Huoltoalueelle ei ole pääsyä!

Törmäsin juuri hiljattain "tekastuun" ohjeistukseen mikä koskee huoltoalueella oleskelua. Ainoastaan paviljonki rakennus on se paikka missä saa tällä hetkellä kulkea, mutta huoltoalueelle ei ole pääsyä. Vetosivat siihen kuinka vaarallista siellä on kulkea.

Kukaan ei tiennyt todellista syytä miksi näin ja sitäkään milloinka se taas aukeaa. Infosta osasivat varmaksi sanoa että Torstaina aamupäivästä se sitten aukeaisi.

Tartteis olla press-kortti tai jokin muu kuvauslupa joltakin taholta, jotta saisi kuvia alueelta, vaan kun ei ole. Harmi sinänsä.

Älkää siis suotta enään menkö sinne kattelemaan, sinne ei kerta kaikkiaan pääse :(

Ei ole totta?

Mutta eihän näin ole menetelty viime vuosinakaan. Voihan voi. :(

Turvallisuuden nimissä!

Tuosta tuli mieleeni paha epäilys rallin tulevaisuudesta. Kohta ei saa varmaankaan katsella rallia missään normaali paikoissa, vaan kaikki sullotaan yhteen nippuun jonkun tilallisen pelloille isoiksi laumoiksi. Siellä sitten koitat nähdä kun ne pienet muurahaiset 300 metrin päästä pörrää ohitte. Pelloille rakennetaan istumakatsomot ja tietty paikat on hyvään hintaan, rahat pois rallikansalta.

Tähänkö suuntaan ollaan menossa? Minusta ei ollenkaan oikea suuntaus katsojan kannalta. Tapettaisiin vain rallin mielenkiinto, niin toki turvallisuuden nimissä.

Näin hän se yleisimmin menee jotta kaikki hyvät jutut aina kielletään ja parhaat lelut viedään, koita siinä sitten leikkiä :(

Muistelmia parin vuoden takaa turvallisuuden nimissä...

Totta puhut. Tuosta on maistiaisia jo parin vuoden takaa. Pätkän nimeä en nyt satu muistamaan, mutta siellä otettiin tämä "sallittu katselualue" ihan tosissaan. Sunnuntain viimesiä pätkiä taisi olla. Peltoaukealle kasattiin koko ihmisrypäs. Sieltä sitten tien ojan puskien takaa koitti kurkkia...

Alkuunsa ihmisiä levisi pellon viereiselle metsäosuudelle, jossa istuttiin korkealla penkan päällä. Tie kulki suoraan, eikä suoranaista vaaraa ollut. Sieltä sitten järkkärit tulivat häätämään pellolle kaikki katsojat. Siellä mutaliejussa sitten pyörittiin tyytyväisinä kuin porsaat, näkemättä yhtikäs mitään...

Kyllä sai ralliviikonloppu mahtavan päätöksen! Thanks!

Kehitystä?

Niin, siihenhän se on ilmeisesti mennyt ettei omaa paikkaa saa pätkällä valita - oli paikka kuinka turvallinen tahansa niin jos se on "kielletty katselualue" niin lähtöpassit tulee. Kyllä se siihen karsinointiin menee, ei voi mitään.

Vielä huoltoalueesta

No eihän se nyt käy päinsä, että huoltoalueelle pääsisi kaikenmaailman tavikset ja amatöörit - ja vieläpä ihan ilmaiseksi.

Turvattomuus loppunee kuin ihmeen kaupalla torstaina, kunhan on passi kaulassa tai maksat sisäänpääsystä.

Voi olla perääkin

Koko kaupungissa on tällä hetkellä sellainen hässäkkä menossa, että ulkonaliikkumiskieltokaan ei olisi liioiteltua. No vitsi, vitsi. Huoltoalueella tosin tiimit kasailee vielä paikkojaan, autoja liikkuu edestakaisin, lisää huoltoautoja saapuu pihaan ja ihmisiä on riittävästi jo pelkästään järjestäjien puolelta, joten ehkä ihan hyvä, että sinne ei päästetä kaikkia halukkaita. Jyväskylässä alkaa jo olla rallikansaa suhteellisen reilusti eikä sinne kaikki kuitenkaan mahdu.

Muistan kyllä itse ajat, jolloin tallit saapuivat Jyväskylään melkein kuukautta ennen rallia testaamaan ja nuotittamaan, huollot ja kuskit olivat nähtävillä lähes jokaisena päivänä. Entisaikaan myös ajettiin aikaisesta aamusta myöhään yöhön, eikä suinkaan samoja pätkiä kahteen kertaan. Ihan noin vaan esimerkiksi. On se aika syöny rallista paljon muutakin, kuin Paviljongilla pyörimisen...

Hahaa! :)

Minä ainakin pääsin ihan muitta mutkitta sataman puolelta sisälle huoltoparkkiin. Kaikki Mitsut ja pari Subarua oli esillä. Myös muutaman nuotitusauton bongasin.

Joo ei...

Tyhmää sinänsä kun autoja ei nää. Itse kävin tänään parkissa mutta näki vaan rekkoja reilun 10-20m päästä.
Pääseekö sataman puolelta ihan autojen viereen?

kyllä tuonne pääsi ilman

kyllä tuonne pääsi ilman mitään passeja ainakin tänään kun käväisin lähi siwassa ostoksilla ja jolkottelin huoltoalueen kautta kotiin. autoja valui tasaiseen tahtiin huoltoon ja näytti Rovis olevan morjestelemassa tuttuja... jutteli sohlbergin ja grönholmin kanssa...