Kivaa ja kehittävää tekemistä perheen pienimmille turvallisesti Pikku Kakkosen netissä

Pikku Kakkosen netti tukee tv-ohjelmien turvallista arvomaailmaa. Pikku Kakkosen netti on suunniteltu 3-6-vuotiaille lapsille. Sen erikoisuutena on ääniohjattu käyttöliittymä. Käyttääkseen sitä lapsen ei tarvitse siis osata lukea. Pelit ja puuhat auttavat muun muassa hiirenkäytön harjoittelussa, ja sisällöt ovat paitsi viihdyttäviä myös kehittäviä.

Parannetut turva-asetukset ja ohjeet antavat aikuiselle mahdollisuuden säätää sivustoa niin, ettei lapsi vahingossa pääse muille sivustoille. Pikku Kakkosen sivuilla voi turvallisesti harjoitella netin käyttöä yhdessä lapsen kanssa.


Joka viikko jotain uutta

Pikku Kakkosen laajasta tarjonnasta voi ammentaa ideoita leikkiin ja puuhaan myös netin ulkopuolella. Lelukorista löytyy pelejä ja puuhaa moneen makuun. Katsele-osiossa on esillä television kestosuosikkeja ja kuuntele-osiosta löytyy ihanien Liisa-satujen lisäksi paljon tarinoita, kertomuksia ja runoja. Neppajymyn kerhosivulla voi käydä tarkistamassa askarteluohjeet. Postista löytyy uusin postipyyntö ja lasten lähettämiä piirustuksia. Touhon onnitteluiden kautta voi laittaa onnentoivotukset ja iloiset viestit ystäville.

Toteutamme joka viikko interaktiivisen etusivulähetyksen, jossa lapset pääsevät mukaan tekemään asioita tarinallisuuden ja pelillisyyden kautta yhdessä Kaisan ja Ramin kanssa.

Meille lapsi on tärkein! Haluamme pienten käyttäjien pääsevän kokemaan onnistumisen hetkiä, kun he ihan itse saavat aikaan tapahtumia netissä. Minkä puun takaa Kaisa löytyy? Kuinka monta piparia Rami jaksaa syödä? Kuinka iso jäätelöannos nyt koristellaan?


Teemme koko ajan parempaa nettiä

Suomenkieliset, ääniohjatut pelimme ovat suosittuja. Sivuillamme vieraileekin viikoittain yli 60 000 eri kävijää. Suurin osa Pikku Kakkosen netin sisällöstä on kotimaista tuotantoa. Haluamme säilyttää kotimaisen korkean tason jatkossakin, unohtamatta kuitenkaan kansainvälisten televisiosuosikkien hienoja pelillisiä toteutuksia.

Kehitämme koko ajan entistä parempaa nettipalvelua lapsille. Otamme huomioon eri-ikäisten lasten kehityskaudet, motoriset valmiudet ja mediavalintoihin liittyvät mieltymykset. Mitä tulee lasten mieltymyksiin ja netinkäyttötapoihin, ovat omat vanhemmat ja ne läheiset aikuiset, joiden kanssa nettiä käytetään, aina parhaita havainnoijia. Tämän vuoksi pyydämmekin teitä aikuisia lähettämään meille palautetta. Näin voitte olla mukana luomassa hauskempaa, toimivampaa ja yhä rakastetumpaa nettikokonaisuutta lapsillenne.

Palautetta voi lähettää osoitteeseen: p2netti@yle.fi

Yhteisiä hetkiä Pikku Kakkosen hauskojen puuhien parissa toivottaa,

Elli Murtonen
Pikku Kakkosen netin tuottaja, Yle Lapset ja nuoret

 

 

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

pl 347

PL 347 on blogi on kurkistus Ylen lastenohjelmien ja -palveluiden taakse. Tervetuloa kehittämään parempaa Lasten Yleä.

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä