Itsesäätyvä ylipainehattu

Kajon naama, jossa ilme kuin haikealla ajokoiralla jolla alhainen verensokeri.

Nerokkaat keksinnöt ovat monesti vastoinkäymisen ja oivalluksen synteesi, tai mikä lie kombinaatio. Juuri niin kävi hänen henkilökohtaiselle itselleen tässä kerran! Eikä ole edes kauvan siitä!

Paahdoin - rahvaanomaisettua ilmaisua käyttäkseni - niin sanotusti peräsuoli pitkällä jotakin, fyysistä.

Kun olin homman aloittanut, oli ollut koleaa, joten olin lippalakittuna. Mutta aikani raadettuani kuin sika olin hiessä, ja hattu kuumensi päätä ja janotti ja silmissä hyppi keltaisia ja punaisia pisteitä ja renkaita, kuin Tintissä sarjakuvahenkilön pään ympärillä, kun häntä on ällistetty tai huumattu jotenkin, antagonistin toimesta.

Niin silloinpa tuli minulle ajatus päähän:

Jos ajelisi päähänsä partakoneella sellaisen raidan, jossa ei ole hiuksia - ikään kuin päiväntasaajan siis, ja voitelisi sen ohuesti kosteusvoiteella. Ja sitten jos laittaisi päähänsä kumista valmistetun tiiviin hatun, jossa olisi päällä samallainen venttiili kuin auton renkaassa. Ja sitten jos pumppaisi siihen kumihattuun kovan paineen - kokeilisi ensin, että miten kova paineen pitää olla, että hattu plopsahtaa pois, kirvoittuen, ja sitten pumppaisikin justiin ihan vain hiukan vähemmän. Ja sitten jos olisi kylmä, niin hattu lämmittäisi päätään. Mutta sitten jos tulisi kuuma kun raataisi kuten sika, niin kosteusvoide alkaisi hikisyyden seurauksena muuttua liukkaammaksi sen hiuksettoman ”päiväntasaajan” alla. Niin silloin kitka vähenisi, ja plops! Itsesäätyvä ylipainehattu plopsahtaisi pois päästä, eikä enää olisi kuuma sillä!

Tarjouksia avusta patenttihakemuksen tekemiseksi otetaan vastaan!

 

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

ajatusten miljoonalaatikko

Markus Kajo. Blogi. Ajatusten miljoonalaatikko.

Yleisradion toimittaja Markus Kajo avaa ajatusten miljoonalaatikkonsa. Jos kommentoitte, niin armeliaita olkaa! Mitä auttaa että haukkuu hänet? Ei mitään se auta! (Totta. -Olotilan toimitus)

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä