heijasin lasta sylissä ja tämän kappaleen lempeään syleilyyn poikani nukahti parissa minuutissa.
Vieläkin kun kuulen tuon kappaleen, muistuu mieleeni tämä.

Tuija K.

 


isän lembibändi :D

heidi

 


Muistan lapsuudesta sen kuinka hulluna äitini oli Agents-yhtyeeseen. Aina kun hän siivosi niin Agentsin levy sujahti käyntiin soittimeen. Viikonloppuisin hän saattoi laittaa heidän levyn soittimeen ja kuunnella sen aina vain uudelleen läpi, niin että yhden viikonlopun aikana levy oli saattanut soida ties kuinka monta kertaa soittimessa. Nyt kun itse on vanhempi , niin ymmärrän täysin äidin 'hulluuden' kyseistä bändiä kohtaan ja itsekin saatan laittaa viikonloppuna cd:n soimaan:)

Suvi S.

 


Heipä hei!
Voi, voi, se on sitten koettu, Agentsit, vanhat ketut kaikki Tamperetalossa 13.9.09.
Se oli juuri sitä mitä tiesimme odottaa ja saimme kokea suuria tunnemyrskyjä tuota taiturimaista musisointia kuunnellessa. Ja katsomossa juttu näytti siltä että välimatka joka välillänne oli ollut
ei ollut muuttanut mitään, tehän jatkoitte siitä mihin olitte jääneet, hienoa!

Penkissä oli melkein mahdotonta pysyä paikoillaan, paitsi kun Topi räjäytti Täysikuun, silloin oli oltava hiljaa, mistä sellainen ääni tulee?

Sellainen onnistuu vain Agentseilta, KIITOS TEILLE!!!

Lisäksi tämä Vesa Haaja oli hyvä tulokas, Esalla on taito löytää aina uusi.

Muistui mieleeni -80 luvun loppu, 90-luvun alku. Sukulaislapsi oli 2,5 v. R-kirjain ei ollut vielä mukana mutta mökkimme terassilla soi radiosta Varjojen yö, Topin laulamana, lapsi lauloi nuotilleen että vaajona käyn
vaajojen yöhön!!! - jatkaen leikkiään..

Maire R.

 


Lapsena luulin, että Agentsin laulaja on James Bond.

Janne-matti

Lisää artisteista:Agents

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (0)

Ei kommentteja.

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä