Nettiyhteisö

Jatkuuko tämä nettiyhteisö toiminta pitkään rallin päätyttyä

Ehkä, mitä itse olet mieltä?

(edit: huomautus: zhoop ehti julkaista oman kommenttinsa ennenkuin minä olin saanut tämän julkaistua, siksi epäjärjestys)

Kiitos kysymästä, meillä ei ole vielä lopullista päätöstä siitä, mitä jatkossa tapahtuu. Yksi vaihtoehto on lukita ja arkistoida yhteisö tällaisenaan talteen palkintojen jaon jälkeen. Tai sulkea kuvien lisäysmahdollisuus, mutta jättää keskustelupalsta auki. (Teoriassa kai voitaisi jättää kuvien julkaisukin auki, ympärivuotiseksi rallikuvagalleriaksi, jos niikseen tulee, mutta ylläpito voisi osoittautua taakaksi - kuvien tsekkaaminen vaaii kuitenkin työpanosta ylläpidolta).

Toinen vaihtoehto on laajentaa kuvagalleriaa - arviointia, kommentointia ja keskustelua - muillekin urheilun alueille, joilta varmasti mehevää kuvamateriaalia ympäri vuoden olisi saatavissa, tehdä yhteistyötä YLE urheilu - foorumin kanssa.

Varmasti muitakin vaihtoehtoja on; mutta nuo nyt päällimmäisinä ja ilmeisimpinä tähän vastaukseksi.

Mitä mieltä te muut olette?

Vaikea sanoa

Vaikea sanoa mutta kun luin ylen (en muista kuka ralliradio tiimin jäsen se oli) kirjoittamaa blogia (huom! Ei keskustelupalstaa vaan blogia) ja siellä muistaakseni mainittiin että "jatkukoon täällä keskustelu myös rallin päätyttyä" eli tuosta voisi vetää johtopäätkösen että nettiyhteisö jatkaa toimintaa, mutta täällä nettiyteisössä ei taida voida julkaista kuvia enää maanantain (8.8.2005)klo 16.00 jälkeen.

Tarkemman tiedon kuitenkin luultavasti saa yleltä...

Ehdotus

Tosiaankin noi kommentit meni kyllä aika yhtäaikaa. Sekuntinkymmenys taistelua :)

Mutta mitä tuohon ehdotukseen tulee niin tämähän voitaisiin laajentaa sellaiseksi ralli keskustelu (ja kuvien jako) paikaksi.

Se on myös sitten eriasia että jos kaikki kuvat mitkä ovat vain suurinpiirteen asiallisia otetaan mukaan gallerioihin että millainen kapasiteetti ylelläon käytössä kuvatilan suhteen koska kuvia tulisi varmasti melko paljon. Ja kuinka paljon ylläpidolla olisi aikaa tarkistaa kuvien asiallisuus.

Ralligalleria

Olisi hienoa, jos tästä tulisi rallien yhteinen galleria. Talvella on paljon ralleja (esim. tunturiralli). Ongelmanahan on tietenkin ylläpito. Riittääkö Ylellä rahkeet ylläpitämään tällaista galleriaa?

Kokemuksia kartoitetaan ja jatkoa mietitään

Tämän ralliyhteisön aktiivisuus on ollut sangen voimallista, joten yhteisön yhtäkkinen lakkauttaminen on epäreilua. Aktiivisuus velvoittaa miettimään tarkasti toiminnan jatkuvuutta. Sivusto perustettiin maailman parhaimman rallin ja Ralliradion ympärille. Molemmathan ovat vähän niinkuin joulupukki - tulevat vain kerran vuodessa, mutta sitäkin voimallisemmin.

Näkisin, että Ralliradio -yhteisö voisi olla yksi alayhteisö jossakin suuremmassa urheiluyhteisössä. Nyt täytyy kuitenkin muistaa, että termeillä moottoriurheilu ja autourheilu on suuri ero. Moottoriurheiluun kuuluu lajeja paljon enemmän kuin autourheiluun. Autourheilussa päälajeja ovat ralli ja formula - molemmilla valtavasti ystäviä. Molemmilla lajeilla on yhteisiä ystäviä, mutta myöskin niitä, jotka hyväksyvät vain jomman kumman lajin.

Yhteisön ylläpitämistä helpottaa keskittyminen pienempiin kokonaisuuksiin. Ralli on mielestäni laji, joka ansaitsee ikioman yhteisön. Sen ylläpitämiseen löytyy useita keinoja. Peruskuviot löytyvät täältä monipuolisen Yleisradion sisältä. Ylläpitoon puolestaan löytyy apua ja voimia myös yhteisön sisältä. Jos yhteisön sisältä löytyy riittävän osaavia ja innostuneita "moderaattoreita", mikään ei estä lisäämästä heidän tunnuksilleen ylläpidollisia oikeuksia. Jokuhan voisi keskittyä keskustelukerhon vetäjäksi. Toinen taas kuvapalstan hoitajaksi. Suomen eri ralleilla puolestaan on omat tekijänsä. Heidän keskuudestaan saattaa löytyä henkilöitä, jotka voisivat hoitaa oman rallinsa esilläoloa yhteisössä.

Me täällä Jyväskylässä lupaamme hoitaa MM-rallin pitämistä esillä näillä palstoilla. Rallihan on vain yhtenä viikonloppuna, mutta sitä tehdään toki ympäri vuoden. Tosin tässä vaiheessa on vielä syytä odottaa AKK:n päätöstä rallin tulevasta isäntäkaupungista. Kerromme näistä uutisista tekstinä, audiona ja kuvina näillä sivuilla heti, kun päätökset on tehty.

Nyt vaan itse kukin miettimään omaa panostaan yhteisössä!

Puhut asiaa

Ainakin itse kannatan ajatusta ja varsinkin sitä, että pysytään vain rallissa. Mitään formulaa ei tähän oteta.

Nettiyhteisö - oma ehdotus

Nettiyhteisöä ei pidä lakkauttaa yht' äkkisesti. Se on epäreilua rallifaneja kohtaa kuten Arvo jo mainitsikin. Mielestäni tämän keskustelualueen tulee pysyä rallille uskollisena. Ralli on kuitenkin niin valtavan laaja käsite että tämän keskustelualueen eli foorumin voisi pilkkoa useampaan eri palstaan. Ne palstat jakautuisivat rallin eri alalajeille eli vaikkapa seuraavasti: MM-ralli, SM-ralli, EM-ralli, SRC ja Jokamiesluokka saisivat oman keskustelupalstan. Lisäksi voisi olla jonkin sortin vapaakeskustelu. Tämähän on siis vain minun ehdotukseni ja odotan ylläpidolta kommenttia siihen.

Mitä moderaattoreihin tulee niin todella moni foorumi omaa yhden tai useamman moderaattorin. Omasta mielestäni kuitenkin tämä foorumi ei tulisi toimeen yhdellä tai kahdella moderaattorilla vaan heitä pitäisi olla kolmesta viiteen, riippuen kuinka paljon täällä esiintyy aktiivisuutta. Moderaattoriksi pitäisi siis valita mielestäni käyttäjä joka keskustelee täällä suhteellisen usein ja pitää viestinsä asiallisina sekä muutenkin laadukkaina. Eli sellaiset käyttäjät jotka lopettavat keskustelun ja "unohtavat" koko paikan maanantain 15.8.2005 jälkeen ei tulisi valita moderaattoreiksi. Tämän toimen tarkoitushan ei olisi tietenkään erotella "hyviä" tai "huonoja" keskustelijoita sillä kaikki ovat omalla tavallaan "hyviä", nyt kuitenkin moderaattoreiden valinnassa tulisi kiinnittää huomiota keskustelijoiden viestejen laatuun. Ja moderaattorin "virka" on erittäin tärkeä, sillä jos moderaattorit unohtavat koko paikan ja mahdollisiin häiriköinteihin ei oteta kantaa foorumin taso vajoaa alas ja pian foorumi on samalla tasolla kuin joku MTV3:n tai Suomi24:n foorumi jotka ovat lähestulkoon täynnä ns. "peelo" viestejä jotka laskevat foorumin arvostusta. Käyttäjät ovat avainasemassa siihen saako foorumi "peelo" foorumin maineen. Eli kehittäkää kaikki yhdessä tästä Suomen paras ralli foorumi. Missään nimessä ei kannata laajentaa foorumia kaikkeen moottoriurheiluun eikä edes kaikkeen autourheiluun. Sillä pelkkä ralli riittää. Näin ei yritetä tarjota kaikille autourheilua seuraaville jotain sillä silloin emme tarjoa kellekkään mitään. Nimimerkillä kokemusta on.

Itse olisin erittäin valmis ottamaan paikkani tämän foorumin moderaattorina ja kehittää foorumia eteenpäin niin myötä kuin vastamäessäkin.