Lisää kysymyksiä lääkärille

Kuin ovat monet kadulla kiitelleet siitä, että olen julkaissut monen mielessä pyörineitä kysymyksiä lääkärille, ja kun lupasin niitä lisää aiemmin, niin tässäpä heitä tulee.

Kysymyksiä lääkärille - osa II

Ensimmäinen kysymys koskee reikää, josta näkee Turkuun - mutta niin, että Turussa, joka reiästä näkyy, on jo huominen.

Ajatellaanpa siis, että jostain - vaikka sähkölaitoksen seinästä Tampereella - löytyisi reikä, josta näkyy tulevaisuuteen. Kun laittaisi naamansa sähkölaitoksen seinään kiinni ja sulkisi toisen silmän, niin toisella silmällä näkisi ihan selvästi Turun torille - mutta näkymään, jossa kello on Turussa 24 tuntia enemmän kuin katsomispaikassa.

Niin jos sellainen tirkistysreikä olisi, ja jos joku turkulainen haluaisi nähdä itsensä, eikä sillä olisi peiliä, niin se voisi päättää että ”huomenna menen torille hyppimään punainen hattu päässä”, ja sitten se äkkiä matkustaisi Tampereelle ja katsoisi sieltä Tampereen sähkölaitoksen tulevaisuusreiästä itseään siellä Turun torilla huomenna punainen hattu päässään hyppimässä. Niin mitäs sitten, jos se seuraavana päivänä päättäisikin *ettei* mene torille tai että meneekin, mutta hyppii *vihreä* eikä punainen hattu päässä, niin eikö siinä silloin olisi virhe aika-avaruudessa? Kun se jo olisi nähyt itsensä tulevaisuudessa, punainen hattu päässä.

Niin sehän olisi selkeä tulevaisuusvirhe, vai mitä? Ja miten semmoinen voi olla mahdollista?

Ja seuraava kysymys:

Kuvitellaan, että oma pomo asuu itsen naapurissa. Ja muita naapureita ei ole. Niin jos itse sitten laittaisi puhelinluetteloon omaksi ammatikseen että ”paskahousun naapuri”, niin voiko siitä saada potkut?

Ja sitten kysymys, joka olisi enemmänkin hammaslääkärille, mutta takuulla osaa tavallinen lääkäri vastata myös.

Eli, kun sanotaan, että jos orava puree henkilöä vaikka peukalonkankaan, niin se ei lopeta ennen kuin on hampaat vastakkain.

Mutta jos onkin sillä oravalla paha alapurenta, eikä ota hampaat vastakkain, niin eikö se ikinä lopeta? Niin että se on pakko nukuttaa se orava, ettei se kuolisi nälkään siinä peukalonhangassa riippuessaan.

(Varmaan riittää aika pieni annos unilääkettä sille oravalle, niin kuin riittäisi hirmu pieni kuntopyöräkin, jos orava haluaisi polkea kuntopyörää. Ja vastaavasti tosi pieni soutulaite, jos se haluaisi kuntoilla soutaen, mieluummin.)

Ja edelleen kysymyksiä lääkärille: Montako serkkua maailmassa on? Entä pikkuserkkua? Ja kauanko kestäisi, jos ne kaikki sanoisivat kätellen päivää toisilleen?

Sitten maustekysymys.

Mihin sinappia tarvitaan? Miksi makkara ei maistu yhtä hyvältä ilman sinappia? Ja kun maailmassa on noin kuusi biljoonaa makkaramerkkiä, ja makkaroita on tehty ainakin tuhat vuotta, niin miksi yhteenkään makkaramerkkiin ei ole älytty laittaa sitä sinappia valmiiksi, jo makkaranvalmistuksessa sinne makkaratöhnän sekaan, kun sinappi aina loppuu kiusallisesti juuri silloin kun sitä eniten tarvitaan.

Ikinä ei käy niin, että kaapista kuuluisi ”plop” kun sinappi loppuu kesken kesäkeiton tai kananugettien syönnin, vaan aina se loppuu makkara-aikana; se on joku kirous takuulla.

Ja edelleen; mikä on ”tampion” virallinen määritelmä. Jos on sellaisia tuttavia, joita arvelee tampioiksi, niin miten sen voi mitata luotettavasti? Onko esim. lääkärin käsikirjassa osio jonka nimi on ”Tampioiden erotusdiagnostiikka”, tms? Voiko siitä saada kopioita maalliset ihmiset, vai lääkäritkö vain?

Nyt ei tule mieleen muita kysymyksiä lääkärille. Eikun tulee vielä yksi:

Kun ihminen juo ihan pelkkää vettä, niin kuitenkin ulos tuleva neste on joko virtsaa tai verta.

Eli ihmisen sisällä on pakko olla veri- ja virtsaauhetta. Mihin se virtsa- ja verijauhe ihmisessä varastoituu? Ja mitä hyötyä siitä on, ettei se vesi tule ulos puhtaana, vaan k*sena. Eikö se ole jotenkin hävytöntä semmoinen, hyvän puhtaan veden kusettaminen, ihan turhaan?

P.S.

Miksei ihmisellä ole ilmarakkoa. Se olisi hauska, sukeltaessa, luulen. (Kaloilla on ilmarakko ja ne sukeltaa, koko ajan.)

Kuunnellen sama:

kommentit

Täytyy sanoa, että hra Kajo, pelastit päiväni ja huomisenkin jo etukäteen. Tekstinpätkä puhtaan veden kusettamisesta iski suoraan nauruhermooni, repesin ihan varoittamatta. Kiitos siitä! Toivon, että jaksat edelleenkin kirjailla nettiin näin ihanan käsittämättömiä ajatuksia joskus tylsän arkemme keskelle. Virkistää mieltä ylimääräisestä kuonasta. Hyvää syksyä!

P.s. Kielen ammattilaisena voinet kertoa, mitä radiossa männäviikolla esiintynyt meteologi tarkoitti ilmauksellaan "Pilvisyys on haasteellista."? Meni ohi aiheesta, anteeksi. Mutta käsittämättömyyden ympärillä olemme kuitenkin... :)

>H.T. Ti, 2012-08-28 19:47

H.T,

Kiitos ystävällisestä viestistäsi! Luulisi tosiaan, kun vesiasiaa maailmanlaajuisestikin pohditaan, että lääkintöhallitus tekisi jotain nottei turhaan puhdasta vettä likaistuteta ihmisen henkilökohtaisen ruumiin sisän piirissä.

Mutta ei! Korttia vain pelavat siellä, kaikesta päätellen, ja syövät apteekin salmiakkea, varmaan.

Ja mitä tulee säätiedottajan mainitsemaan pilvisyyden haasteellisuuteen, niin voisikohan se kommentti olla tarkoitettu vuoristossa riippuliitäville?

mk

>kajomar Ke, 2012-08-29 14:24

Oravalla on luonnostaan etuhampaissa mainitsemasi alapurenta, onpi helpompi kaivella siemeniä kävyistä. Orava puree peukalonhangasta läpi niin syvälle että kurren takahampaat osuvat toisiinsa jolloinka yläetuhampaat peittävät taaksensa alaetuhampaat osittain tai kokonaan. Purentatyypistä johtuen orava joutuu syömään ravintonsa väärinpäin eli pitää käpyä hyppysissä kantapuoli alas.

Nukuttamista traumattomampi vaihtoehto voisi olla kävyn tarjoaminen sormien välinahan sijaan. Tai sitten vapaan käden sormilla tukkii oravan sieraimet, jolloinka kurre joutuu avaamaan suunsa saadakseen henkeä. Toimii myös harjaushaluttomilla pikkulapsilla.

>hammaslääkäri vastaa La, 2012-09-01 20:33

lisää kommentti

ajatusten miljoonalaatikko

Markus Kajo. Blogi. Ajatusten miljoonalaatikko.

Yleisradion toimittaja Markus Kajo avaa ajatusten miljoonalaatikkonsa. Jos kommentoitte, niin armeliaita olkaa! Mitä auttaa että haukkuu hänet? Ei mitään se auta! (Totta. -Olotilan toimitus)

Kuuntele Ajatusten miljoonalaatikko Yle Puheessa joka toinen kesäkeskiviikko klo 17.25.

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä