Hedelmäjärjestys

Hedelmäjärjestys. Kuva: Stock.xchng

Hedelmäjärjestys:

1. Makuna appelsiini, mutta objektina joku niistä appelsiinia pienemmistä, ylen helposti kuorittavista oransseista jutuista, joiden nimi kuulostaa joko japanilaiselta mopolta tai afrikkalaiselta diktaattorilta. Naisilla kuitenkin ehdottomasti kaakaopapu & kookos, mutta suklaaksi jalostettuna siis. (Voi sisältää pieniä määriä pähkinää.)

2. Ehkä banaani, vaikka se ei olekaan hedelmä vaan epähedelmä, ja tomaatti, joka on hedelmä (tai tarkkaan ottaen kai marja, kuten chili) - päin vastoin kuin mansikka, joka on pohjusmarja-epähedelmä. Tahi, piru vieköön, etenkin talvella, omenat.

3. Kampa. (Varsinaisesti ei kampakaan ei ole hedelmä, mutta monella on silti aina mukana kampa. Kysykääpäs vaikka, niin on!) Lihavilla vesimeloni. Tai - edelleen, erityisesti lihavilla -  ananas, joka tosin ei ole hedelmä, vaikka kuinka väittäisitte että on. Niin ei ole!

4.  -

5. Päärynät ja niiden äpärät (mitkä lie persimonit jne.) ja viinirypäleet, sekä kirsikka, luumu, oliivi, taateli ja lakka sekä vadelma. Erikoisuudentavoittelijoilla ja intoilijoilla viikunat, jotka tosin eivät hedelmiä ole. Tiku & Taku -pähkinät. Ripulittuneilla ja ekoilla ja oikeasti terveysfiksuilla ehdottomasti mustikka, tuo uskollinen soturimme! Ja entäs puolukka. Siinäpä vasta!

6. Kalakäyttöön sitruunat. Hotellihuoneessa minibaarin maapähkinät. (Sikakalliita!!)

7. Karambola, jos on juhlat, mutta vain booliin tähtisiivuiksi leikattuina. Ellei muistettu ostaa, vohkitaan jääkaapin perältä, kitistyneestä kalasitruunasta siivuja. Pannaan merkille, että sitruunaa veitsellä leikatessa onnistutaan aina kaksinkertaistamaan siementen määrä katkaisemalla sitruuna tahattomasi juuri niiden kohdalta aina, paitsi jos siementen halkaisemisesta on lyöty vetoa.

8. Tölkkihedelmät, cocktail-kirsikat ja kaupasta uteliaisuudessa ostettu kaukoidän hedelmä, jolle ei tiedetty mitä tehdä, kunnes se röpellettiin sohjoksi, niin että jäi vain sormista nuoltavaa mehua joka maistui oudolta niistä.

9. Kurkku (vaikka se onkin epähedelmiin kuuluva marja); listalla ysinä koska käytetään paljon mutta arvostetaan vähän - kyypakkauksen ja hääpuvun vastakohta siis.

10. Pihlajanmarjat, makkara ja crème brûlée.

kommentit

Ja puhumattakaan sienistä...

>Lyyli Su, 2011-08-14 16:05

Nuo päärynän äpärät on kyllä yksi käsittämätön kehitelmä. Otetaan kaksi mainiota hedelmää ja ympätään ne yhteen niin, että saadaan tuotos, jossa on sekä omenan että päärynän huonot ominaisuudet. Ja sitten sille on vielä allerginenkin. Ei hyvä!

>fables La, 2011-08-20 18:46

lisää kommentti

ajatusten miljoonalaatikko

Markus Kajo. Blogi. Ajatusten miljoonalaatikko.

Yleisradion toimittaja Markus Kajo avaa ajatusten miljoonalaatikkonsa. Jos kommentoitte, niin armeliaita olkaa! Mitä auttaa että haukkuu hänet? Ei mitään se auta! (Totta. -Olotilan toimitus)

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä