Risto Asikainen Amadeuksesta: ”..jotain Olavi Virran ja Usherin välistä”

Risto Asikainen Amadeuksesta: ”..jotain Olavi Virran ja Usherin välistä”

Ajankohtaista - To 28.1.2010, klo 12.56

Tälle sivulle liitetyn mediatiedoston esittäminen vaatii Adobe Flash Playerin.
1407
tykkää tästä

Kun tuore laulajanalku astelee ensimmäistä kertaa studioon, tuottajalla saattaa olla edessään melkoinen haaste. Studiotyöskentely on kurinalaista ja tiukkaan aikataulutettua. ”Parin tunnin laulaminen vastaa 16 tunnin ojankaivuuta, sekä fyysisesti että henkisesti”, toteaa Asikainen. Amadeusta työkaverina Asikainen luonnehtii hyvällä tavalla räiskähteleväksi ja vilkkaaksi.

Asikainen tunnustaa osallistuneensa myös Amadeuksen stailaukseen.

Airi S. haastattelee.

Lisää artisteista:Amadeus

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (1166)

Täytyyhän fanienkin saada olla eri mieltä asioista ! ettei kommenttia heti laiteta poistoon ?! ei siinä ainakaan mitään mielenkiintoa ole lukea jos kaikki on samaa mieltä tai toistaa toisen kommenttia !

Anonyymi Ma 23.8.2010, klo 14.31

Oho mikä ylistyslaulu. Moni kakku päältä kaunis................

Anonyymi Ma 23.8.2010, klo 14.08

Terve!!

Kurkistin eilen tänne, kun pikkulinnut lauloi, että täällä kirjoitellaan. Olipas taas sellaisia kirjoitelmia, etten oikein uskonut silmiäni. Kunnollisiakin oli, vaan........no se siitä. Kuitenkin laskin kymmeneen, koputin puuta ( eli päätäni ), noiduin kaikella lailla, onnistuin hillitsemään itseni ja suljin koneen. Tällä kertaahan herja ei kohdistunut kuitenkaan Amppuun vaan yhteen Satumaan parhaimmista "kolumnisteista". Jos olisi Amppu ollut kohteena, olisin ollut tulta ja tappuraa, ehkä olisi tullut tulikiven katkuista tekstiä, no onneksi ei!
Niin olihan Satumaa ennen vanhaan pienistä häiriöistä huolimatta mukava paikka, oli lennokasta menoa, tuota KT:n komiikkaa jota LapinNoita osasi sopivasti jatkaa. Elisan ennennäkemätön suvaitsevaisuus kaikenmoisia kommentoijia kohtaan. Niin ja Elina.........huseerasi niiden lentosuukkojensa kanssa, useammankin kerran ERITTÄIN persoonallisella kirjoitustyylillään ja huumorillaan. Ippa sanoo olevansa ahdasmielinen, minä en ole sellaista huomannut, onhan hän meitä hurvittomia sietänyt, minusta hyvä tyyppi, niin kuin moni muukin on sanonut. Tuula erinomainen kirjoittaja ja tunneihminen, avulias ja auttavainen, se vain jäi joiltain huomaamatta. Monta monta ihanaa anonyyminä kirjoittelevaa, tarkoitan tässä näitä Satumaan syksyn ja alkutalven aikana kommentoivia, jälkeen on tullut paljon uusia. Jatkakaa samaan rakentavaan tyyliin, sillä kansan syvät rivit pitää Amadeuksesta ja ennenkaikkea hänen äänestään ja laulutyylistään.
Kiva Elina, että olet kirjoitellut taas pitkästä aikaa. KT:lle pitää vielä muistuttaa, että älä istu sitä tohtorihattuasi lyttyyn, sitä ehkä vielä tarvitaan......

A-K H.

Anonyymi Ma 23.8.2010, klo 13.35

Nyt alan ymmärtää mistä on kyse, aika näyttää.

Anonyymi Ma 23.8.2010, klo 13.14

Satumaa on hyvä keskustelupalsta, mutta provosointi on turhaa, eri ihmiset tietenkin käyttävät ilmaisussaan vähän erilaista kieltä, mutta kannattaa mielestäni pysyä kultaisella keskitiellä niin sivut pysyvät auki. Ei kaikkea voi sanoa mitä ajattelee sen olen huomannut yleisellä palstalla, joku voi aina saada väärän käsityksen. Toivotaan, että keskustelu jatkuu asiallisena. Amadeus fani

Anonyymi Ma 23.8.2010, klo 12.52

HenkiReikäämme Päivitetään Parhaillaan...Nähtäväksi Jää,Koska Se Taas Avautuu Vai Avautuneeko Enää Ollenkaan...Kylläpäs Amppuisen Nykyisyytemme Ja Tulevaisuutemme Ylle On Lipunut Synkkiä Pilviä...Toivottavasti Matkamme Kulkee Kuitenkin Vielä Varjoista Valoa Kohti...No,Mitäpäs Minä Tässä Suotta Sanoilla Maalailemaan...

Eipä Alkanut Mitenkään Leppoisissa Merkeissä Tämäkään FanitusViikko,Vai Kuinka Ystävät????? Tämä AMAtar Kai Sekoaa Kohta!!!!! ...APUA!!!!!

Elina

laaksonlilja Ma 23.8.2010, klo 11.40

Minunkin mielestäni sivuilla (molemmilla) on poistettu paljon tavallisen asiallisia kysymyksiä ja kommentteja. Juuri tuota pieni ihminen ei ymmärrä!!!

Satumaassa oli ennen kaikesta huolimatta TOSI KIVAA. Siellä tuntui oikein elävänsä!!! Sai sanoa ja keskustella!!! Ehkä vielä tulee UUSI AIKA!!!

Anonyymi Ma 23.8.2010, klo 11.31

Nyt vaan toivomaan uutta haastattelua Amadeukselta ja samalla uutta aloitusta ns. puhtaalta pöydältä. Voitaisiin kysellä vaikka tulevasta konserttikiertueesta. Jotain tiedonmuruja, vaikkei kaikkea voikaan paljastaa.
Amadeus (5X)
mulla lippu jo on
(sävel Menolippu)

Anonyymi Ma 23.8.2010, klo 11.16

Jos on keskustelupalsta niin eikö se tarkoita että siellä keskustellaan ? monistakin asioista,ei kuitenkaan niin että kommentteja poistetaan,eihän se ole silloin mitään keskustelua ?!Onhan satumaassa jo vuosi kommentoitu,vaikka välillä meno on ollut aika hurjaakin,mutta paras paikka on kuitenkin ollut!

Anonyymi Ma 23.8.2010, klo 10.58

Joku tuossa aiemmin kirjoitti että sivut on suljettu häiriköinnin takia. Itse en käydessäni nähnyt kuin asiallisia ja aiheellisia kysymyksiä, jotka poistettiin kovaa vauhtia.
Jospa saataisiinkin elvytettyä edes yksi Amadeukselle ja hänen musiikilleen omistettu paikka, jossa ajatus saa lentää ja jossa luovuus ruokkii luovuutta. Sitähän täällä oli viime vuoden loppupuoliskolla, sitä ilotulitusta kaipaa varmaan moni muukin kuin minä.
Maailmoja syleillen.

Anonyymi Ma 23.8.2010, klo 08.20

Niin, sama juttu Satumaassa ja kotisivuilla. Kommentit ei pääse läpi tai ne poistetaan heti. Onko heidän "ylläpidoillaan" kaikki tarvittava kohdallaan: tavallinen taju eli laajasieluisuus, huumorintaju, leikillisyys jne. jne. ???

Ei ihme, että porukat kaipaa entistä menoa täälläkin!

Anonyymi Ma 23.8.2010, klo 07.42

Ei Ampun sivut ole enää kovinkaan mielenkiintoiset,kun jatkuvasti karsitaan kommentteja ? Onko meiltä viety sananvapaus !

Anonyymi Ma 23.8.2010, klo 07.30

Ihaniahan nämä vanhojen hyvien aikojen muistelut ovat. Jospa ne saataisiinkin takaisin. Mutta ehkä viattomuuden aika on ohi?
Ja jos kirjoitus tuntuu pitkältä, niin voihan sen ohittaa. Eikä niihin ole pakko vastatakaan. Monelle muulle niillä kirjoituksilla voi olla valtavakin merkitys, joten ei aleta itsekkääksi ja ahdasmieliseksi. Ammadeustahan tässä fanitetaan, voiko sanoja olla silloin liikaa?
Sanathan eivät riitä kertomaan, kuten tiedämme. Joitakin ilmiöitä on vaikea selittää sanoin, ja Amadeus on ilmiö.

Anonyymi Ma 23.8.2010, klo 06.56

Hei, klo 21.56, myönnän, että tuo kirjoitukseni oli liian pitkä. Se vain piti laittaa selvennykseksi ystävänpäiväkortista ja AL-UudisSanaKirjasta. Itse yritän välttää pitkiä tai pitkästyttäviä kommentteja, jos suinkin mahdollista;) AL-SatuMaisen historian kannalta tuo selvennys oli kuitenkin tehtävä. Hyvää yötä kaikille! KT

P.s. Ja se ystävänpäiväkortti Ampulle pitikin olla vähän raflaava, eikä ollenkaan vähän, kun on Ampusta kyse;)

Anonyymi Su 22.8.2010, klo 21.16

KIITOS KT, en voi kuin ihmetellä, miten Sinulla "säteilee".
Rakkaat terveiset koko Amalandiaan ja hyvää yötä!

Yksi Amadeuksen ikifani

Anonyymi Su 22.8.2010, klo 20.57

Mielestäni nämä pitkät kirjoitukset ovat liian raflaavia ja ikävää on luettavakin, tässä alkaa miettimään, että mitä oikein tarkoitetaan. En ymmärrä kuka tekee kiusaa ja miksi.

Anonyymi Su 22.8.2010, klo 20.56

Hei, tuon vinkin sivu on se ystävänpäiväkortti Ampulle SatuMaasta, johon keräsin siihen mennessä sivuilla olleet Amppu-nimitykset, joita on sen jälkeen tullut muutama lisää esim. TainnuttajaTenori jne.

AL-UudisSanaKirja, Amppu-SanaKirja, AMApedia (LapinNoidan keksimä nimitys!) jäi kesken. Siinä oli keksimiämme Amadeus- ja AMA-pohjaisia sanoja ja ilmaisuja. Ampun lempinimiä oli toistakymmentä ja Ampun omakeksimiä sanoja Ampukka, Naisekka, Mersukka sekä meidän fanien -kka -päätteisiä kymmeniä kuten mummukka, papukka, neidokka, lapsekka jne. Kaikki kirjoitettiin Isolla AlkuKirjaimella kunnianosoituksena HerrAMAestrolle. Ilmaisuja ja sananvääntöjä oli monenlaisia, mutta tässä muutama esimerkki "lyhyesti" vain sanoista:
- substantiiveja: Amadeologia = tieteenhaara, joka tutkii Amadeus-ilmiötä, Amputtaminen = Ampun fanittaminen, Amaisti = Amputtaja, AMAtar = kyltymätön, itseään korostava NaisFani, Amaiitti = Amputtamisesta johtuva eli "saatu" sairaustila A-tulehdus, Ampput(t)amiini = A-vitamiini tai vaikuttava lääkeaine (ei apteekista, vaan tiedätte mistä), Amatiitti = onnen jalokivi, AMAryllis = siniverinen, A-luokkainen joka fanikodin joulukukka, AmadeusLandia, AmppuLandia tai AMAlandia, AMAlgaami jne.
- adjektiiveja: amadeaali(nen), joka tulee sanoista Amadeus + ideaali, amppumainen, amppuinen, amppuisa, amppuiseva, amaistinen, amaiseva, A-lähtöinen, -pohjainen, -keskeinen, -viritteinen, -väritteinen, -syntyinen, -sisältöinen, -painotteinen, Amppurikas, Amppuköyhä, Amppuvapaa (Suomi-neidokan vyöhykkeet AMAlandiassa) jne.
- verbejä: amputtaa = fanittaa/palvoa Amppua, mutta tarkoittaa myös "hatuttaa positiivisesti"
- kirosana "kiltisti": Amputti soikoon...ja laulakoon
- Vuoden 2009 Mikätin: Amputin
- uusi ihmislaji, jota vain A-yksilö edustaa: Homo Sapiens Amadealis MultiMusicalis Universalis Totalis

Tässä pieni häivähdys AmpPurppuraa. Kaikki paitsi AmpPurjehdus on turhaa, koko elämän se sisältää... Terv. Ampun tainnuttAMA ja tahdittAMA KT, joka sulkee hetkeksi AmpPuskaRadionsa ilman hymiöitä ja surioita

Anonyymi Su 22.8.2010, klo 20.19

Voi miten lennokkaita ja luovia olimmekaan! Silloin vanhaan hyvään aikaan. Sen varalta että tämäkin joskus suljetaan, niin kiitän kaikkia osallisia hienoista, hienoista hetkistä!

Anonyymi Su 22.8.2010, klo 19.53

Tuhannet kiitokset anonyymi klo 19.00 ja 19.02 (luultavasti sama henkilö)!!! Kiitokset SINULLE KT, olet mahtava kirjoittaja!!! Mielestäni kaikki Satumaalaiset voimme lisätä tuohon litaniaan (vaikka vaikeaa onkin)oman osamme, älynystyrät vain toimimaan!!!!

Rakkaat terveiset Satumaan ihanille ihmisille!!!

Yksi Amadeuksen ikifani

Anonyymi Su 22.8.2010, klo 19.41

Jostain syystä linkki ei vie oikealle sivulle, tässä on uusi tienviitta:

Amadeus: "Ainutkertainen tapahtuma kun ensimmäinen albumi julkaistaan"
Sivulla 5

Anonyymi Su 22.8.2010, klo 18.02

http://satumaa.yle.fi/video/2386?page=3%2C145&kommentoi=1
tuolta se taitaa löytyä.

Anonyymi Su 22.8.2010, klo 18.00

Hei hyvä KT, jos jaksat, tai joku muu Amadeuksen fani!
Voisitteko sanoa, millä palstalla oli tämä ihana "Amadeus-sanakirja", meikätyttö on sen jotenkin menettänyt näköpiiristä. Oikein paljon kiitoksia !!!

Rakkaat terveiset AMADEUKSELLE ja koko perheelle sekä ihanille Satumaa-faneille !!!!!

Yksi AMADEUKSEN ikifaneista

Anonyymi Su 22.8.2010, klo 17.50

Kauhujen Viikko IkiKuningas Amadeus Suuren ValtaKunnassa Näyttää Päättyvän Surulliseen Sunnuntaihin...

Nyt On Kyllä H****tti Irti!!!!! Amadeuksen KotiSivujen KeskusteluPalsta On Jouduttu Sulkemaan(Toivottavasti Kuitenkin Vain VäliAikaisesti,Kuten On Annettu Ymmärtää)PäiväKausia Jatkuneen Massiivisen Häiriköinnin Takia...Pahaa Tekee...Muuta Ei Voi Sanoa...Kuka KELEen Riiviö(En Uskalla Turvautua Vahvempiin Ilmaisuihin!!!!!)Voi Haluta Jatkuvasti Pahaa Niin Kaikin Puolin Ihanalle Olennolle Kuin Rakas Amppumme On????? ...En Voi Mitenkään Ymmärtää..."Sanokaa"Jotain!!!!!

Entäpä Jos Meillä Julman Maailman Murjomilla FaniTuisilla Ei Piakkoin Ole Yhtään Olohuonetta Jäljellä????? Mikä Sitten Neuvoksi????? Mistä Sitten Löydämme Toisemme????? Missä Voisimme Pitää KriisiPalaverin?????

KT Ystäväiseni,Ethän Välitä EpäAsiallisuuksista,Joita Olet Äskettäin Saanut Osaksesi????? ...Tietystikin Aivan Aiheetta...

Onneksi Tänne On Tänään Sentään Pärkööntynyt Muutamia Ilahduttaviakin Kirjoituksia,Jotka Puhaltavat Tänne SatuMaa-AmadeusLandian Kulta-Aikojen Lempeitä Tuulia...

P.S. FC:n Kohtalo Surettaa Minua Yhä Pohjattomasti.

P.P.S. Kuninkaan Sivuille On Ilmestynyt Hetki Sitten Meille Kaikille Niin Kovin Tuttu Lause:"On Yhä Tallessa Tuo Ruusu,Joka Onnesta Mua Muistuttaa..." ...Mikähän Symboliikka Siihen Tänä Iltana Oikein Kätkeytyykään?????

Terveisin Erittäin Ahdistunut Elina

laaksonlilja Su 22.8.2010, klo 17.10

Toivotaan että Jouluksi tulisi monta kirkkokonserttia. Miritza viuluineen mukaan. Hänellä on muuten yksi kauneimmista naisäänistä joita ole kuullut.

Anonyymi Su 22.8.2010, klo 16.24

Tuo olikin hyvä pointti, olen ollut joskus Amadeuksen ravintolakeikalla, ja oli todella vaikea keskittyä kuuntelemaan, kun osa väestä sähläsi ja melusi.

Anonyymi Su 22.8.2010, klo 16.16

Kirkossa kuuluu parhaiten, kun kuuntelijat on hiljaa!!!

Anonyymi Su 22.8.2010, klo 16.14

Kaikki käy, aivan kaikki genret. NÄIN ON!

Anonyymi Su 22.8.2010, klo 16.06

Virrestä rokkiin. Kaikkea on kuultu. Virret kyllä vaikuttavimmasta päästä. Osittain siihen tietysti vaikuttaa kirkkojen hieno akustiikka ja ilmapiiri.

Anonyymi Su 22.8.2010, klo 15.42

Amadeus on kyllä sellainen Yleismies Jantunen että hänelle sopii genre kuin genre. Harvassahan näitä Jantusia on.

Anonyymi Su 22.8.2010, klo 15.40

Amadeus vois laulaa Suomi-rokkia, lisää Eppuja tai Juicea tai....

Anonyymi Su 22.8.2010, klo 15.03

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä