Jos olisi kukko - ja muita

 

Jos olisi kukko, niin pitäisi huutaa heti aamusta.

Mutta tietenkin se olisi hyvä silloin, milloin on pahalla päällä jo heti aamusta, kun saisi viran puolesta kovalla äänellä huutaa niin kuin kapiaiset ja poliisit, ja nosturinkuljettaja joka aikoo virtsata nosturikopin ovesta, kun ei ole pottaa eikä työn takia ehdi kavuta alas. (Kukko voi virtsata milloin haluaa, mutta pitää varoa jalkaa nostaessa ettei kaadu kyljelleen, kun kukko on aika yläpainotteinen ja tikkujalat vain, hänellä.)

 

Jos pitäisi koko päivän keittämätöntä pussihernettä kielen ja kitalaen välissä, niin olisi vaikea puhua  - etenkään sanoja joissa on äl ja ii peräkkäin - ja joutuisi nielemään paljon sylkeä, ja voisi tulla useita röyhtäisyjä myöhemmin.

Mutta oppisi mielenmalttia ja saisi todella hyvän käsityksen siitä, miltä keittämätön pussiherne päivän aikana maistuu hänestä itsestään.

 

Jos ostaisi öljy-yhtiön ylijäämävarastosta peltitynnyreitä ja VR:n ylijäämävarastosta ratapölkkyjä, ratakiskoa ja sentin paksuista teräslevyä ja kirkon ylijäämävarastosta valtavia kirkonkelloja, ja Nokian rengastehtaan ylijäämä- ja kierrätysvarastosta vanhoja autonrenkaita ja isoja  laakereita, niin voisi rakentaa ratakiskosta rakenteet ja polttoleikata teräslevystä ”roottorisiivet” ja torvea soittavat enkelit valtavaan, kymmenen metriä korkeaan ”enkelihimmelitorniin”, jota hyvin laakeroidun roottorin avulla pyörittäisi kuumuus, kun polttaisi niissä tynnyreissä kuorma-autolastikaupalla autonrenkaita, ja aina enkelin osuessa kirkonkellon kohdalle enkelin pitelemä ratakisko kumauttaisi sitä kelloa, niin että kipinät lentäisivät ja kymmenen kilometrin päästä kuulisi jo sen enkelihimmelin.

Mutta tietenkin ne enkelit olisi renkaidenpolttosavusta ihan pikimustia - vaan eipä se ole vitivalkoinen teidänkään sielunne - pitäkäähän mielessä että tontut ovat jo liikkeellä taas!

 

Jos olisi syntynyt sellaisessa maassa missä guacamole on ihan tavallinen sana, ja missä on metsässä värikkäitä ja kuolettava-puruisia käärmeitä, niin varmaan sitä pelkäisi ihan tavallista perunaa.

Mutta suomalaiset lohduttaisi että se on peruna vaan. Että parasta tottua niihin; täällä ei oikeastaan syödä paljon muuta. (Paitsi miehet makkaraa ja naiset parsakaalia ja muuta pahaa.)

 

Jos meinaa kompastua kadulla, niin katsoo taakseen siihen kohtaan mihin meinasi kompastua, ikään kuin osoittaakseen muille ettei ole itsestä ja omasta kömpelyydestä kiinni se kompastuminen, vaan oli infrastruktuurissa selkeästi joku asiaankuulumaton kolo tai tappi.

Mutta saattaa ne muut silti ajatella että oli kyllä siitä itsestä & sen kömpelyydestä kiinni se kompastuminen, että ei ollut niin iso se infrastruktuurin anomalia että se selittäisi sen kompastumisen täysin. Että seli seli seli.

 

Jos väittäisi että on ulkomaalainen vaikka ei ole, niin saisi liiton miehet kimppuunsa kerta ei oikeasti olisi yhtään ulkomaalainen.

Mutta naiset keikistelisivät ja hymyilisivät maireasti ja kuiskuttelisivat toisilleen että ”se on kuulemma ulkomaalainen” ja konsulentit tarjoaisivat enemmän maistiaisia kuin muille asiakkaille, vientikaupan toivossa; kyynärpäällä työntäisi konsulentti muiden asiakkaiden hamuavia käsiä sivummalle ja yrittäisi polkea korkokengällä niiden jalkaterille, mutta itseä se kehottaisi että ”se ottaa lisää vaan, syöpi vaikka kaksin käsin!”

 

Jos alkaisi kokouksessa - aina kun joku yrittää sanoa vain sanankin -  soittaa huuliharppua ihan mielipuolisen kovaa, hengittäen sisään ja ulos täysillä niin että ihan olisi naama punaisena ja melkein kuumana huutaisi se huuliharppu, niin lentäisi aika äkkiä kokouksesta ulos.

Mutta sitten voisi tehdä mitä haluaa; juoda automaatista litrakaupalla Coca-colaa, raapia itseä, kaivaa nenää, tehdä sanomalehdestä sellaisen hatun kuten ennen aikaan tai joissakin elokuvissa maalausremontin tekijät, tehdä kemiallisia kokeita lääkekaapin aineilla, tehdä paperiliimasta ja kivikovaksi kuivaneesta sitruunasta ja pumpulista lampaan jolle tulitikkujalat, ym ym.

 

Jos olisi makkara, niin saisi pelätä henkensä puolesta missä vain miehiä on.

Mutta jos olisi naisia niin saisikin pelätä parsakaali ja muu pahanmakuinen.

 

Jos olisi huulirasvapatrulli, joka tarkastaisi, että pakkaskelillä ja ahavassa on mukana huulirasva, niin monen huuli ei rohtuisi ja halkeilisi vaikka mitkä kelit.

Mutta jos tulisi yli-innokkaaksi se patrulli ja kumoaisi naisten käsilaukut jalkakäytävälle ja kengän kärjellä potkisi tavaroita sohjossa erilleen tarkastaaksen, onko huulirasvaa vai ei, niin se kääntyisi pian itseään vastaan ja kansa alkaisi nurista ja selän takana puidea nyrkkeä niille. Ja jotkut naiset jopa kiroilisivat, täysin avoimesti!

 

Jos olisi käänteinen tryffelisika niin se tulisi itselle kalliiksi kun se nyysisi kaupasta tryffeleitä ja piilottelisi niitä hatelikkoon; ja se tekisi sitä, vaikka tietäisikin sydämessään että tämä on väärin.

Mutta kun siihen kiintyisi niin ei sitä haluaisi kauheasti torua, ottaisi sille vain varkausvakuutuksen joka kattaa tryffelit. Että elä sure, Aimo, kyllä vakuutus korvaa niille. Ja pakahduttaisi omaa sydäntä miten kiitollisena se hymyilisi, silmät liikutuksesta kosteina.

Toivoo:

 

mk

Kuuntelemalla koettuna sama

 

kommentit

Mustia enkeleitä voi saada aikaan ilman renkaitakin. Minulla oli joskus sellainen jouluenkelikello, joka pyöri jotenkin vaikeasti ja pysähteli välillä, niin että enkelit savuttuivat kynttilänsavusta mustiksi. Ja sitten toinen versio jouluenkelikellosta pyöri liian hyvin, niin että se meni yhtenä vilinänä eikä siitä nähnyt olivatko ne enkeleitä vai mitä. Miten on niin vaikea saada aikaan sopivalla nopeudella pyörivä enkelikello, se on taas joku termodynamiikan laki tai valtion tapoja ärsyttää tahallaan.

>Loislurso Ti, 2012-11-27 19:47

Sitä on selkeästi ostettu Kansan Mainion Enkelikellon 1.0 versio. Ja sitten eri valmistajan tuote "Erilainen Euroopan Enkelikello 1.0."

Seur. versio, Kansan Mainio Enkelikello versio 1.01 todennäköisesti vain sisältää "korjauksen" jossa käyttöohjelipussa toisen puolen painatus on amharankielinen eikä molemmat vahingossa kiinankielisiä.

Versiossa 2.0 on korjaus jonka ansiosta kynttilöiden sijoittelu ei estä roottoria pyörimästä.

Versio 2.01 on muuten sama mutta käyttöohje on kiinankielinen / muinais-ugariitinkielinen.

Seuraava versio, 2.01_Hotfix_1 sisältää korjauksen (aiemmista pakkauksista puuttuneen, välttämättömän keskitapin) jotta kellon saa pyörimään ilman sukkapuikkoakin - mutta siinä taas on, erästä riippuen, vahingossa joko molemmin puolin kirkkoslavoniaksi tai molemmn puolin protonavajoksi painettu käyttöohje ja vääränlainen kynttilöiden sijoittelu - ja vasta about versio 218.94.63.117_hotfix488 on ensimmäinen joltisestikin toimiva malli - joskin jo seuraava, 32 minuuttia myöhemmin julkaistu sen seuraava versio, eli ...117_hotfix489 on jo pilalla koska siinä roottoripelti on korvattu halvemmalla muovisella osalla joka syttyy palamaan ja kiehuu palavana pitkin pöytää.

On välttämätöntä herkeämättä ja tarkkaan seurata versiokehitystä mm. netin enkelikellofoorumeilta ja sitten koettaa hankkia täsmälleen juuri oikea, tietty toimiva versio- ja hotfix-numero - jota tietenkin kaikki hulluna tavoittelevat, eli voi olla tosi vaikea löytää mistään. Toimivan version hinta voi eBayssa nousta useisiin satoihin tuhansiin euroihin!

Kansan Mainio Enkelikello voi ensimmäistä kappaletta ostettaessa vaikuttaa kivalta muutaman euron ostokselta, mutta kannattaa miettiä, haluaako _toimivan_ enkelikellon himonsa vuoksi päätyä lopulta myymään kotinsa jne ja ajautua sillan alle almujen varassa elämään.

Rinnakkaistuotteen, Erilaisen Euroopan Enkelikellon versiokehitys on pääpiirteissään hämmästyttävän samankaltainen.

mk

>kajomar Ke, 2012-11-28 16:37

Jotain kovin vertauskuvallista on kellossa, joka savustaa enkeleet mustiksi... ettei vain olisi Pelsepuupin PR-työtä. Ei pääse piilomainontaa karkuun ihmis-polo missään!

>Seppo Pe, 2012-11-30 18:21

Siltä se savuttunut enkelikello todella näytti, pelsepuupin piilomainonnalta. Jos olisi halunnut kauhuelokuvan lavasteeksi sopivan joulukoristeen, niin tämä olisi sopinut siihen tarkoitukseen.

>Loislurso Pe, 2012-11-30 22:45

Olen ollut siinä luulossa, että pelin nimi on "Charlien enkelit". Siinä Charlie seisoo huipulla torvea tööttäämässä ja Hänen Enkelinsä lentävät rinkiä liekkimeren läpi vasta poliisikoulusta valmistuneina.

Tehtäviini on kuulunut 10-vuotiaasta saakka pestä ja kiillottaa tämä laite, mikä on vain vähän vastenmielisempää ja hankalampaa kuin sian kalttaaminen yksinään. Rasva ja noki tarttuvat käsiin, tiskialtaaseen, vielä puhtaisiin soittimen osiin ja käsipyyhkeeseen sekä tiskiharjaan.

>Hansu La, 2012-12-01 17:07

Hei,

Kommentistasi saa sen vaikutelman, että vaikka sian kalttaaminen yksinään on helpompaa kuin enkelikellon puhdistaminen yksinään, niin yksinään kalttaaminen ei kuitenkaan ole kalttuuvaihtoehdoista sinulle se kaikkein ensteks mieluisin.

Olisiko siis ratkaisu yhdistetyssä siankalttuu- ja enkelikellonpuhdistusringissä?

Mitä jos kysyisit vaikka Loislursoa ja Seppoa kaveriksi? Tai sitä naista joka katsoo sinua vastapäisen talon verhojen välistä ja näyttää mutisevan jotain itsekseen. Ehkä hän sadattelee juuri samaa asiaa jota sinä yllä murehdit. Usein on sama harmi monilla eikä vain keillä!

mk

>kajomar La, 2012-12-01 17:28

Sittenkin se liian nopeasti pyörivä enkelikello oli parempi, vaikka enkelit pyyhälsivät yhtenä vilinänä ja koko ajan kuului vimmattu kilkutus josta oli kyllä joulurauha kaukana.

>Loislurso La, 2012-12-01 18:40

Minulle osui kaupasta hyvin toimiva enkelikello! Halpakin se oli! Ehkä parin eurokkeen kieppeillä. Aluksi se ei toiminut ja vihastuin mutta sitte älysin että olin laittanut jonkun osan siitä väärin! Korjasin asian ja VOT, hieno on se ja kilkkaa niin mukavasti lapsuuden muistoihin mielen henkilöllä!
Minua inhottaa konsulentit! Joskus niillä on ollut pahaa tarjolla ja kun olen maistanut sitä, etukäteen tietämättä että pahaa on se, olen sitten siinä silmät vesikaljamilla kiitellyt että hyvää oli se helvetin litku, joka oli varmasti pelsebuubin virtsaa. "En nyt kuitenkaan osta sitä, kun".. jne.. Mutta joskus niillä kyllä on ollut hyvää ja tuoretta leipää.. Mutta sitä ei ilkeä rahvas ottaa kuin korkeintaan 2 palaa ettei muut ajattele että hullu!

>Supi Su, 2012-12-02 11:41

Kun yhdistäisi samaan kelloon ne mustaksi savustuneet enkeleet ja tuon vimmatun pyörimisen ja kilkatuksen, niin siinäpä olisi jo varsinainen Rosemaryn joulupainajainen. Ei ole Pelsepuupin ilkeydellä ääreä!

>Seppo Ma, 2012-12-03 15:09

Tuosta joulurauhan puutteesta ja älyttömistä mittasuhteista tulee mieleen "Läntisen pallonpuoliskon suurin risti", sijaitseee inaisen omituisessa paikassa ; Muutoin mininaalisesta kylästä Texasissa.
http://en.wikipedia.org/wiki/Groom,_Texas

Siellä on jättiristi joka näkyy kymmenen kilometrin päähän kevyesti. Mitään muuta siellä ei ole. Paitsi iso kasa ihmisenkokoisia patsaita jossa roomalainen tappaa lohikäärmettä ja jossa Jeesus luhistuu ristin alla.

Sitten siellä on paikka joka näyttää miltei kirkolta. Mutta onkin krääsämyymälä. Huvittava pimpelipommusiikki soi siinä krääsämyymälässä. Myyvät esimerkiksi niitä neitsyyslupaussormuksia sieltä.

Jotenkin siitäkin tulee sellainen olo että jos Jeesus tulee niin tuon rahanvaihtajan pöydän hän kenties kaataisi ensimmäisenä.

>Tuomoh La, 2012-12-08 13:46

Vastoin esitettyä, kukko ei voi virtsata, milloin haluaa. Kukon ruoansulatuselimistö päättyy kloaakkiin, jonne kummatkin ulostamistarpeet menevät iloisesti (tai kukon virtsaushalujen kannalta surullisesti) sekaisin. Eli virtsaus kyllä onnistuu kukolta halutessaan, mutta tulee muutakin tavaraa seassa.

>taistogunnar Ma, 2012-12-03 13:43

lisää kommentti

ajatusten miljoonalaatikko

Markus Kajo. Blogi. Ajatusten miljoonalaatikko.

Yleisradion toimittaja Markus Kajo avaa ajatusten miljoonalaatikkonsa. Jos kommentoitte, niin armeliaita olkaa! Mitä auttaa että haukkuu hänet? Ei mitään se auta! (Totta. -Olotilan toimitus)

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä