Otteita Paholaisen työpäivästä - I

Kajon naama, jossa ilme kuin haikealla ajokoiralla jolla alhainen verensokeri.

Sitä on varmaan kuulkaa harvalla niin kiirettä kuin ison epookkinäytelmän ainoalla tarpeistojärjestäjällä lyhyissä vaihdoissa, pienten lasten yksinhuoltajalla aamuisin, ja ympäri vuorokauden sielunvihollisella (tai sielunvihollisettarella - tasa-arvon nimissä on kai oletettava että sielunvihollisen toimi on ns. equal opportunity -duunipaikka. En kuitenkaan ole niin tasa-arvoinen tai niin feministi, että esittäisin että nainen sopii sielunvihollisuustehtäviin miestä paremmin; jääköön se näkemys naisten itsiensä vaadittavaksi ja puolustettavaksi, hehän varmaan sukupuolitoverittariensa piilevät voimavarat parhaiten tuntevat myös tämän tehtävän potentiaalin osalta).

Koska en isommin tunne muiden ylläolevien kiireisten elämää ja toimintaa, niin koska olen jossain määrin mielikuvituksekas ja tutustunut sielunviholliseen tämän keksintöjen kautta (mm. suoramarkkinointi, yksinomaan huoltokulujen vuoksi luotu käsite nimeltä auton jakopään hihna - joka voitaisiin koska hyvänsä korvata auton iän kestävällä ketjulla, Windows Vista, 1960-luvun suomalainen kansakoulu, kielen tarttuminen rautakaiteeseen pakkasessa, ja haitari"musiikki") …niin hahmotan tässä paholaisen työpäivän joitakin hetkiä.

Kuten muutkin, paholainen käyttää keltaisia muistilappuja ja lippusia; siksi aloitamme niistä.

 

 Sielunvihollisen jääkaapinovesta poimittua:

(Kaikkiin muistilappuihin on piirrelty, selvästi mietiskelyn aikana, puolittain symmetrisiä kuvioita, aaltoja, palloja ja varjostettuja kolmiulotteiseksi kömpelösti piirrettyjä kuutioita tikku-ukkoja ja lisäksi sielunvihollinen on kirjoittanut toistuvasti omaa nimeään; "Sielunvihollinen" ja "Perkele" lukee useammankin lapun kulmassa,  käsialalla ja tekstauksella ja omatekoisella "fontilla" joka on koetettu tehdä pelottavan näköiseksi niin kuin siitä tippuisi jäätä tai verta, tai niin kuin kirjaimet ritisisivät sähköä. Joka ikinen viestilappu on otsikoitu "Note to self" ja perässä suomennettuna Muistiinpano itseä varten, by S.V.)

 

Note to self - Muistiinpano itseä varten, by S.V:

Muista tehdä pikkujoulunaisten juhlamekot sähköisiksi, niin että tarkkaan valittu liihotteleva ohut mekko liimautuu jo narikassa naurettavan näköisesti reisiin, niin että nainen näyttää alipainepakkauksessa olevalta broilerilta ja kalliilla rahalla laitettu tukka säkenöi kipinää, liimautuu sähköllä poskin litteäksi kuin merestä ongitun spanielin korvat, eikä asetu millään. :D

 

Note to self - Muistiinpano itseä varten, by S.V:

Muista levittää tihkusateiden alla huhua että tulee lumisade että vaihtavat nastarenkaat alle Suomessa. Sitten pitkä kausi vesisadetta ja sumua, hihii!

 

Note to self - Muistiinpano… (jne.):

Muista periä rojaltimaksut Big Bother -ohjelman ideoinnista.

 

Note to self... (jne.):

Muista periä rojaltimaksut saksankielen kieliopin keksimisestä.

 

Note to self:

Muista vaihtaa firman ZZZ joulun alla lähettämät Gourmet-aterialahjakortit gastroenterologian polin korteiksi "Teille on varattu aika peräaukon tähystykseen silloin-ja-silloin".

 

Note to self

Lähetä yli jääneet Gourmet-aterialahjakortit Painonvartioiden postituslistan henkilöille.

 

Note to self

Muistuta Marketin henkilökuntaa taas vaihtamaan hyllyjärjestystä ilman syytä ja ilman muuta logiikkaa kuin että maidot säilytetään edelleen perimmäisessä nurkassa ja karkit kassan edessä lasten näköpiirikorkeudella, kondomien, liukuvoiteiden ja Aku Ankka -taskukirjojen vieressä.

 
Note to self

Muista katsoa sanakirjasta tai netistä mikä olikaan "apomiktinen partenogeneesi". Miksei sitä millään muista?! Perkele! Eikun siis minä itse!

 

Sielunvihollisen toiminta ei tietenkään rajoitu muistilappujen kirjoittamiseen. Paljon on askaretta ahkeralla, ei työ tekevältä lopu! Jo pelkkä työmatkaliikenne on iso työmaa, samoin tietotekniikan maailma ja aivan erityisesti kokoukset, juhlat ja naapuruussuhteet...

(Jatkoa seuraa Otteita paholaisen työpäivästä II. Silloin seuraamme Sielunvihollisen päivän kulkua vuorokauden eri tunteina.)

 

kommentit

Osuvaa, terävää ja ah, niin hervotonta tekstiä taas.

>Abuela To, 2011-11-24 15:18

"Muistuta Marketin henkilökuntaa taas vaihtamaan..."

Tätä asiaa on tullut itsekin pohdittua varsinkin kun näiden siirtojen jälkeen ei edes henkilökunta tiedä missä mitäkin on. Toki tällä tavoin henkilökunta tutustuu asiakaskuntaa kun yhdessä tuumin etsivät oikeaa hyllyväliä sille maustesuolalle ja voidaan samalla luoda sitä kuuluisaa yhteishenkeä. Hyvä ME!

>Tuomo La, 2011-12-10 10:13

Kiva, että tällaisia juttuja taas suollat ---hauskaa :)

>Sofi Ke, 2012-01-18 23:23

lisää kommentti

ajatusten miljoonalaatikko

Markus Kajo. Blogi. Ajatusten miljoonalaatikko.

Yleisradion toimittaja Markus Kajo avaa ajatusten miljoonalaatikkonsa. Jos kommentoitte, niin armeliaita olkaa! Mitä auttaa että haukkuu hänet? Ei mitään se auta! (Totta. -Olotilan toimitus)

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä