Käsilaukku!

 

Ei voi älytä, miten monella naisella on jonkinlainen käsilaukku, ollut iät ja ajat, ja miten silti on niin vähän evoluutiossa muuttunut se käsilaukku, vaikka ei ole minusta vielä ollenkaan huippunsa kehittynyt.

Valtion käsilaukkuintarkastustoimiston mukaan naisilla on käsilaukussaan seuraavat tuotteet, tai ainakin osa niistä:

Nöyhtää ja murusia, jota on kertynyt paperinenäliinoista ja muusta, kolmen millin pätkä kuivettunutta sardiinin tai laihan makrillin selkäruotoa, korvarengas (mutta ei silmälappua, puujalkaa, käsikoukkua, kaukoputkea eikä muita merirosvovarusteita), erilaisia meikkejä kuten huulirasvaa ja tai –punaa, puuteria tai jotain poskipunaa, mitä niitä onkaan, ripsiväriä, silmäluomensminkkaus-ainetta ja ehkä siihen reunamaalia ja hilettä, kynsiviila ja ehkä kynsileikkurikin, vaseliimea, pieni kuvastin, jotain salvaa vaikka ei olisi kipeitäkään ne naiset (fyysillisesti), terveystuotteita erimoisia, ja intiimijuttuja, ilmatorjuntatykin kääntötelineen hydrauliputkiliittimen o-rengastiiviste, ylimääräisiä tarraliimalla kiinnittyviä pikkuhousunsuojia (jotta voi luistella puulattialla pikkuhousunsuojat sukanpohjiin liimattuina), lääkeresepti, avaimia ja tai bussikortti ja kännykkä jonka puhelinmuistion hakutoimintoa ei käytetä koskaan, vaan numerot etsitään viputtamalla peukalolla n. 400 kertaa peräkkäin kunnes nimi osuu kohdalle, toistaen tämä viputus joka kerta kun soitetaan jollekin kaverille, jonkin pienen jyrsijän pääkallo, yhtä vaille tyhjä närästys- tai särkylääkepainopakkauslevy, pinnejä, neuloja, yksi eestiläinen kruunun kolikko, puikkoja, tulentekovälineitä ja tupakoita kenties, liimapistooli ja -puikko siihen, suklaata, joku ihme pikku veivi, kuivettuneita kuivahedelmiä irrallaan, tai muutama pähkinä, turbiinin roottorinsiiven palanen jonka korjausmies käski panna talteen, käsilaukun vuoriin tarttunut tahkea Mentos-pastilli, lääkkeitä ehkä, kellastunut muistilappu, jossa tarkat mitat jotakin (???) varten, pullonavaaja tai suurennuslasi, muistikirja tai kalenteri tai kuponki, oksasaksien kahvasta irti plopsahtanut muovisuojus (pinkki), vanhenemassa oleva passi jonka kuva oivallisesti sopisi vesikauhusta tai Basedowin taudista kertovaan artikkeliin, kela- tai kuntosalikortti, aurinkolasit, kaksi Yatzy-pelin noppaa, Lego-ukon kypärä tai legoauton pyörä, yksi korvatulppa, lämpöpaperisia kuitteja jotka haalistuneet pahemmin kuin Torinon käärinliinat, vakuutusyhtiön tai pankin mainosnami, logopainettuun sellofaaniin kääritty ja lakritsin-, mentholin- tai marjanmakuinen, pikaliimapullo joka mennyt vanhaksi 1. elokuuta 1996, kampa jossa sisään menevä teurastuspiikki, naurettavan iso kumipäällystekahvainen hiusharja, tiskialtaan kumitulppa ja 20 cm ketjua ja päässä auennut liitin, lompakko ja 916 kanta-asiakaskorttia, kuulakärkikynän jousi ja kynän holkkiosan alapuoli ja laukun vuoriin vuotanut, kuivettunut mutta edelleen tahriva mustesäiliö, paperiliitin ja avaimista irronnut avaimenperä joka näyttää viemärissä uitetulta irtolaispeikolta, kuminauha tai pussinsulkija, jolla eväsleipäpaketti ollut kiinni, huuliharpun alapuolen peltinen kansi, vääntynyt, pilailunenä, pieni risti tai maskottikoru ilman ketjua ja puolikas koirankeksi.

Kun käsilaukku sisältää niinkin paljon tavaraa, on tosiaan ällistyttävää, että se on niin huonosti suunniteltu.

Ensiksikin väri.

Naiset valitsevat värin käsilaukun ulkopuolen perusteella, mikä toisaalta on mieletöntä, toisaalta ei. Jos sisäpuolen väri vaihtelisi, olisi järkevää valita laukku sisäpuolen värin, eikä ulkopuolen värin perusteella.

Mutta sisäpuolen väriä ei nainen pääse valitsemaan, koska sisäpuolivärejä on vain yksi, jotakuinkin kaikissa maailman nais-käsilaukuissa.

Käsilaukun sisäpuoli on musta, jotta sieltä ei nainen löytäisi mitään, ja ärsyyntyisi.

Tämä on täysin tarpeetonta, koska naiset monesti ärsyyntyvät muutenkin, ja siitä aina maksaa mies, joka joutuu sitten syömään terveysruokaa, viemään roskat (ja kaikki roskat vaikka todistetusti vain osa on miehen omia!) jne.

Jos käsilaukun sisävuori olisi vaalea, naiset löytäisivät sieltä kaikki tavarat joka kerta nopeammin, ja Tilastokeskuksen mukaan sen seurauksena länsimaiden toiminta stressittömästi helpottuisi ja nopeutuisi 23% kaikilla elämänaloilla – tulevaisuudessa vieläkin enemmän, koska monissa ammateissa on yhä enemmän naisia, kerta nuoretmiehet ei jaksa opiskella ja kerta miehet kuolee naisia nuorempina kun eivät syö terveys-pinaattipiirakkaa ja leseitä.

(Varmaan juuri tästä tulee se iskulause, Ελευθερία ή θάνατος, Vapaus tai kuolema! joka on mm. Kreikan valtion motto. )

(Kannattaisi ehkä kuitenkin miettiä nyt lama-ahdinkoaikana Kreikan joku uusi motto, vaikka että ”Kyllä se siitä vielä ehkä lutviutuu.”

En tiedä miten lutviutua sanotaan kreikankielellä. Mutta ette tiedä tekään. Että tasoissa ollaan.)

(Kreikkalaiset toki tietäisi, mutta niiltä ei voi kysyä, kun ei tiedä mitä on lutviutua kreikaksi. Kuten jo sanoin!)

Naisten käsilaukun kehittämis olisi sikälikin helppoa, että nykyiset käsilaukut ovat aika isoja, ja on olemassa sekä pieneeen tilaan meneviä että lujia materiaaleja; silkinohuita kuitkankaita ja hiilikuitupuikkoja ja ties mitä.

Niinpä voisi suunnitella siten, että naisen käsilaukku sisältäisi ylimääräisiä kuitulaskoksia, jotka kun aukaisisi, ja tukisi toistensa sisään menevillä, ohuilla, mutta terästä  lujemmilla hiilikuitu- tai mikronanoselluloosakomposiittipuikoilla, niin saisi aikaan suhteellisen reippaan kokoisen teltan, jossa olisi hiilikuiturungon ympärille pingottamalla tehdyt tuolit ja pikkuinen pöytä.

Ja naiset kun  ovat vähän niin kuin pulut, että ne mielellään puuhailevat juttuja porukassa, niin tästä olisi oma etunsa: kolmen neljän naisen käsilaukusta saisi tällä tekniikalla jo varsin mukiinmenevän teltta-asumuksen, ja mikäpä estäisi tekemästä sinne vaikka kurkkupurkin ja koristekivien avulla pientä telttasaunaa.

Joku nais-elokuvaohjaaja voisi tehdä siellä saunassa filmin ”Naisten vuoro” kerta on jo tehty se ”Miesten vuoro”.  (Jota en kyllä ole vielä nähnyt. Mutta aion kyllä näkeä myöhemmin, kunhan ehdin. Ei sitä kaikkea kerralla pysty, millään!)

Jos missä on enemmän naisia porukassa ja huono keli, niin voisivat käsilaukuista tehdä pitkän putki-teltan, niin että niiden telttien suojassa voi kävellä monta kilometriä kastumatta kuin Vesi-Onninen!

Ja jos on lapsellisia naisia – ja osa aina on – niin voisi tehdä käsilaukkujen avulla telttaringin ja laittaa lapset sen ringin sisälle turvaan leikkimään, ja joka teltassa istuisi joku, ja sitten naiset kulkisivat teltasta telttaan ja voisivat aina juoruta sen teltassa olijan kanssa, missä teltassa milloinkin ovat menemässä.

Silloin voisi olla koolla paljonkin naisia, eikä menisi huutamiseksi ja tulisi käsi-rysy, kun kaikilla suht hyvä suunvuoro siinä.

Täten näemme, että paljon kehittämistä on naisten käsilaukuissa ja niissä voi piillä naisille paljon hyvää, joita eivät edes vielä itse näe. Mutta aukenee heillä silmät viisaista artikkeleista joita tarjoaa mm. juurikin tämä sivu. Kiitos sille siitä!

Mainion avun Heikommalle Astialle tarjosi jälleen oma Yle! Hurraa! (x 3)

 

kommentit

Kuulosti ihan siltä kuin olisit katsonut minun käsilaukkuuni, siellä ei ole täsmälleen samat tavarat mutta yhtä paljon ja sekalaista!

>loislurso Ke, 2013-05-15 09:46

Kuulostaa hyvältä! Sellaisen käsilaukun minäkin haluaisin. Parasta olisi tuo mitä käsilaukkuehdotuksesi tarjosi lapsellisille naisille.

Toivottavasti muutkin tekstit ovat näin hyviä asiasisällöltään. (;

>Hanna vain Ke, 2013-05-15 09:59

Lutviutua = αποδεικνύονται καλά

>Jusa G Ke, 2013-05-15 17:47

"Ilmatorjuntatykin kääntötelineen hydrauliputkiliittimen o-rengastiiviste" alkaa olla verbaliikan kirkkaimmassa kärjessä! Kiitos, Kajo, taas hyvästä tekstistä. Aurinkois-positiivis-mielekkäälliseä kessee! (P.s. Onneksi jutussa ei kerrottu, mitä meidän miesten työkalupakista löytyy...)

>Mie Ke, 2013-05-15 19:24

Niin kyllä löytyy irronnut avaimenperä, muttei avaimea! Riippumatta siitä, a) tarvitsisiko vaiko b) ei tarvitsisi. Tai voi se ollakin, muttei löydy. Koskaan!

>A-P To, 2013-05-16 15:55

Kyllä löi taas nenästä räät kun luin tätä! Kiitos Kajolle! Itsen käsillaukussa ei ole ihan noin paljon tavaraa.. Se kun on aika pienikin! Kukkaro vaan ja tulentekoväline ja tupakkiaski ja avaimet ja puhelin. Avaimenperässä on monta niitä periä mutta vain vissiin kaksi avainta.. Tai yksi..Iso nippu niitä periä silti! Ei mene helposti hukkaan ne! :)

>Supi Pe, 2013-05-17 09:15

Minä tiedän miksi se tiskialtaan tulppa oli siellä, minullakin on joskus ollut. Se oli sitä varten, että piti ostaa rautakaupasta uusi ja siksi oli entinen mallina, että osaisi ostaa oikean kokoisen.

>loislurso La, 2013-05-18 18:02

Aivan mahtava tyyppi olet Markus! Melkein tuli liraus pikkusellaisiin kun kuuntelint tätä käsilaukku-mietintöäsi. Kuuntelen aina nämä esityksesi ..ne piristävät tällaisen vanhan naisen päivää... kiitos sinulle!

>Miri Su, 2013-05-19 11:38

Naisen käsilaukusta voi löytyä edellämainittujen lisäksi/niitä korvaamaan mm. kuormaliinoja, koiran harjoja ja kampoja, radiokuulosuojainten paristoja jne.

>Paulia Ke, 2013-05-22 18:18

Parahin hra Kajo!

Ällistyksekseni huomaan, että olette inventoineet juuri minun käsilaukkuni. Teiltä jäi tosin huomaamatta kukallinen pikkuinen vasara, jonka varren voi ruuvata irti ja kas sielläpä lymyää lisäksi ruuvimeisseli.

Tunnustan, että tunkiessani käteni kyynärpäätä myöten käsilaukkuuni minulla on useinkin tunne, että olen Onnetar Maamiesseuran lippuarpajaisissa.

Tänään tein parannuksen. Annan toimivaksi havaitsemani ohjeen vertaistuen hengessä myös muille lippuarpajaisonnetarsyndroomasta mahdollisesti kärsiville:

Käsilaukun siivous. Kipataan sisältö pöydälle. Siirretään tarpeettomat tavarat roskikseen. Viedään täysi roskis ulos. Siirretään tarpeellinen tavara takaisin laukkuun.

>Onnetar To, 2013-05-23 17:20

Minä olen yrittänyt tuota käsilaukun siivousta, mutta tuloksena on että siirretään muutama roska roskikseen ja sullotaan kaikki muu takaisin käsilaukkuun, kun niitä voi vielä joskus tarvita.

>loislurso Pe, 2013-06-07 13:02

lisää kommentti

ajatusten miljoonalaatikko

Markus Kajo. Blogi. Ajatusten miljoonalaatikko.

Yleisradion toimittaja Markus Kajo avaa ajatusten miljoonalaatikkonsa. Jos kommentoitte, niin armeliaita olkaa! Mitä auttaa että haukkuu hänet? Ei mitään se auta! (Totta. -Olotilan toimitus)

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä