Tremen 3. kausi alkaa Teemalla maanantaina 20.1. klo 21.55. Jakso on katsottavissa ennakkoon Yle Areenassa

Treme on Katrina-hirmumyrskyn jälkeiseen New Orleansiin sijoittuva draamasarja, jossa kuvataan asukkaiden pyrkimyksiä aloittaa elämä uudelleen ja jälleenrakentaa invalidisoitunut kaupunki. Sarjan taustalta löytyy The Wire -sarjan tekijöitä.

Treme on myös fantastinen opas New Orleans -musiikkiin. Kaupungin merkittävään musiikkihistoriaa, -kulttuuria ja niitä ympäröiviä ilmiöitä avaa bluesministeri Esa Kuloniemi tässä artikkelisarjassa ensimmäisen tuotantokauden osalta. Toisella kaudella Kuloniemi esittelee muusikkoja, joilla on henkilökohtainen kytkös kaupunkiin. Kolmannella kaudella pureudutaan entistäkin syvemmälle New Orleansin musiikkiin ja historiaan.

Treme

  • Treme | 20.03.2014

    Älä nyt mua tänne hylkää

    Tremen kolmoskauden loppupuolella vieraillaan muun muassa legendaarisen Fats Dominon luona. Hänen kotinsa tuhoutui pahasti New Orleansia ravistelleen hurrikaani Katrinan seurauksena. Koko tuotantokauden viimeisessä kappaleessa tuumataan, että hullu pitää olla asuakseen tässä kaupungissa.

  • Treme | 20.03.2014

    Luvatun maan parhaat bileet

    Tremen kolmannen tuotantokauden seitsemäs jakso tapahtuu jälleen vuotuisen laskiaistiistain karnevaalin, Mardi Gras -tapahtuman aikana. Jakso on otsikoitu Chuck Berryn Promised Land -klassikon mukaan.

  • Treme | 20.03.2014

    Sugar Boyn joutsenlaulu

    James “Sugar Boy” Crawford ja hänen pojanpoikansa Davell Crawford laulavat yhdessä gospelklassikkoa In My Home Over There Piety Street Recording -studiossa Tremen kolmannen tuotantokauden neljännessä jaksossa. Crawford on yksi New Orleans -musiikin isoista hahmoista. Hänen elämäntarinansa on kouluesimerkki New Orleans -musiikin kiehtovista, värikkäistä ja liian usein julmista koukeroista. Esiintyminen Treme-sarjassa pojanpoikansa Davell Crawfordin kanssa oli Sugarboyn joutsenlaulu, sillä hän kuoli kuukausi nauhoituksen jälkeen.

  • Treme | 20.03.2014

    Aasille vettä ja rämeiden suojelua

    Tremen kolmannen tuotantokauden kolmannen jakson  otsikko “Me Donkey Want Water” tulee Tab BenoitinMonk Boudreaux’n ja Anders Osbornen esittämästä samannimisestä kappaleesta. Kolmikko vaikuttaa aktiivisesti Voice of the Wetlands -allstars -kokoonpanossa, talkooryhmässä, johon kuuluu New Orleans -muusikoiden kermaa.

  • Treme | 20.03.2014

    Pyhimysten sisäänmarssi

    Yksi Tremen kolmostuotantokauden keskeisistä teemoista on koulumarssibändin seurailu. Juuri tällaisissa marssibändeissä suurin osa New Orleansin muusikoista on perinteisesti oppinut musiikin ja soittamisen perusteet. Monet heistä antavat oppimaansa takaisin koutsaamalla nykyisiä koulubändejä. Näin perinne ruokkii itseään ja pitää yhteisön identiteettiä hengissä.

  • Treme | 20.01.2014

    Kuka kutsui poliisin?

    Bluesministeri Esa Kuloniemi avaa New Orleansin musiikkihistoriaa, -kulttuuria ja niitä ympäröiviä ilmiöitä Treme-juttusarjassa.

  • Treme | 01.07.2013

    New Orleans ja minä: Jussi "Jo' Buddy" Raulamo

    Jussi Raulamo alias Jo’ Buddy on Tampereelta käsin operoiva blueskitaristi ja -laulaja, bändiliideri, säveltäjä-sanoittaja sekä deejii. Tällä musiikille kokonaisvaltaisesti omistautuneella renessanssimiehellä on hyvin läheiset ja lämpimät suhteet New Orleansiin. Tremen 2. tuotantokauden 84 minuuttinen päätösjakso esitetään TV1:lla ke 3.7. klo. 22.05. Katsottavissa Areenassa 30 päivää TV-esityksen jälkeen.

  • Treme | 31.05.2013

    Leroy Jones: "Suomessa jazz on kovassa kurssissa"

    Leroy Jones esiintyy Tremen kakkostuotantokauden jaksossa Can I Change My Mind, joka esitetään TV1:lla keskiviikkona 12.6. klo. 22.05. Lisäksi hänet voi nähdä Katja Toivolasta tehdyssä dokumentissa Pasuunarakkautta. Suomalaisillekin hyvin tuttu trumpettiässä Jones syntyi New Orleansissa helmikuun 20. päivä vuonna 1958 ja alkoi soittaa 10-vuotiaana koulubändissä.

  • Treme | 12.05.2013

    ”Rummutus kuuluu kotiin” – Katja Toivola asuu Tremessä

    Suomalaispasunisti Katja Toivola esiintyy HBO:n Treme-sarjan kakkostuotantokauden jaksossa kahdeksan. Toivola on toteuttanut elämässään sen, mistä moni muusikko vain haaveilee. Hän asuu New Orleansissa ja elättää itsensä soittamalla jazzia sekä omillaan että yhdessä miehensä, syntyperäisen neworlenslaisen ja kaupungin valiomuusikoihin lukeutuvan trumpetisti Leroy Jonesin kanssa.

  • Jussi Raittinen esiintyy TV2:n Iltatähti-ohjelmassa 1975. (kuva: Yle / Arja Lento)
    Treme | 22.04.2013

    "Sama miehistö oli juuri tehnyt session Paul McCartneylle"

    Tremen toinen tuotantokausi jatkuu 3.7. saakka TV1:lla keskiviikkoisin klo 22.00. Esa Kuloniemi esittelee kauden mittaan suomalaisia musiikintekijöitä, joilla on henkilökohtainen kytkös New Orleansiin. Ensimmäisenä ruoditaan NO-musiikin roolia Jussi Raittisen uralla ja kerrataan parhaat palat levytysmatkoista Amerikkaan ja Sea Saint -studiolle.

Kommentit (0)

Uusimmat

  • Tuure Kilpeläinen pohtii ulkopuolisuutta

    Tuure Kilpeläinen oli halunnut mukaan Hetkiä Kalliossa -sarjaan siitä lähtien, kun oli nähnyt Eero Raittisen Purple Rain -vedon. Mahdollisuus koitti sarjan toisella kuvauskierroksella. Kilpeläinen halusi versioida tässä päivässä kiinni olevaa ja tuoretta musiikkia.
  • Samaen hyvä päivä M1-studiossa

    Ylen M1-studioon laulaja-lauluntekijä otti mukaan jousikvartettinsa, joka koostuu Helsingin Kaupunginorkesterissa sekä Radion Sinfoniaorkesterissa soittavista muusikoista. Yleisön edessä taltioidussa sessiossa kuullaan lauluja Koskisen neljältä sooloalbumilta.
  • Sallan ja Miron suomenkieliset suosikit

    Jos yhtyeen nimi on pitkä, täytyy sen kasaaman Viikonloppulistankin olla mittava. Näin tuumasivat Sallan ja Miron matka maailman ympäri -yhtyeen Salla-Marja Hätinen ja Miro Palokallio kun pistivät kasaan kuusikymmentäseitsemän suomenkielistä kappaletta sisältävän soittolistansa.

Suosituimmat

  • TÖRKEÄÄ! Fintelligensin tuotanto on kopioitu 1930-luvulta, katso tunnustusvideo!

    Fintelligensin riimivirta ei olekaan niin loputon kuin Elastinen ja Iso H ovat antaneet ymmärtää, paljastui Emma-gaalassa. Kaksikko on plagioinut surutta savolaisen kansanmuusikon tuotantoa jo vuosia. Iso H myöntää, että uran alussa nuoria räppäreitä kiinnosti enemmän bilettäminen kuin studiotyöskentely, joten omien sanoitusten tekemiseen ei ollut osaamista eikä aikaa. Kaikki Emma-gaalasta osoitteessa www.yle.fi/emmagaala [1]. [1] http://www.yle.fi/emmagaala
  • Paula Vesala (kuva: Yle)

    Shokkipaljastus! Paula Vesala myöntää: ”Koskaan en ole riviäkään kirjoittanut”

    PMMP:n Paula Vesala ja Mira Luoti myöntävät, että bändi on ollut laskelmointia alusta saakka. Biisien tekemiseen naiset eivät ole koskaan osallistuneet millään tavalla, paljastui Emma-gaalassa. Taloudellisen hyödyn toiveessa naiset suostuivat antamaan kasvot huonona pitämälleen musiikille. ”Vaadittiin osuuksia biiseistä, että pystytään nettoamaan”, Vesala tilittää. Naiskaksikko syrjäytti PMMP:tä edeltäneen epäonnisen poikaduon, joka on jäänyt täysin unholaan. Kaikki Emma-gaalasta osoitteessa www.yle.fi/emmagaala [1]. [1] http://www.yle.fi/emmagaala
  • Kuperseikkailu - Lataa laulut ilmaiseksi

    Askartele ikioma Kuperseikkailu-levy! Yle on tuottanut uutta musiikkia lasten ideoista. Päätimme joulunhengessä jakaa aineettoman *Kuperseikkailu-lahjan: *ilmainen, ladattava levy täynnä uutta musiikkia. Ihanaa joulunaikaa sekä riemukasta uutta vuotta 2014! 
Muualla Yle.fi:ssä