Pe 05.10.2007 @ 10:04admin

Ilmainen pieni mestariteos Virosta

Vaiko Eplik ja Eliit: Sylvester Otsustab Surra  (albumilta Vaiko Eplik ja Eliit 2, Mortimer Records)
 

Sain tämän levyn ilmaiseksi levykaupasta.
 

Kävin ostamassa tutusta hyvinvarustetusta levykaupasta uusia cd:tä ja poistuessani kaupan pojat sanoivat, että ota tuosta tiskiltä ilmainen cd. Jotkut kaverit Virosta tai jostain olivat tuoneet nipun levyjä ilmaiseksi jaettavaksi. Sen sisällöstä ei levykaupan pojilla ollut sen enempää tietoa.
 

Kesti pari viikkoa ennen kuin avasin ja kuuntelin levyn. Vähän niin kuin säälistä tai velvollisuuden tunnosta. Ilmainen cd-levy, eihän se oikeasti voi olla hyvä!? Levyn kakkosraidasta lähtien levy alkoi hieman kiinnostaa  ja kuuntelin sitä eteenpäin puolikiinnostuneena. Kunnes tuli raita 7, johon huomasin palaavani  heti uudestaan. Mitä tämä on? Mikä on tämä optimistinen, eri tyylejä reippaasti yhdistelevä laulu oudolla kielellä laulettuna?  Enhän minä ole koskaan kuullut mitään vastaavaa! Ensi kertaa aloin tavata levyn ja kyseisen kappaleen nimeä. Vaiko Eplik ja Eliit. ’Sylvester otsustab surra’. Mitähän se olisi suomeksi? Sylvester osaat sä surra?

Viimeisen viikon aikana olen kuunnellut tämän Sylvesterin ainakin 10 kertaa. Kappale kuulostaa huimalta yhdistelmältä poppia ja iskelmää, jonkinlaiselta psykedeeliseltä beat-yhtye retro-iskelmältä, joka alkaa kuin Beach Boys ja loppuu kuin The Who!  Viisiminuttinen moniosaisesti polveileva, ikään kuin puolihuolimattomasti, suu virneessä tehty ja täysin pakottoman kuuloisesti syntynyt pieni ainutkertainen mestariteos!  
 

Rakastan Sylvesteriä.
 

Netistä selvisi, että kyseessä on  Vaiko Eplikin yhtyeen ilmeisesti toinen levy. Yhtye ilmoittaa vaikutteikseen Beach Boysit, Beatlesin, Frank Zappan, Serge Gainsbourgin ym.  I-Tunes-ohjelmani antoi levylle genreksi ’alternative’.
’Sylvester’ ei kuitenkaan missään nimessä kuulosta vakavamieleiseltä vaihtoehtorockilta tai viisastelevalta Frank Zappalta. Ehkä nyt muodikkaat nimet Beach Boys ja Serge Gainsbourg avaavat vähän levyn maailmaa, mutta ehdottoman epämuodikkaalta Sylvester sinänsä kuulostaa. 
 

Tuli jälleen todistetuksi: musiikki on rajaton riemu.
 

Kiitos levykauppa, kiitos Vaiko.
 
 
Kuuntele levy MySpacesta.

4 kommenttia

Se tarkoittaa että Sylvester päättää kuolla. Kertoo siitä miten maailma ei välitä siitä että sinulla on vaikeaa jne. Ja sitten kertosäkeissä toistella että jaksaisit vielä vähän jne.
Todella hyvä bändi mielestäni

Hei Jukka!

Eksyin tänne, kun etsin Vaikon toisesta pitkäsoitosta kuvaa omaan blogiini postattavaksi.
Itse kuuntelen juuri ensimmäistä kertaa tätä Vaiko Eplik & Eliitin "2"-levyä. Itselläni on "1" viime Viron reissulta hommattuna. Kannattaa hommatan molemmat levyt! Tuossa ensimmäisessä on vielä varsin lystikkään kannet :) ja ihan maaaaahtava sisältö :)

terveisin

Mirkka

Sylvester otsustab surra = Sylvester on päättänyt kuolla

Eka levy jo kolahti mukavasti - toista oon nyt ammentamassa - varsin maistuvalta kuulostaa.

Suosittelen vaikkei ymmärräkään sanoja.

Hieno tarina:)
http://www.email2femail.com

Jukka Haarma

Aloin kuunnella musiikkia 50-luvun lopulla.

Se ei ollut populaarimusiikin kulta-aikaa. Se on nyt.

Kirjoitan tässä blogissa musiikin kuluttamisesta, uusista ja vanhoista levyistä, musiikkilehdistä ja -kirjoista, musiikkikritiikistä, musiikkialasta ja sen ilmiöistä, laidasta laitaan.

Blogiarkisto