Hot mama!

Kuten varmaankin muistatte,blogasin pari viikkoa takaperin kirppislöydöstä, jonka jätin ompelijan hoiviin.  

 

 

Takin lyhennys maksoi 30 euroa ja samaan hintaan ompelija korjasi muutaman rikkinäisen saumankin. Olen tosi tyytyväinen lopputulokseen, ja aion vastaisuudessakin viedä kirppislöydöt suosiolla ammattilaisen käsiin sen sijaan, että jätän ne kaapin to do - pinoon. Näin tulee myös tuettua suomalaista käsityötaitoa, jota ilman ainakaan meidän taloudessa ei tultaisi toimeen. Ai kuinka niin? No koska käytän suutaripalveluita monta kertaa vuodessa ja huollatan kenkiäni milloin korkolappujen, milloin kengän pohjan takia. Tähän aiheeseen palaan pian!

Psst... Laittakaapa tekstini perään omia suosikkejanne: mitä suutaria tai ompelijaa suosittelet muille?

kommentit

Vaatteet korjaan/ muokkaan itse vaatturikoulutuksen sekä lapsuudesta alkaneen käsityöharrastuksen turvin :)
Kenkien huollattamiseen tarvitsen "ulkopuolista" apua. Toistaiseksi olen vienyt matkani varrella olleisiin suutareihin, joista tyytyväisin olen ollut Tapiolan Sokoksen tiloissa toimivaan suutariin. Vein sinne keväällä saappaat, joista toisen vetoketju oli rikkoontunut. Pitkävartinen saapas sai kokonaan uuden vetoktejun ja jälki oli moitteeton. Hintaa operaatiolle tuli noin 30 euroa.

Ke, 2009-10-14 10:26

Käyn aina Itäkeskuksen kauppakeskuksessa Hansasillan alkupäässä sijaitsevassa suutarissa. Palvelu ystävällistä ja nopeaa, hinta halvempi kuin keskustassa ja työnjälki erittäin hyvää.

Ke, 2009-10-14 10:30

Vaatteet yleensä korjailen itse, kun joskus on tullut omaksuttua jonkinlainen ompelutaito. Jonkun takin tai iltapuvun tms. isotöisemmän voisin tosin viedä ompelijalle, ihan omien hermojenikin säästämiseksi (tai vaihtoehtoisesti käyttää ompelija-tätini apua...).

Suutarien suhteen olen yleensä käyttänyt lähintä vastaantulevaa, mutta viimeksi korjautin nahkasaappaideni pohjat Flemarin suutarilla ja olin tosi tyytyväinen työn jälkeen, hintaan ja symppikseen rokkisuutariin. Sinne taidan siis suunnata ensi kerrallakin.

Ke, 2009-10-14 10:42

Ehdottomasti paras ja nopein ompelijatar, jolla olen käyttänyt vaatteitani korjausommeltavana on Annu Koivumäki. Annu työskentelee Hgin keskustassa Ratakadulla. Housujen lahkeiden lyhennys onnistuu jopa odottaessa, kun vaan sopii etukäteen.

http://www.bsw.fi/

Ke, 2009-10-14 10:58

Viidennen Linjan suutari (E. Jaakola, Viides linja 1) Kalliossa on mielestäni Helsingin paras suutari; käyttämistäni suutareista hän on ystävällisin, halvin ja ehdottomasti paras. Lisäksi hänen liikkeessään myydään mm. klipseillä korkkareihin kiinnitettäviä rusetteja, mummoille "liukuesteitä" ja jos oikein nätisti pyytää, hän myös maalaa ei enää niin valkoiset saappaat valkoisiksi. :-D

Ke, 2009-10-14 11:16

Lauttasaarentiellä olevaa suutaria (Kimmo Soininen)voin hyvinkin suositella. Olen korjauttanut siellä kenkiä, laukun ja parveketuolin päällisen. Hyvä paikka.Soukan ostarilla olevaa ompelijaa voin myös suositella, pienennetty on parit mokkahousut ja mekko.

Ke, 2009-10-14 11:17

Musta Erottajan suutari on ihan paras! Käyn siellä aina enkä koskaan ole pettynyt työn laatuun. Suosittelen :)

Ke, 2009-10-14 12:15

Minä taas käytän Alppilassa olevaa Viipurinkadun suutaria. Mukava mies ja huokeat hinnatkin. Työn saa aina muutamassa päivässä.

Ke, 2009-10-14 12:46

Tampereella vien kenkäni aina Itsenäisyydenkadun Suureen pieneen suutariin, vai oliko se Pieni suuri suutari, kuitenkin, siinä Kaviolan yhteydessä.
Olen aina saanut ensiluokkaista työtä ja hyvää palvelua. Ja mikä parasta suutarit eivät syyllistä vaikka kengät olisivat päässeet jo vähän liian huonoon kuntoon. Ja hinnatkin ovat kohtuulliset, verrattuna keskustan paikkoihin.
Plussana henkilökuntaan kuuluvat koirat.

Ke, 2009-10-14 14:09

Ehdottomasti ihan paras suutari löytyy Viiskulmasta (Viiskulman suutari, Pursimiehenkatu 3), mutta suosittelen myös Viidennen linjan E. Jaakolaa.

Ke, 2009-10-14 14:15

Tamperelainen Kultarihma Onkiniemen vanhalla tehtaalla on huippu paikka. En ole käynyt itseasiassa siellä korjauttamassa vaatteita, mjtta teetättänyt olen kyllä ja laatu (varsinkin suhteessa edulliseen hintaan) on aivan uskomattoman hienoa. Lisäksi ompelijatar itse on erittäin mukava ihminen jolla kaiken lisäksi on näkemystä siitä millainen vaate asiakkaalle sopisi, ja ainakin minun kohdallani ymmärsi tosi helposti mitä ajoin takaa kun koitin selittää millaista vaatetta olen ajatellut. Suosittelen todella.

Ke, 2009-10-14 15:38

Tampereella Twitzt on aivan loistava paikka. Olen pienikokoinen ja joudun usein lyhennyttämään takkieni hihoja ja luotan Twitztin henkilökuntaan täydellisesti. Tekevät todella hyvää jälkeä nopealla aikataululla ja palvelu on ystävällistä. Ajattelin, että voisin tulevaisuudessa teettää esim. juhlamekon heillä.

Ke, 2009-10-14 18:34

Moi,

Loistava suutari on Antin suutari Mariankadulla. Nopeaa, tarkkaa ja ihmeitä tekevää työtä!

Ke, 2009-10-14 18:46

Olisiko kellään suositella suutaria Turusta?

Ke, 2009-10-14 22:04

Suosittelen Helsingissä Munkkivuoren ostarin suutaria. Kymmenet kengät ja korkolaput on siellä ehostettu - ja edullisesti.

La, 2009-10-17 19:28

Voin suositella suutaria Kouvolassa: M-Suutarit siinä Cumuluksen talossa.
Syksyllä vein sinne pitkävartiset nahkasaappaat; toisesta oli vetoketju rikki ja kummassakin kengässä kanta halki, vähän joku saumakin kulunut auki.
Ystävällistä ja edullista palvelua, kenkäni tulivat kuntoon 20 eurolla!

Ma, 2010-01-25 23:21

Viidennen linjan Jaakola jäi eläkkeelle. Uusi yrittäjä on nostanut hintoja hieman, mutta paikka on edelleen edullinen ja hyvä!

Ke, 2010-02-03 10:01

Q2AFVN ipimzeqbywlt, [url=http://riobithasjmv.com/]riobithasjmv[/url], [link=http://efakqgfoomte.com/]efakqgfoomte[/link], http://mhwyguxtofkh.com/

Su, 2010-04-18 18:33

Turussa parasta,nopeaa ja iloisinta palvelua saa Piilopistosta Brahenkadulta. Siellä palvelee todella iloinen nuori nainen. Suosittelen, koko suku tykkää:))

To, 2010-05-06 21:43

lisää kommentti

noora loves eko,reilu ja luomu

Noora loves eko,reilu ja luomu

Toimittaja Noora Shingler seikkaili trendien näkymättömien arvojen maailmassa vuonna 2009. Blogi paljastaa helppoja vinkkejä eettisen, ekologisen, terveellisen ja tyylikkään elämän kulutusvalintoihin.

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä