kreikka

Kafka: surkea pikkuvirkamies vai tehokas tuloksentekijä?

Franz Kafkan OIkeusjuttu puhuttelee EU-komission varapuheenjohtaja Olli Rehniä. Hän on itsekin nähnyt läheltä byrokratian mielivaltaa ja sorretun yksilön taistelua kasvotonta koneistoa vastaan. Tämän illan 10 kirjaa vallasta -ohjelmassa päästään vähän väittelemäänkin.
To 18.11.2010 @ 13:08Janne Ikonen, A-talk

Ainoa vaihtoehto

Sekä Kreikan että nyttemmin Irlannin mahdollisia tukitoimia pohdittaessa esiin on noussut toisinaan ajatus ainoasta vaihtoehdosta. Koko ajatuksessa on kuitenkin jotain outoa. Esitetään kokeeksi kysymys: mihin edes tarvitaan päättäjiä, loputtomia keskusteluja ja toistuvia kriisikokouksia, jos vaihtoehto on ainoa mahdollinen?
Ma 14.06.2010 @ 15:05Risto Makkonen, A-studio

Onko Kreikka myytävänä?

Suomen osuus Kreikalle myönnetyistä avustuslainoista noussee tänä vuonna 550 miljoonaan euroon. Lopulliseksi määräksi on laskettu 1,5 miljardia euroa. Suomi kuten muutkin euro-maat myöntävät lainansa ilman reaalivakuuksia, sillä perinteisesti valtion ei uskota menevän konkurssiin. Entä jo Kreikka ei selviä yli 300 miljardin lainoista? Pitäisikö ainakin seuraaville lainoille saada vakuudet?

”Kreikkalaiset puhuvat totta vain kerran vuodessa”

  Tällaisen vanhan sanonnan löysin Paavo Castrénin mainiosta kirjasta ”Maassa maan tavalla. Eurooppalaisen tapakulttuurin juurilla”. Löytyi sieltä toinenkin sanonta: ”Kun olet kätellyt kreikkalaista, laske sormesi”. Kirja on vuodelta 1995, jolloin Suomi liittyi nykyisen Euroopan Unionin jäseneksi.
Subscribe to RSS - kreikka